Nikita (Veljko Mazsity) könnyű zsákmánya a Siess! Díj

A négyéves Nikita nyerte a szerdai főfutamot, start-cél győzelmet aratva. Az idén, a Négyévesek Nagydíjában bemutatkozó klasszis uralta a versenyt, a mezőny végig csak Veljko Mazsity lovának a hátát nézegethette. A futam teljes papírformát hozott, ugyanis a szintén favorizált Just A Star és Likviditus osztoztak a helyezéseken. Landlord és Tequila Baldwin kisebb hibával futott.

A versenynap egyébként újra a Hico istálló duplázását hozta, hiszen az első futamban Nevegal élete második startja után is győztesként fordulhatott vissza közönség elé, ezúttal is Marko Siminnel a kocsijában. Marietta nagy hajrájának köszönhette az ezüstérmét, míg a bronz a trénerével korrigáló Norbert-nek jutott. Numero Uno lassan kapott lábra, Maya Goal a finisben, támadva a nyerőt hibázott.

A Kövess! Hendikepben tízen mérték össze erejüket, hosszútávon. A versenyben sokáig Liv Action vezetett, de az utolsó félkörben megindult az ezen a távon először futó Doreana és Fazekas Imre hathatós közreműködésével, ellentmondást nem tűrően abszolválta a futamot. Iron Man ezúttal is jól mozgott és biztos másodikként végzett. A harmadik helyért Jorvik Viking jelentkezett be, de befutó végén, senkitől sem zavartatva hibázott, így Kerámia állhatott fel a dobogóra. Maggie Cristal, a játékosok kedvence az utolsó hatszázon teljesen megállt.

A sampionnak nem ez volt az egyetlen győzelme a délután, mert másfél órával korábban már Kentucky Sun-t is hazavezényelte. A Katica istálló büszkesége három gyengébben sikerült verseny után, ezúttal nagyon meggyőző volt a finisben. Klasszikus hozta magát és jó formáját, ami újabb helyezést jelentett számára. Knock-down autóstarttal megint mutatkozott és Jewel valamint az indítás után kis hibát vétő Hella Lobell támadását kivédve szerezte meg a harmadik helyet.

Ami nem sikerült Papp Istvánnak ebben a futamban, az összejött a versenynap végén. Király és Johanna Gold gyilkos tempóban kezdtek és ezt az iramot végig bírták is, így a többiek nem nagyon reménykedhettek a sikerben. A Baggio istálló hatévese végül biztosan verte a hiba nélkül újra remekül futó riválisát. Bonviván jobb számát nyújtva ért placcra, a formát futó Jozsó előtt. Az első félkörben hárman is galoppoztak.

Indiana Rosa egész évben jó teljesítményt nyújt és ez a jó forma a mai napon győzelemhez segítette Nagy Ferenc II. kancáját. A sárga egy jó start után hamar a frontban találta magát és ezt a pozíciót egy pillanatra sem engedte ki a „kezei” közül. Keeper a befutóban szépen zárkózva végül a második helyre volt jó, Jóban-Rosszban pedig a harmadik díjat szerezte meg. A mezőny szinte minden tagja elfogadható teljesítményt nyújtott, legalábbis az időteljesítményeket figyelembe véve.

A Kolozsi-fivéreké volt a nap negyedik futama. Sokáig Ninette diktálta a tempót, a befutóra érve azonban elfáradt, így Nótás Fanti tetszés szerinti könnyedséggel sétált el mellette. Kolozsi László tartja jó formáját, ezen a versenynapon sem maradt tehát győzelem nélkül. Hadúr harmadik helyét most nem a szerencsének köszönhette, legjobbját futva verte vissza Gong támadását. Nyakék mutatkozott, de a finisben nem volt zavartalan a versenye.

Az Amatőrverseny újra testvérharcot hozott. Balogh Roland, Lucuska sulkyjában biztosan hárította húga és Jogos támadását, így biztosan húzta be a hetedik futamot. Gioconda az utolsó métereken biztosította be magának a dobogó alsó fokát, a mutatkozó Hexe Sörn-t lehajrázva. A favorit Karola Magic hibával futott.

Az ünnepi hétvégén az ügetőn is nagyverseny következik: jön a Derby Kísérleti Verseny!


 

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr822121958

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása