A hazai lóversenyzés tavasszal alakult, galopp versenyló tulajdonosokat tömörítő szervezetét a héten jegyezte be a Pest Megyei Bíróság. A Magyarországi Angol Telivér Futtatók Egyesületétnek (MAFE) titkára, Nagy István nyilatkozott a Távoszlopnak.

Miért volt szükség egy új tulajdonosi egyesületre, hiszen elvileg a Magyar Lovaregylet hivatott a versenyló futtatók érdekképviseletére?

Évek óta tartó huzavona előzte meg a MAFE megalakulását, hiszen többen a Lovaregylet megújítását szerették volna. Ez azonban a mai napig nem történt meg, így nem volt mire várni. Szükségünk van egy komoly galopp tulajdonosi szervezetre, amely képes hatékonyan megjeleníteni a telivérfuttatók érdekeit.

Tudjuk, hogy Ön régóta motivátori szerepet vállal a hazai lóversenyzésben, gondolok itt például a nyári galopp-ügető focimeccsekre. Egy egyesület létrehozása, azonban komoly kihívás lehetett.

Nem kevés munka van benne, de elmondhatom, hogy sokan segítettek, amit ezúton is köszönök. Ennek eredményeként sikerült egy „klubba” gyűjteni a hazai galopp versenyló állomány legnagyobb részét képviselő tulajdonosokat, a nagyfuttatóktól a szindikátusokig.

Kik alkotják az elnökséget?

Elnök: Losonczi Gábor, alelnök: Mikóczy Zoltán, elnökségi tagok: Dénes Péter, Siklósi Tamás és Nagy István. A Felügyelő Bizottságot Pálfi Gábor vezeti.

Mik az egyesület célkitűzései?

Halaszthatatlan feladatnak tartjuk a verseny és tréning futópályák minőségének helyreállítását, melyek állapota sajnos régóta nem üti meg a minimálisan elfogadható szintet. Drága pénzen vásárolt lovaink és a rajtuk ülő lovasok épségét kockáztatjuk minden verseny és tréning alkalmával.

A Madonna koncert miatt a Kincsem Park közepéről eltávolított eredményjelző visszaállítása ugyanilyen fontos számunkra, ráadásul a versenyszabályzat is kötelezővé teszi a tájékoztató tábla működtetését. Hosszútávon a magyar turf nimbuszának felélesztése, egy kulturált beléptetési rendszer kiépítése, tulajdonosi kedvezmények bevezetése szerepel programunkban, de természetesen a gazdasági lehetőségek javítása prioritást élvez.

Égető szükségünk volna a korszerű országos fogadóhálózatra, a tulajdonosi prémium bevezetésére, és az istállók, karámok felújítására. Reméljük a hamarosan hivatalba lépő új vezetés partner lesz ebben.

Van lehetőség további MAFE tagok felvételére, vagy valamilyen módon próbálják védeni az alapító tagokat?

Nincs semmilyen trükközés, teljesen demokratikus alapon szerveződik az egyesületünk. A tagság feltételei: a jelentkezőnek (vagy cégének) a tréninglistán szereplő galopp versenylóval, vagy versenylófuttatásra vonatkozó bérleti szerződéssel kell rendelkeznie. Szindikátus esetében a tulajdonosi klub egy képviselője léphet be.

Milyen a kapcsolatuk a többi lóverseny egyesülettel?

Különösebb problémát nem látok, hiszen mindannyian most tanuljuk a „demokráciát” a lóversenyzésben. Egyébként a Galopp Trénerek és Zsokék Egyesületével és az Összefogás a Magyar Lóversenyzés Jövőjéért Egyesülettel írtunk már közösen levelet az NL. Kft vezetésének. Igaz, választ nem kaptunk.

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr382037760

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása