Rendezvous eddig az a ló volt, aki általában placcon végzett, közel volt a nyerőhöz, figyelni kellett rá, de valami mindig hiányzott a nyeréséhez. Egészen tegnapig, mikor a másfél millió forintos összdíjazású Szent István Díjban a négyéves mén pályarekorddal utasított maga mögé mindenkit.

Merkució (Vonczem Gabriella am.) győzelmével indult a nap. Pretty Princ fiával ugyanaz volt a taktika, mint egy héttel ezelőtt (start után az élre), akkor azonban az utolsó négyszázon beérték a többiek. Most a táv kevesebb volt 500 méterrel, így a sárga biztosan győzni tudott. Második Szipirtyó (Barabás Judit), harmadik Young Ambition (Noska J.).

Sokat számított a rutin a csikófutamban. Győzött a már negyedszer starthoz álló Corona Osama (ifj. Fejes L.), a két import Belle Messagere (Z. Smida) és Ost Star (S. Georgiev) előtt. Nagy küzdelmet hozott a III. osztályú Szőregi hendikep, Windflower (S. Georgiev) az utolsó métereken rövid nyakhosszal verte a célegyenesbe még az élen érkező Agapét (Paizs G.), harmadik lett Just Winning (Varga Z.). Favoritgyőzelem született ezután, a legutóbb már mutatkozó North River (Potyók L.) könnyen nyerte meg az ötödosztályú hendikepet. A helyezésekért már nagy volt a küzdelem, az előző futásukkor holtversenyben végző Kamaftu (Hegedűs S.) és Maxima (Kunstár S. am.) megint szinte egyszerre esett be a célba, de most Kamaftu egy rövid fejhosszal előrébb volt, így övé lett a második hely.

A második helyezett keltett feltűnést a nap ötödik futamában. Az idén eddig semmit sem mutató Marcipánt fiatal lovasa remekül hozta az utolsó kétszáz méteren, a hatéves mén a nyerőn kívül lehajrázott mindenkit. A futam befutási sorrendje: Admirális (Z. Smida) – Marcipán (Suták Csenge) – Ideo (P. Hlavaty). Következett az Istvántelki Díj, ahol a favorit Boheme Wango (Z. Smida) betlizett. Így biztosan győzött Eliza Griffith (S. Georgiev), Aranyláz (Varga Z.) és hosszú sérülése után idén másodszor futó Eloise (J. Havlík) előtt.

Ekkor már öröm volt körbenézni a lelátón, ugyanis a tribünön egyre többen foglaltunk helyet. Ráadásul sokaknál családi program volt a vasárnapi galopp, gyermekükkel látogattak ki a Kincsem Parkba. Ahogy néztem, a gyermekek biztosan jól érezték magukat, egy-egy lónak igazi szurkolótábora alakult ki a legkisebbek között, akik futballszurkoló módjára biztatták kedvencüket. Reméljük, hogy a lelkesedés megmarad és a szülők is jól érezték magukat, ráfér a fiatalítás a galopprajongók táborára.

De kanyarodjunk vissza a lóversenyhez, mégpedig a nap hetedik futamához, amit a szürke Tuareg (Varga Z.) könnyen nyert Praire Hill (S. Georgiev) és Apple Stone (ifj. Kozma I.) előtt.

Majd jött a nyolcadik futam, a 2200 méteres Szent István Díj. A start után a szlovák Falcon Wing (Potyók L.) került az élre, aki nagy iramot diktálva egészen a túlsó egyenes végéig néhány hosszal a mezőny előtt haladt. Ott aztán elfogyott a szufla és a kanyarban a favorit Unico (Z. Smida) került az élre, de a célegyenesbe érve látszódott, hogy a derbyharmadik a vártnál nehezebben jön. Ekkor érezhető volt, hogy nem lesz itt favoritgyőzelem. Aztán néhány méter múlva már biztosak is lehettünk ebben, mikor Badguy (P. Hlavaty) és Rendezvous (Varga Z.) is elment mellette. A távoszlopon belül aztán a két élen álló telivér csatázott egy darabig, majd néhány méter fej-fejt küzdelem után Rendezvous az élre állt és 1 ¾ hosszal megnyerte a versenyt. Pár perccel később azt is megtudtuk, hogy a futás pályarekordot ért (2:16.3), a négyéves mén 3 tizeddel megjavította Road Runner pályacsúcsát.

A Szent István Díj befutási sorrendje:

I. Rendezvous (Varga Z.)

II. Badguy (P. Hlavaty)

III. Unico (Z. Smida)

IV. General Ludd (ifj. Kozma I.)

V. Sarpedon (Mészáros Zs.).

A nap egy negyedosztályú hendikeppel zárult, amit küzdelem után Money (Rácz A. am.) nyert Quai Brany (S. Georgiev) és Afrodité (ifj. fejes L.) előtt.

Folytatás rendhagyó módon most szombaton (aug. 28.). A főfutam az év legrangosabb sprintversenye a Kozma Ferenc Emlékverseny lesz, továbbá ezen a napon rendezik a női amatőr Európa Bajnokság két futamát is. Jöjjenek és hozzák gyermeküket is!

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr142241739

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása