Naná (Fazekas Imre) látványos sikere a Kanca Díjban

 

Öttusázó (Kolozsi László) a Szalay János Emlékverseny győztese

 

Naná a legjobb kanca, hiszen a Ferge László Emlékverseny megnyerése után, könnyen verte évjárattársait a Kanca Díjban, kitűnő, 17.9-es lefutási idővel. A csikók bemutatkozó versenyében szintén fölényes győzelmet láthattunk, Öttusázó esélyt sem hagyott a többieknek. Az Andy Yankee Díjban What a Man-nek tapsolhattunk, a kilencéves klasszis hatvan méter mellett is meg tudta verni az erős mezőnyt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Naná időrendben a negyedik C’est la Guerre ivadék, de eredményesség tekintetében a legjobb. Kaszás Gergő tenyésztő és tulajdonos lova, Fazekas Imre kezében fantasztikus szezont produkál. Három győzelem, négy második helyezés, 2,2 millió forintos nyeremény. A Kanca Díj megnyerésével már a második korosztályos kiemelt versenyt zsebelte be, nem is akárhogyan! A „hölgyek” nagy erőpróbája izgalmas, kiegyenlített küzdelmet ígért, de Tony Oaks lánya szinte lelépte a mezőnyt az utolsó hatszázon. Night Lady remekül finiselt és másodiknak jött be, míg a harmadik hely a sokáig vezető Nenana-nak jutott. Naomi és Norah Jones is jól futott, közel végeztek a helyezettek mögött.

A csikók bemutatkozását jómagam mindig nagy izgalommal várom. Így volt ez most is, pedig a Szalay János Emlékversenyben idén mindössze hatan szálltak harcba a közel félmilliós első díjért. A „zöldfülűekre” nem lehetett panasz, egy kivétellel szépen körbementek, de a győztes kiléte csak az első körben volt kérdéses. A Diadora istálló kiváló származású ménje, Öttusázó egy pillanat alatt állva hagyta a mezőnyt és végül 35 méterrel nyert, a tréningtárs Orient Boy és az mezőny egyetlen kancája, Olt előtt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A nyerő ló hajtója Kolozsi László hetek óta bombaformában versenyez, amit ezúttal is bizonyított. Három órával később, a nap harmadik legrangosabb versenyében, az Andy Yankee Díjban a kitűnő What a Man-nel győzött, egy taktikai versenyben. Guernica relatíve lassú tempójának köszönhetően hamar eltűntek a térhátrányok, Rutkai József klasszisa pedig nem hagyta kihasználatlanul ezt a ziccert. Az utolsó kanyar előtt nagy hajrát nyitott, megkerülte a mezőnyt, a végén pedig még az ünneplésre is maradt idő. A dobogó második és harmadik fokán a két favorit, Kazein és Imike osztoztak.

A Prolongo istálló második győzelmét Ilarita szállította az amatőrök között. Balogh Bernadett ezúttal is gyorsan élre állt a nyolcéves kancával, amely az iramot is végig bírta, így biztosan utasította maga mögé a játékosok kedvencét, Kiskegyed-et. Montreal Man tovább javulva a harmadik helyre érkezett meg, míg Doreana, Incasso és Illusion Star hibával futottak. A nyerő ló friss trénere, Lakatos Csaba, ilyen minőségében triplázott a versenynap során. A három részre osztott Gunnel Diadem Hendikep első részét a nagy formában lévő Knock nyerte, személyesen az idomárral a kocsijában. A már legutóbb is erős utolsó kétszáz métert produkáló herélt, most is a végére hagyta a döntést, Hetita Nevi-t és a szívósan védekező Fidelio-t verte a célban. Sokan hibáztak a verseny során, akik nem tették, pénzért futottak.

A nap első futamát Neveletlen lány (Nagy Ferenc II.) nyerte, kihasználva a favorit Nelson újabb galoppozását. Betolakodó hároméves lánya ezzel talán elkezdte a menetelését a jobbak felé vezető úton. A mini mezőnyből a javuló Názáret és Mephisto szereztek helyezést.

Bonviván elnyűhetetlen. A tizenöt éves harcos idén sem marad győzelem nélkül, a látottnál könnyebben verte Ida June és Inspe párosát, trénerével, Tolnay Lászlóval. Lili Lobell, K Vonal és Klarissza jó időt ügetve sem tudott küzdelembe érni, így a hármasra mindössze egyetlen találat született.

Naná, hogy Fazekas Imre is duplázni tudott a versenynap során! Az Icecandy Star Hendikepben egy másik kanca, Nyakék volt a társa, amellyel a korrigáló Kamikaze-t és a szintén javító Csipcsala-t verte a sampion, igen nyugodt és precíz hajtással. Malta Sun megint rosszabbik arcát mutatta, újra hibával futott, de Klementina is gyengébben teljesített a vártnál.

A népes mezőny ellenére a favorit győzelmét hozta a következő futam. Imperiál ezúttal is szinte távolozta a mezőnyt, Kovács Dórával a sulkyjában. A stílus és a lefutási idő (16.6) alapján elképzelhető, hogy a hűséges nyolcéves még sokáig folytatja remek sorozatát. Indíts! és Noble Rose is tartják jó formájukat, biztosan szerezték meg a helyezéseket. A mezőny egyetlen tagjára sem lehet komolyabb panasz, a gyors versenyben még az utolsó helyezett is bőven húszon belüli időt ügetett.

Gioconda start-cél győzelmét hozta a nap utolsó futama. Varga Zoltán idomítottja végig kontroll alatt tartotta az eseményeket és olyan tempót diktált az élen, hogy azzal a többiek nem tudtak mit kezdeni. A két galoppját korrigáló Karola Magic volt az egyetlen, amely –egy ideig- veszélyeztette a győzelmét, de a végére kicsit elfáradt, így is biztosan szerezte meg az ezüstérmet. A megbízható Kapitány, ha nem is sokkal, de megőrizte harmadik helyét a késve támadó Handa előtt. Kicker és Juhar negyvenről is mutatkozott.

Szombaton jön a szezon egyetlen heatversenye, a Dr. Vecseklőy József Emlékverseny!

 


 

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr542099796

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása