Tormási Gyula négy idomítottja győzött, ifj. Kozma István triplázott

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Letty négy hosszal a cél előtt

Elmaradt a Letty-Mezzannine küzdelem a Széchenyi Emlékversenyben, ugyanis a négyéves kanca állatorvosi javaslatra nem vett részt a futamban. Így Letty (ifj. Kozma I.) számára a győzelem nem okozott nehézséget, a sárga kanca kilenc hosszas győzelmet aratva lesétálta a mezőnyt az ünnepi versenynapon.

A múlt hétvége felé aggódva figyeltük az időjárás előrejelzéseket, mert több helyen is esőt jósoltak vasárnapra, de szerencsére sikerült megúszni a csapadékot, mindössze a korábbi nagyobb mennyiségű eső miatt kellett újra a gyepen rendezni a nap összes futamát. A program egy ötödosztályú hendikeppel indult, ahol Aula (Paizs G.) az utolsó százon nagy lendülettel előzte meg a sokáig vezető Csajhost (J. Línek), így a sötétpej mén folytatta kiváló sorozatát és duplázni tudott. A harmadik helyen Afrodité (ifj. Fejes L.) végzett. Nem kellett izgulni a nyeretlen kétévesek versenyében, ugyanis a szlovák vendég Lenz (S. Georgiev) nagyon könnyen - a végén már feltartva - 20 hosszas győzelmet aratott. Második Dajkamese (Bakos G.), harmadik Comm Il Faut (Varga Z.), utána messze a többiek. A győzelem mértékét jól mutatja, hogy az első és a negyedik helyezett között 37 hossz volt a különbség.

Az egyenes pályára figyeltünk ezután, ahol az 1200 méteres versenyben Titok (Tormási Gy.) ezer méteren keresztül vezetett, végül azonban meg kellett elégednie a harmadik hellyel, mert a távoszlopon belül Katyusa (Virág A. am.) és Missouri (Ján Alexandra am.) is elment mellette. A győzelmet végül az istállótárs szerezte meg. Favoritgyőzelmet hozott a Szeptemberi Díj. Choir Solo (Varga Z.) zsinórban harmadik győzelmét aratva biztosan húzta be az első helyet, második General Ludd (J. Pavlicek), harmadik meglepetésre Alara (Ján Alexandra am.). A BBAG Baden-Baden Díj befutója sokkal több izgalmat hozott, az utolsó kétszázon ugyanis Vanity Queen (ifj. Kozma I.) és Taliasin (J. Línek) nagyot küzdöttek, végül a kanca bizonyult jobbnak egy rövid fejhosszal. Mögöttük messze lemaradva Ideo (L. Kasal) lett a harmadik. Meglepetés nyerője volt a Nagycenki Díjnak, győzött a falon versenyző Naraan (ifj. Kozma I.), második lett Makaam (S. Georgiev), harmadik Saldenzar (J. Línek).

Jött az egyik különleges betétprogram, negyven év után újra agarak futottak a Kincsem Parkban. Győzött a nagyszerűen hajrázó Perfect Runner Toni Montana, második Perfect Runner Junior, harmadik Moonlight Szaffi. Érdekes volt kutyákat látni a gyepen, én úgy láttam a futam elnyerte a közönség tetszését is. Aztán újra a telivérek voltak a főszereplők, jött a Benson Vilmos Emlékverseny, ahol a végig a frontban haladó Kim Possible (Bakos G.) visszaverte Direct Play (S. Georgiev) támadását és biztosan nyerte a versenyt. A harmadik helyen Noble Groom (Paizs G.) végzett, és ez a befutási sorrend alaposan meglepte a fogadókat, ugyanis a hármasbefutó osztalék majdnem 130 ezer forint volt. Következett az agár-telivér match race, ahol Kovács Sándor hiába követett el mindent Franko hátán, Moonlight-Hunter Kiss Me Quick végül meg tudta őrizni előnyét és megnyerte a versenyt. Olyan 100-150 méter még kellett volna a telivérnek a győzelemhez. Ezután egyenes pályán futották a nap „ötbés” hendikepét, a befutási sorrend: Csipke (Nagy T.) – Merkució (Juszel B. am.) – Maxima (Kunstár S. am.).

És jött a Gróf Széchenyi István Emlékversenyhez, ahol nehéz volt elképzelni, hogy ne Letty (ifj. Kozma I.) legyen a futam főszereplője. A sárga kanca nem is cáfolt rá a várakozásokra, a túlsó egyenes vége felé az élre állt és erőlködés nélkül kilenc hosszas győzelmet aratott. Lovasának az utolsó métereken már csak az ünnepléssel kellett foglalkoznia. A második helyet Eloise (Mészáros Zs.), a harmadikat Szamóca (Varga Z.) szerezte meg.

A Gróf Széchenyi István Emlékverseny végeredménye:

I. Letty (ifj. kozma I.)

II. Eloise (Mészáros Zs.)

III. Szamóca (Varga Z.)

IV. Jareda (J. Pavlicek)

V. Vanity Fong (S. Georgiev)

Már csak egy futam volt hátra a napból, egy harmadosztályú hendikep, ahol Grand Csarló (Tormási Gy.) a célegyenesbe érve az élre állt és biztos győzelmet aratott. Második Brill (S. Georgiev), harmadik Vidocq (Nagy T.).

Szeptember harmadik versenynapja azonban most nem csak a lóversenyről szólt. A napi program része volt Aperianov Zakariás búcsúztatása és a Széchenyi emlékmű megkoszorúzása. Megható és felemelő percek voltak ezek, igazi elismerése a mester munkásságának és méltó a lóversenyzés alapítójához.

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr972311988

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása