Light Lady (Veljko Mazsity) biztos sikere a Mezőhegyesi Díjban

 
A folyamatos esőzés miatt kissé sáros pálya fogadta a résztvevőket szeptember második szombatján. A borongós időben egyaránt születtek papírforma eredmények és meglepetések, összességében, a startok kivételével nem lehetett okunk panaszra. A napi főfutamot Light Lady abszolválta, a meghívásos versenyben Németh Viktória győzött Levendula sulkyjában.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A Mezőhegyesi Díjban Jackpot Star lejelentése miatt kilencen álltak starthoz, három helyről fordulva. Az indítás nagyon nehezen, csak sokadik kísérletre jött össze, akkor sem tökéletesen. A versenyben végig az élről forduló lovak domináltak, Light Lady hamar az élen volt, Veljko Mazsity a kedvenc taktikáját alkalmazta. A Vas Lady ivadék tetszés szerint tartotta előnyét és a támadgató mezőnyt, a befutóban könnyedén újított és különösebb megerőltetés nélkül nyerte idei harmadik versenyét. Igazi küzdelem csak a helyezésekért alakult ki, végül a formáját tartó Lézer és az „öregek” ellen remekül helytálló Nobody értek célba a nyerőt követve. I.Q.M.Q. közeli negyedik lett, az állóstartot vett Guernica és a hosszú kihagyás után versenyző Mikes előtt.
 
Az első futam meglepetéssel indult. A legnagyobb favorit Nóraville, ugyanis nagy stílusú győzelmét követően, nem igazán akart befordulni, majd ezt követően többször is hibázott, így kiesett a versenyből. Nudli viszont nem tévesztett, jó startot véve hamar a frontban ügetett és Kolozsi József támogatásának is köszönhetően, biztosan védte ki istállótársa, Ninette támadását. A bronzérmet, remek hajrával Nemo elhalászta Nicole Goal orra elől. A többiek messze végeztek.
 
Fél órával később talán a megszokottnál valamivel nagyobb volt az izgalom a pályán, ekkor készülődött a starthoz a Sárközy Béni és Fia Emlékverseny tizenkét meghívott rutinos és kevésbé tapasztalt hajtója. A versenyt végül az a Levendula nyerte, akivel egy remek startot követően Németh Viktória hamar falat fogott, majd a befutóra fordulva könnyedén köszönt el a mezőnytől. Ezzel az átgondolt, remek hajtással, az ötéves, nagyon megbízható kanca idei első versenyét nyerte. Ida June mindig küzdelemben végez, most is megtette, míg a harmadik helyre a jól finiselő Kandidátus jött fel, megelőzve Képzőművészt.
 
A Mágnás Hendikep, a nap többi, eredetileg autóstartos futamához hasonlóan, repülőrajttal indult. Nelson újra éretten, hiba nélkül versenyzett, nem sietett vele Horváth Zoltán, a cél előtt négyszázzal, az ötödik-hatodik helyről indított támadást. A Diadora istálló háromévese, a számára könnyebb társaságban, idei harmadik győzelmét is tetszés szerint aratta. Lear Király és Glitter Star állhattak még dobogóra, de ehhez az is kellett, hogy Luca és Magda is döntő pillanatban hibázzon. Nikkel Lady most is ugrással kezdett.
 
Az Amatőrverseny nagy küzdelmet, látványos hajrát hozott. Kis Herceg végig vezetve, sokáig biztos nyerőnek látszott, de a puhább talajon szívesen versenyző Escorial meg-megújuló támadását végül nem tudta kivédeni. Hajdú Bíborka kedvenc veteránja sok helyezést követően, két és fél év után győzött megint. A többi pénzdíjas helyért már nem volt ekkora csata, Gergely bronzérmét senki sem veszélyeztette, egyedül Linda Gull volt egy ideig közel hozzá, de őt diszkvalifikálták. Jármi próbálkozott ugyan, de a negyven méteres térhátránya soknak bizonyult.
 
Az eddigiekhez képest valamivel népesebb csikómezőny startolt el délután négykor. A versenyt, a remek kanca, Franciska első utódja, a most debütáló Ördöglány nyerte. Nagy Ferenc II. kétévese az indítás előtt bizonytalankodott egy kicsit, de az 1800 métert már hiba nélkül tette meg és biztosan verte a rutinosabb Olajfás és a Szalay-második Orient Boy kettősét. Ollyan nincs szinte végig elöl volt, de a befutóban elbizonytalanodott. Olajbáró az utolsó kanyarban galoppozott.
 
A Sors Díjban az alaptávról indulók játszották a főszerepet. Carpe Diem helyből jó tempót diktált, de Gilbert könnyedén tartotta vele a lépést, majd a finisben biztosan hagyta le egykori tréningtársát. Dénes Áron importjának így továbbra is hibátlan az itthoni mérlege és a stílust látva még maradhatott benne néhány győzelem. Nadrág végig helyezettként ügetett és meg is tartotta a bronzérmet Nenana-val szemben. A nagy favorit Miki lassabban kapott lábra, majd a befutó közepén hibázott is.
 
Nem volt túl látványos a Platina Hendikep. A sok hibázó ló azonban semmit sem von le Kishölgy érdemeiből, aki Weber Zsolttal a kocsijában igazolta jó formáját és megérdemelt, könnyű győzelmet szerzett. Hadúr megerőltetés nélkül lett második a végére elfáradó Lutri Fort előtt. Utóbbi egyébként kisebb koccanás résztvevője volt a második kanyarban, minek következtében a játékosok kedvence, Mátyásföld kiesett a versenyből. Márvány ismét kis hibával futott, majd jól zárkózott.
 
A Pityke Hendikep nem a favoritokról szólt. Metal Boy, Jópofi és Miller is kisebb-nagyobb gondokkal küzdött a verseny során, ezt pedig remekül használta ki a megbízható Jozsó és nagyon biztosan ért haza, megszokott társával, Gáspár Andrással. Fáraó trénerével jól mozgott, így felállhatott a dobogóra, a végére elfáradt Hévizi-vel együtt. Grandfather nem sokkal szorult vissza negyediknek. A többieknek nem sok momentumuk volt.
 
A nap végén, a Lecke Hendikepben újra az AMMA Rt. örülhetett. Lejtők hölgye és Mambo Girl révén ugyanis az első két díjat az istálló szerezte meg. A hűséges Tiroli hölgy-kanca idén más másodszor diadalmaskodott, ezúttal is Márton Lajossal. A harmadik helyre a sokáig vezető Magic Boy érkezett meg, a rohamozó Káma és a favorizált Légtornász elé.
 
 

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr912292549

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása