Misky Károly kollegánk Derby-koktél témát feszegető cikke nyomán úgy tűnik, komoly mozgalom van kialakulóban a lóversenyes berkeken belül és azon túl is.

Csatlakozzon Ön is a Magyar Derby Koktél Bizottság csoporthoz a Facebook-on!

Találjuk ki együtt a jövő évtized Magyar Derby koktélját!

Kattintson ide a MDKB Facebook csoportjához!

Magyar Derby Koktél Bizottság

Alapító okirat

A 183 éves hazai lóversenyzés és a Magyar Derby világhírének visszaállítása érdekében a turfrajongók önálló kezdeményezéseként megalakult a Magyar Derby Koktél Bizottság.

A szervezet legfőbb célkitűzése egy egyedi és állandó Derby-koktél megalkotása, amely méltóan képviseli a patinás verseny hangulatát, a Kincsem Park hagyományait és a galopp futamok izgalmát.

A Magyar Derby Koktél Bizottság hosszútávú stratégiájában a hazai lóversenykultúra és gasztronómia összekapcsolása, a minőségi magyar társasági italok népszerűsítése szerepel. Ennek érdekében a közönség és szakértők bevonásával folyamatosan ellenőrzi a magyar lóverseny eseményeken a vendéglátás színvonalát, melynek eredményéről rendszeresen közleményben tájékoztatja a közvéleményt .

Budapest, 2010. június 30.

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr22121090

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

incitatus 2010.07.03. 18:59:22

Egy rész száraz fehér (rózsaszín?) bor és két rész szódavíz.
Nevezzük el angolul Long Step-nek.

MISKY KÁROLY 2010.07.05. 16:25:54

A Bizottsag ele terjesztem!
Imperial Long Step

Kovács Ödön Pejkó 2010.07.05. 20:05:27

Szellemes. Szerintem ne idegenkedjünk az angol névtől. Feltétlenül szükséges, hogy ne csak magyarok értsék a nevét, ennyit mindenki tud angolul, ráadásul ez egy angol sport.
Ha azt mondanánk, hogy egy bizonyos fehérborból, de főleg ha rosé-ból (!) lenne keverve, fel is íratkozhatnánk a fröccsfajták hosszú listájára. Lásd:

hu.wikipedia.org/wiki/Fr%C3%B6ccs

Ugyanakkor gondolkodjunk el azon is, miként lehet szervírozni (pohár) és díszíteni egy Imperial Long Step-et. Az ital magyaros (mégha longsztepp is ;), ez a fontos szempont megoldva. Egyszerű, ami szintén fontos, de pontosan ezért találjunk ki valami kis apróságot, ami ünnepélyessé teszi, legalábbis különlegessé. Koktélról lévén szó megoldható, hiszen a díszítés majdnem minden koktél velejárója.
P.s.:
Tatus stílusában nem csalódtak még...
süti beállítások módosítása