Impi (Kolozsi László) biztos győzelme az Időmérő Díjban

Mint mostanában oly sokszor, a hétvégén is Kolozsi László játszotta a főszerepet a napi főfutamban. Az Időmérő Díjban a nyolcéves herélt, Impi volt a társa, akivel remek finis után győztek, 1,18.3-ban. A Brahy Bt. üdvöskéje idén sem fut túl sűrűn, de amikor starthoz áll, nagyon jól teljesít. Ezúttal sem volt könnyű dolga, hiszen nyolc jó képességű, erős ellenféllel kellett megküzdenie. Impi önmagához képest jó startot vett, végig az élmezőnyben helyezkedett, majd hozta a szokásos, ellenállhatatlan hajráját. Guernica most is jól finiselt és ha nem is sokkal, de megelőzte a favorizált Kazein-t az ezüstéremért folytatott harcban. Imike a Dr. Vecseklőy József Emlékversenyben nyújtott remek futásai után, most halványabb volt, a befutó elején ráadásul hibázott is. Merengő most sem futott pénzért, de végre jó formát ügetett.

Kolozsi József is emlékezetes szombaton van túl, hiszen kétszer is győztesként fordulhatott vissza a közönség elé. Délután kettőkor, a nap első futamában, a hároméves Nudli-val aratott start-cél győzelmet. A három hosszas sikerhez persze az is kellett, hogy a veszélyesen támadó Carpe Diem hibázzon a cél előtt. O’sole mio tartva jó formáját, a második helyre érkezett meg, míg köszönhetően a sok galoppozó vetélytársnak, Laerte PL is dobogóra állhatott.

A duplázás, a Segédhajtó Kupa idei harmadik futamában jött össze. Igéző most újra a saját társaságába került és a számára kedvező hosszútávon, biztosan verte ellenfeleit. A Prolongo istálló rutinos nyolcévese fokozatosan dolgozta le negyven méteres térhátrányát és előzte meg a korrigáló Kandidátus-t, valamint a sokáig vezető Magic Boy-t. Jegenyefa mutatkozott, de az utolsó háromszáz métert nem bírta. Iron Man, K Vonal és Kerámia is durva hibával futott.

Az idősebb lovak az egész versenynap során domináltak. Az Intelem Hendikep I. részét az a Gioconda (Soós Róbert) nyerte, amely hetek óta remek formában versenyez. Bevallom, a befutó elején azt hittem, hogy a kis pihenő után futó Luca könnyen sétál majd haza, de az egyenes közepén hirtelen nagyon megállt, ezt használta ki a Claudio istálló hűséges tízévese. Luca mögött a másik favorit, Lear Király szerezte meg a bronzérmet.

A második részben az egyre erősebb és főleg megbízhatóbb Johanna Gold (Szennovitz Adél) végig a hátát mutatta a mezőnynek. A szokásos villámgyors startot követően a kanca végig tartani tudta a „gyilkos” tempót és az előnyét, így a többiek már csak a helyezésekért küzdhettek. Itt is jól futottak az esélyesek, Karola Magic és a nyerés után tovább javuló Lucuska állhattak fel a képzeletbeli dobogóra. Hetita Nevi végig közel látszott, Keeper a befutóban villant fel.

Szintén jött a papír az amatőrök között. Lucky Boy mostanában nagyon eredményes, már legutóbb is majdnem győzni tudott. Most ugyanaz a taktika abszolút bevált, egy körrel a vége előtt robbantott vele Cser László és a szerzett előny bőven elegendő volt a könnyű sikerhez. A Balogh-testvérek osztoztak a helyezéseken, Jewel és Jogos értek célba a nyerő mögött, megelőzve Istis Augenweide-t. Machupichu és Jusztina galoppozott.

A favoritjátékosoknak az Izgulós Hendikepben sem kellett lerágni a körmeiket. Miller, idomárjával, Papp Istvánnal újra jobb formáját hozta és biztosan védte ki Mátyásföld támadását. Csipcsala harmadik helyét nem veszélyeztette senki. Mario most is gyengén kezdett.

Színvonalas, kiegyenlített versenynek tűnt az Ihar Hendikep. A tízlovas mezőnyből, egy-két kivételtől eltekintve, mindenki reménykedhetett, legalább egy jó helyezésben. A startot követően aztán még nyíltabbá vált a verseny, mert Imperiál és Lézer mintha összeakadtak volna, így a legnagyobb favorit sok teret veszített. Lovely Beauty hamar talpon volt és végig vezetve, már-már nyerőnek tűnt, de a hűséges I. Q. M. Q. (Vezér Emese) óriási hajrával, pont a célban meglepte. Montgomery győzelme után, tovább javulva ért placcra. Lucky Luke az utolsó métereken, a küzdelem hevében hibázott.

Látványos finist hozott a nap nyolcadik futama. A gyors versenyben, a négy esélyes végig a frontban ügetett. Közülük, a már legutóbb is nyerő Miki (Lakatos Csaba) csak „száznál” keveredett ki a falról, de még így is igen könnyen terítette le Norah Jones-t. A stílus alapján, azt hiszem, jut még idén főszerep a jó származású ménnek. Night Lady biztos harmadiknak szaladt fel, Nenana elé. Magda sokáig vezetett, Nebraska jó formát ügetve korrigált.

Soraja Speed-et érhettük tetten a nap utolsó futamában, az In Flagranti Hendikepben. Fazekas Imre gyors, import kancája különösebb megerőltetés nélkül szerezte meg idei negyedik győzelmét. Pipistrella megint jól mozgott és másodiknak jött fel, míg a két istállótárs, Kicker és Kitty Magic küzdöttek a bronzéremért. Kathy Sun már a start előtt esélyét vesztette.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr482147717

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása