Tormási Gyula lovasként és trénerként is duplázni tudott

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A favorit győzelmét hozta a Dióspusztai Díj. Garabonciás már a célegyenes bejáratánál az élre állt, attól kezdve győzelme egy pillanatig nem forgott veszélyben.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

My Fight meglepő győzelme nyitotta a napot

Meglepetéssel indult a nap, kevesen számítottak arra, hogy az eddig nem sokat mutató My Fight (Nagy T.) nyeri a napot nyitó V/b-s hendikepet. Úgy látszik a sárga kancának jót tett a távváltás, és pályarekordot futott ezen a távon (2100 méteres homokpályán alacsonyabb osztályú versenyeket rendeznek). A második helyet Tita (Bakos G.), a harmadikat Ben Hur (Rácz A. am.) szerezte meg.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Footsie elbúcsúzott nyeretlenségétől

Papírforma befutóval folytatódott a program, a nyeretlenek versenyének első részét ugyanis Footsie (Nagy T.) nyerte Óbuda (Varga Z.) előtt. A harmadik helyért nagy volt a küzdelem, végül Kaleidoszkópnak (Simon F.) sikerült megtartania értékes helyezését.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Love Craft és Kona

A harmadik futam az osztott Pünkösdi hendikep (II.o.) első része volt, amit Love Craft (S. Georgiev) biztosan nyert meg, folytatva ezzel idei jó szereplését. A helyezésekért nagy volt a küzdelem, végül második lett a céltól sokáig vezető, majd hősiesen védekező Kona (Tormási Gy.), harmadik az első háromban rég látott Hősnő (Nagy T.).

A nyeretlenek versenyének második részében Mandala (Rácz A. am.) volt az, aki pályafutása hetedik futására megszerezte első győzelmét. A szürke mén könnyen nyerte a futamot, ahol a második helyet Silver Storm (L. Kasal), a harmadikat Robin Hood (S. Georgiev) szerezte meg.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rendesnek meg kellett küzdenie a győzelemért

Izgalmas utolsó négyszázat hozott a Pünkösdi hendikep második része. Az első 4-5 ló között folyamatosan változott a sorrend, az utolsó ötvenen aztán Rendes (Bakos G.) kerekedett felül és nyerte meg a versenyt. Második lett Sasfiók (Nagy T.), harmadik a megint nehezen lábra kapó Csillagmező (Paizs G.).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mementó és Rivális

A homokpályán egy harmadosztályú, 2200 méteres hendikeppel folytatódott a program, a hosszú távú verseny a kis súllyal versenyző Mementó (ifj. Kozma I.) start-cél győzelmét hozta. Az utolsó kétszázon végig támadó Riválisnak (L. Kasal) és In God We Trustnak (S. Georgiev) a második és harmadik hellyel kellett beérnie.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bugwenwillea mint fénykorában

Nagyon könnyen nyerte az 1400 méteres Tatai Díjat (II.kat.) az egykori klasszis Bugenwillea (Tormási Gy.). A hétéves sárga a végéről indulva a célegyenesben gyorsan átszaladt a mezőnyön és a végén szinte feltartva nyert. Második lett Álmos (Varga Z.), harmadik Almarita (ifj. Fejes L.).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kreccs megérdemli a paskolást

A Németh Ferenc Emlékkupa második futama Kreccs (T. Alvarez) győzelmét hozta, a szürke mén neve mellé így június második versenynapján már második júniusi győzelmét húzhatjuk be. A helyezéseken két kevésbé játszott ló, Titok (Orbay Cs. am.) és Comm Il Faut (Berghoffer Szandra am.) osztozott, így ez a futam hozta a nap legnagyobb hármasbefutó osztalékát.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Garabonciás a célban

Hibátlanul teljesít eddig a szezonban Garabonciás (Varga Z.), az ötéves mén megnyerte a versenynap főfutamát a Dióspusztai Díjat (I.kat.), így idén két futásból két győzelmet szerzett már. Kovács Sándor topsúllyal versenyző idomítottja a vége előtt háromszázzal ált az élre és pályarekordot felállítva tekintélyt parancsoló három hosszas győzelmet szerzett. A második helyért két ló küzdött fej-fejt, végül Sarpedon (ifj. Kozma I.) lett a második, Mick Titho (S. Georgiev) a harmadik.

Zárásképp egy ötödosztályú hendikepet láthattunk, amit Katyusa (Tormási Gy.) nagyon könnyen nyert meg. Mögötte nagy volt a küzdelem, második lett Nordika (ifj. Fejes L.), harmadik Mosoly (S. Georgiev).

Ellentétben az előző hetekkel, több duplázót is találunk a lovasok és idomárok közt. A zsokéknál Nagy Tihamér nyert kettőt, a trénereknél Kovács Sándor és Székely Károly. És van egy idomár-lovas duplázónk is, Tormási Gyula ugyanis két saját idomítású lovával is nyerni tudott, így mindkét kategóriában elkönyvelhetett két-két győzelmet. Folytatás június harmadik vasárnapján egy olyan versenynappal, ahol rövid és középtávú futamokat látunk, a napi főverseny pedig az 1600 méteres Fenékpusztai Díj (I.kat.) lesz.

A versenynap hivatalos eredménye itt olvasható: http://dragon.intrex.hu/lovi/web/lovi/GEREDMEN11-06-12.HTM

A Németh Ferenc Emlékkupa sorozat állása 2 futam után:

1. Papp G. 19 pont

2. T. Alvarez 15 pont

3. Godó P. 10 pont

4. Orbay Cs. 10 pont

5.Berghoffer Sz. 7 pont, Tímár Zs. 7 pont

7. Ján A. 6 pont

8. Rácz A. 5 pont, Suták Cs. 5 pont, Virág A. 5 pont

11. Kövesdy Zs. 4 pont

12. Budinszki B. 1 pont, Farkas L. 1 pont, Juszel B. 1 pont

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr462985276

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása