A 2009-ben sikerrel indult Összefogás Futtatói Klub és hazánk vezető magán telivértenyésztője, a Telivérfarm Kft. között folytatódik az együttműködés.

Demeny_2013_02.jpg

A hazai galoppversenyekben az utóbbi évek egyik meghatározó résztvevője, Nemzeti Összefogás – 36 futás, 5 győzelem, 5 második, 5 harmadik hely és 2,5 millió Ft nyeremény után - visszavonult, de a Kft. vezetője Pálfi Gábor egy újabb reménységet bocsátott a futtatói klub rendelkezésére, ezzel is ösztönözve a hazai tenyésztésű versenylovak iránti keresletet és a galopp versenyzés népszerűsítését.

Az Összefogás Futtatói Klub vezetője, Barna Mónika így számolt be a társaság új kedvencéről:

„Az új reménység neve Demény (Satin Stone - Dancing Candle) 3 éves sötétpej mén. 2012-ben kétéves korában nem versenyzett, erős testi fejlődében volt. Anyja szuperklasszis ló volt, legnagyobb futott hendikep száma 87, számos kiemelt nagy verseny nyerője (Alagi Díj, Magyar St. Leger, Lovaregyleti Díj, Bábolnai Díj). Legjobb tudását 2200-2800 méteren adta. A legendás Kállai Pál, Benedik Dezső, Klimscha Albert zsokék győztek vele többek között. Anyjának 7. ivadéka Demény, testvérei közül eddig Dancing Jolly bizonyított a legjobban (Kincsem Díj I.hely, Magyar Derby III.hely,), többi utódja egyelőre nem tudta megközelíteni anyja képességét. Kovács Sándor champion idomár szerint a ló külleme és mozgása reménykeltő. Demény küllemre anyjára ütött, nem túl nagytermetű mén, de igen jól izmolt, magasan tűzött nyaka van és anyjának voltak ilyen kis kajla fülei.”

Az Összefogás Futtatói Klub várja új tagok jelentkezését, akik szeretnének csatlakozni egy reményteli karrierhez és a galopp versenyek szépségei mellett a versenyló futtatás részletei, izgalmai iránt is érdeklődnek. A havi tagsági díj 7000 Ft, amelyből egy sikeres versenyszezon után a szerzett nyereményekből akár visszatérítés is jár év végén.

Jelentkezni és érdeklődni lehet az alagi tréningtelepen, a Kovács istállóban vagy a 06/30-859-7341 telefonszámon.

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr105112991

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mészáros Katalin Mária 2013.05.21. 18:55:13

Hogy van Demény, mi újság nála? A neve nagyon tetszik! :-)
Mikoriban láthatjuk futni a Kincsem Parkban?
süti beállítások módosítása