Landlord (Varga Sándor) látványos küzdelem után nyerte az Orosháza Város Díját

 

A kilenc magyar futam közül, hét után is tiszteletdíj járt az első három helyezettnek a szombati ügetőn, köszönhetően orosházi vendégeinknek. Több izgalmas verseny, néhány magas osztalék és két magasan jegyzett francia futam, Ready Cash visszatérésével. Ez a rövid sommája az elmúlt napnak.

Orosháza Város Díjáért álltak starthoz a legjobb, még talpon lévő ügetők a nyolcadik futamban. Sokáig úgy tűnt, hogy a két favorit egymás között dönti el a győzelem sorsát, de az utolsó száz méteren, a kívül támadó Lézer került fölénybe, a versenyt azonban nem ő, hanem az utolsó pillanatban, a falon utat találó Landlord nyerte meg Varga Sándorral, tizedre olyan időt futva, mint legutóbbi győzelmekor. A második helyezett Lézer is szenzációs szezont, és eredményes pályafutást zárt, 16 győzelemmel vonulhat anyakancának. A bronzérmes pozíciót Connecting People tartotta meg magának, megelőzve a sokáig vezető, de a befutó közepén kissé fáradni látszó és kifelé sodródó Youp Lucswolle-t. Magna Charta és Mellby Schwim a startnál hibázott.

Hajnal Tibor több esélyest is hajtott szombaton, közülük egy, a Kincsem Parkban először futó lóval sikerült győznie. A Dr. Németh András Emlékversenyben Pina Starlight volt a társa, az olasz import pedig imponáló magabiztossággal tette le névjegyét nálunk, start-célban, szinte csak sétálva intézte el vetélytársait, köztük a szintén favorizált Nixon-t és a negyvenről is jól futó, egyre erősebbnek tűnő Oron Flying-ot. A többiek közül Orient Boy és Ophelia nevét érdemes még említeni, hiszen nagyon szorosan a dobogósok mögött értek célba.

Az amatőrök ezúttal a Horvát Dezső Emlékversenyben találkoztak. A championátus kérdése továbbra is nyitott maradt, ugyanis Kis Herceg, megszokott hajtójával, Nagyváry Andreával, a befutóban magabiztosan verte a favorit Jármi-t, illetve az újra formába lendülő Jamaica Man-t. Balogh Bernadett így továbbra is kilenc győzelemnél jár, mögötte egy-egy sikerrel következik Kelemen Viktória és Nagyváry Andrea.

Ici Love start-cél sikerét hozta a Trendy istálló Díja. Az import kanca Hegedűs Sándorral szerezte meg pályafutása első győzelmét, nem érdemtelenül, hiszen utolsó három versenyéből kétszer végzett a harmadik helyen, egyszer pedig biztos nyerőként hibázott a befutóban. Most nem ő, hanem ellenfelei rontottak, Pamela Starlight, Perfect és Patricius is hibával futott, majd az egyenesben Puma is galoppozott, így Offshore Wind és a jól zárkózó Old Spice Goal szerezte meg a két helyezést a nyerő mögött. Onesis Goal javított, rajta kívül Pinokkió futott még jól.

Idén már negyedszer haladt át elsőként a célon Kazein, ezúttal a Gyúrós Pál Emlékverseny Hendikepben. Nem a nyolcéves mén volt a fogadók legnagyobb kedvence, hanem Nyíres, aki viszont nem tudott mit kezdeni Márton Lajos egykori klasszisának rohamával az utolsó száz méteren. A többi esélyes közül, No Bi a végén fáradt el, míg Numero Uno nagyon halvány volt, viszont a múlt héten gyengélkedő James most újra formát futott és elcsípte a harmadik helyet. Kerámia a startnál, Nyári Zápor verseny közben ugrott. Indiana Rosa sokáig messze látszott, de a végén szoros negyediknek szaladt fel.

Már az indításnál szétesett a Nyeretlen Kétévesek Versenyének mezőnye, a Kulik Farm Díjáért. A legnagyobb esélyes Rimella elugrotta magát a nagy porfelhőben, rajta kívül Royal Flesh is hibával kezdett. Rozália viszont nagyon gyors volt már a verseny elején, és sokáig komoly előnnyel járt az élen. A második körben aztán megkezdte a zárkózást Rozy la bush, fokozatosan közelített a vezető lóhoz, végül pedig, Földi Péterrel a kocsijában, biztosan takarta le. Rush Toxic messzi, de biztos harmadik lett. Az újonc Riviéra Dream a „lassan járj, tovább érsz” elvét követve, megszerezte a negyedik díjat az ismét gyengén induló Rubin Lady előtt.

Legutóbb is jól futott hosszúra Lucuska, a Gy + Gy istálló Díja Hendikepben pedig újabb győzelmet szerzett, idén már az ötödiket. A hétéves kancát a tervezettel ellentétben nem trénere, hanem Juhász Balázs hajtotta, aki végig elöl helyezkedett lovával, Lucuska pedig jól bírta a végét is, így tulajdonképpen ellenfél nélkül sétált haza. A hűséges Igloo mögött, kis szerencsével Knock-down lett a harmadik, köszönhetően a favoritok hibáinak. Omar Sharif és Örs a startnál ugrott, míg Lady Diamond még az indítás előtt renitenskedett, majd felzárkózott ugyan, de a hajrára elfáradt.

A nap talán leglátványosabb finisét hozta a 2012. Segédhajtó Kupa Döntő futama. A sokáig vezető Milli Nevi és Hurry Up Star mellé féltávnál ment fel Oro Noble, rajtuk kívül, a hajrához közeledve Olajfás színei tűntek fel a frontban. A befutóban egy ideig Hurry Up Star tűnt nyerőnek, de középen nagyon jött Oro Noble, kívül pedig Olajfás. A győzelmet végül, kis különbséggel Oro Noble szerezte meg Horváth Györggyel, Kolozsi Sándor pedig a második helyezés mellett a Kupa megnyerésének örülhetett. Hurry Up Star mögött Milli Nevi szoros negyediknek esett vissza. Nobile sokkal gyengébb volt a vártnál.

A Bogárzói Hendikepben csak kapkodtam a fejem, annyi volt a galoppozó ló, többen a finisben hibáztak. Őszi Fény a startnál, Májusi eső a befutó elején, Marót, Olajbáró és Miklós pedig a befutóban ugrott, aki viszont talpon maradt és legerősebbnek bizonyult, az Nanucy Molly volt. Kolozsi László lova eredményes évet hagy maga mögött, második helyezéseit követően aratott megérdemelt győzelmet. Overnight közeli másodikként végzett mögötte, a bronzérem pedig a galoppozó lovak mögött megjelenő Háry János ölébe hullott.

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr554961411

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása