Varga Zoltán 1000. győzelmét szerezte

 

A sárga Completta biztosan nyerte a hároméves kancák legnagyobb versenyét, ami azt is jelenti, hogy 2007 után újra magyar tenyésztésű telivér hódította el a kancadíjat. Augusztus első versenynapja a nap végére is tartogatott érdekességet, Varga Zoltán ugyanis a nap utolsó előtti futamában szerezte pályafutása 1000. magyar győzelmét.

A jól hajrázó Mai Tai (ifj. Fejes L.) nyerte a nap első futamát, ami az osztott „ötbés” hendikep első része volt. A második helyen a nyerő istállótársa Bárányfelhő (Varga Z.), a harmadikon a rég látott Okosság (Suták Csenge) végzett.

A külföldi tréningből érkező lovak domináltak a nyeretlen kétévesek versenyében, a nyolclovas mezőnyben két ilyen csikót találtunk, ők az első két helyen végeztek. Győzött a Horvátországból érkező újonc Toyana (Z. Smida), második a szlovák tréningből futó Meny Bay (M. Rigo), harmadik lett Demokrácia (Bakos G.).

A nap meglepetését hozta a 2100 méteres III. osztályú hendikep. A futamot Jet (Kocsis Edina am.) könnyen nyerte Voldemort (Suták Csenge) előtt, a harmadik helyet Ashkan (ifj Kozma I.) szerezte meg.A sima befutó osztalék majdnem 110 ezer forint volt, hármasbefutó találat pedig nem született.

A jackpotos futam a mérföldes Augusztusi Díj (IV.kat.) volt, amit Astraios (S. Georgiev) biztosan nyert meg. Az Álmodó istálló háromévese mindössze két héttel ezelőtt tudott bemutatkozni a Kincsem Parkban, és eddig makulátlan a hazai mérlege. A helyezéseken két külföldi telivér osztozott, második lett a horvát Desert Flower (Z. Smida), harmadik a szlovák Daime (J. Línek).

Szlovákiába került a Nyári hendikep (I.o.) első díja is, Sun Eruption (J. Línek) magabiztosan győzött és rövid időn belül már második győzelmét aratta nálunk. Második lett Zylan (Deczki A.), harmadik Miss Double Six (Kerekes K.).

Erős mezőny jött össze a sprinterek részére kiírt Ászári Díjban (I.kat.), ahol komoly küzdelmet láthattunk az utolsó százon. A győzelmet némi meglepetésre Bargain Lady (Timár Zsuzsa) szerezte meg, második lett Dr Guru (J. Línek), harmadik Dancing Hussy (Laura Pike).

A főfutamot az amatőrlovasok versenye előzte meg, az 1900 méteres V. osztályú hendikepet Moréna (Virág A. am.) nyerte nagy fölénnyel Kagán (Manuela Slamanig am.) és Kökény (Dickinson Judit am.) előtt.

Nyolc ló állt starthoz a napi főversenyben, a 2400 méteres Magyar Kancadíjban (Listed). A futamban érvényesült a papírforma, a győzelmet a befutó egyenes elején élre álló Completta (Kerekes K.) szerezte meg Seperate Opinion (Bakos G.) előtt, mögöttük a szlovák tréningből érkező High Rainbow (Z. Smida) szerzett még helyezést. Legutóbb öt évvel ezelőtt fordult elő, hogy magyar tenyésztésű ló nyerni tudott ebben a versenyben, ami pedig az idei évet illeti, Completta az első telivér az idén, aki magyar tenyésztésűként nagydíjat tudott nyerni.

Egy 1200 méteres negyedosztályú hendikep követte a főversenyt, ahol a Tuareg (Varga Z.) – La Festa (Bihari Alexandra am.) – Agapé (Paizs G.) befutási sorrend született. Ez pedig azt is jelentette, hogy Varga Zoltán megszerezte pályafutása ezredik hazai győzelmét!

A napot az osztott V/b-s hendikep második része zárta. Az 1400 méteres versenyt Kesző (Ján Alexandra) könnyen nyerte El Hierro (ifj. Kozma I.) előtt, a harmadik helyet Martinius (Gallai Nikolett am.) szerezte meg.

Augusztus első versenynapjának tíz futamgyőzelme mind a zsokék, mind a trénerek közt egyenletesen oszlott el, mindkét kategóriában tíz-tíz nevet találunk a győzelmek mellett. De van, amikor egy kicsi győzelem is örökké emlékezetes marad, Varga Zoltán biztosan soha nem felejti, hogy ezen a napon érte el az ezredik győzelmét. Folytatás újra vasárnap, mikor a hazai tenyésztésű lovak mérföldes versenye, a Hesp Róbert Emlékverseny (Elit kat.) lesz a napi főfutam.

A hivatalos eredmények itt olvashatók: http://195.228.135.95/web/versenyek/GEREDMEN12-08-04.HTM

A versenynapon készült fotókat itt tekinthetik meg: http://indafoto.hu/tavoszlop/image/16343935-357ad4a3

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr604701590

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása