Montgomery az úr

2011.08.16. 12:06

 Montgomery (Rácz János) biztos sikere a Csábos Díjban

 

A hosszútávú Csábos Díjban hárman is starthoz álltak a múlt heti Pannónia Díj mezőnyéből. Akkor Netto végzett a legelőrébb a trióból, most azonban fordult a kocka. Netto nem vett jó startot, nemúgy Menedzser és Nobody. A második körben azonban már Joyous Woman volt elöl, mögötte viszont már feltűntek a fokozatosan zárkózó Montgomery színei. Az Ötévesek Nagydíjának ezüstérmese a finisben nagyon erős volt és magabiztosan nyerte idei második versenyét, ezúttal is megszokott hajtójával, Rácz Jánossal. Joyous Woman mögött Netto végül feljött harmadiknak. Nobody és Menedzser elfáradt a végére, Light Lady viszont jól jött és lett negyedik.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A nap első futamában, a Freya Hendikepben, Lear Király volt a legerősebb. A nem túl gyors versenyben Lakatos Csaba jól hozta fel a negyven méteres térhátrányról induló hatévest, és kisebb küzdelmet követően megnyerték a versenyt. Ivett remek momentummal futott, a befutó közepén még nyerőnek tűnt, végül azonban meg kellett elégednie a harmadik hellyel, mert a falról kikeveredő Kerámia könnyedén hajrázta le. Lutri Fort sokáig elöl volt, végül lecsúszott a dobogóról. May Day a befutóban tűnt fel, de hibázott.

Favoritsikert hozott az Elegant Yankee Hendikep. Nick Nolte ráduplázott legutóbbi győzelmére és remek időt ügetve ismét győzni tudott új trénerével, Hajnal Tiborral. A kissé zavaros első félkört követően, a hajrá elején már Nick Nolte ügetett az élen, és úgy nyert, ahogy akart. Keep Smiling most is hozta jó formáját és lett második, míg mögötte Lamella és Láss csodát! végzett. Magic Diamond Way az utolsó négyszázon esett vissza.

A Nyeretlenek Versenyében már csak részben érvényesült a papírforma. Ophelia autóstarttal újra jó verseny futott és két második helyezése után ezúttal győzni tudott Németh Viktóriával. Narancs Virág jött át másodikként a célon, de diszkvalifikálták és mivel Osztalék is jóval gyengébben ment a vártnál, két meglepetés-ló, Olt és Obile Flick szerzett helyezést. Oberon sokáig közel látszott, míg Oberon Goal ismét hibával futott. A hármasbefutóra mindössze egyetlen találat született.

A Kanada Díjban Salto Du Bouffey és Orinoco különversenyét láthattuk. Jó beállításukat kihasználva az egész verseny során jóval a mezőny előtt haladtak, végül a most ugrás nélkül futó Salto Du Bouffey győzött – életében először. Kocsijában megszokott hajtója, Kolozsi József ült, aki ezúttal nem bízott semmit a szerencsére, Orinoco csak üldözni tudta a nyerő párost, de komolyan szorongatni nem. Nixon ismét jól mozgott, de nem adhatott negyven métert a két favoritnak, így a harmadik hely jutott neki. A Derbyben is látott Őszi Fény illetve a korrigáló Oprah a dobogósok mögött ért célba. Riverman Mo most sem ismételte a próbafutamban mutatott formáját ismét szétesett a második körre fordulva.

Norbert folytatta idei remeklését, és biztosan hajrázta le ellenfeleit a Ráma Díjban. Fazekas Imre idomítottja a befutó elején érte utol a sokáig vezető No Fear-t és szerezte meg ötödik győzelmét ebben az évben. Nikki most nem hibázott, óvatosabb startját követően gyors második pályával vétette észre magát és jött fel a nyerő mögé. Robinson Mo átlagformája bronzérmet ért a hatéves számára. Maggie Cristal mutatkozott, a szlovák vendégek közül Västerbo Passad jól ment és a nem túl szerencsés helyezkedése ellenére is pénzért futott.

Kisebb meglepetést regisztrálhattunk a Zsoltány Hendikepben. Lala győzelme önmagában talán nem is lett volna váratlan, de a remek lefutási idő és egy-két esélyes ló gyengélkedése annál inkább. Varga Tibor idomítottja jó szokása szerint gyorsan kezdett, Imagine és Noix társaságában jó iramot diktált a mezőnynek, akik nem tudták tartani a lépést az élen ügetőkkel. Lala végül rekordjavítással szerezte meg pályafutása első győzelmét. Imagine és Noix jól futott, a többiek közül Maya Goal volt a legelőrébb, de egy pillanatig sem volt esélye arra, hogy dobogóra álljon. Mátyásföld ismét ugrott.

Az Amatőrverseny Hendikepben a könnyebb feladatot kapott No Bi tudott győzni. A második soros lovak közül Gáspár András négyévese vette a legjobb startot, végig közel helyezkedett a gyorsan kezdőkhöz, a befutóban pedig látványos finis után biztosan védte ki a peches Képzőművész támadását. A favorit Kingston Lörn megőrizte a harmadik helyét a frissen érkező Mistral ellenében.

Nem tartogatott túl sok izgalmat az Uli Díj. Annak ellenére, hogy jól együtt ügetett a mezőny, végig biztosnak látszott a magas esélyt képviselő Lézer győzelme. Tolnay László kancája végül még gyengébb átlagformát futva is könnyedén sétált haza. Kitti biztos második lett, mögötte Igloo az utolsó métereken jött fel és szorította le Glitter Star-t a placcról.

Az Újlengyeli Lovas Klub Kupa harmadik futamával zárult a versenynap. Nótás Fanti a számára talán könnyebb mezőnyben biztos sikert aratott, legkomolyabb ellenfele a nyerés után is jól futó Oscar Wilde volt, de miután hatszáznál elment mellette a Kolozsi Sándor által hajtott négyéves, hiába jött újra, megverni már nem tudta. Jetti Lobell jól ment, kivédte Miller támadását és szerzett bronzérmet. Low Fox rossz helyről fordult, Csipcsala ugrott a start után, ezzel Lili Lobell-t hozta nehéz helyzetbe.

Folytatás szombaton, a Szent István Díjjal!

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr433157619

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása