Andreas Suborics lesz Overdose lovasa vasárnap Hoppegartenben. Mikóczy Zoltán a PannoniaOverdose.hu-nak elmondta, nem csak egy kiemelkedő képességű zsokét kerestek lova első idei futására, hanem olyasvalakit, aki jól ismeri a pályát, aki a legtöbbet Németországban versenyzik. A háromszoros német zsoké-sampion visszatérése azért is örvendetes, mivel Overdose a legnagyobb versenyeit vele nyerte, négy korábbi közös futásuk alapján pedig talán ő tudja a legpontosabban lemérni, van-e eltérés Overdose sérülése előtti, és mostani mentális, illetve fizikai állapota között. (forrás: pannoniaoverdose.hu)

 Öt nap van hátra a hoppegarteni versenyig. Ki lesz Overdose lovasa?

Visszatér a nyergébe az őt legjobban ismerő lovas, Andreas Suborics. Talán ő képes a leginkább összehasonlítani a 2008-as, még a sérülése előtti Overdose lelki- és fizikai állapotát a mostanival.

Nem is akármilyen sikerszéria van kettejük mögött, Overdose valamennyi számottevő külföldi sikerét vele érte el. Hamburgban a Német Derby napján nyertek Group III-as versenyt, majd a baden-badeni Group II-es Goldene Peitschét. Pár hónapra rá ő vitte az érvénytelenített párizsi versenyben – ott se rajta múlt a győzelem, hanem egy későn lengető bácsikán –, majd Rómában 10 hosszal verték a mezőnyt...

Ezért is volt fontos számunkra, hogy ne csupán egy kiemelkedő képességű lovas üljön a hátán most vasárnap, hanem olyasvalaki, aki Overdose-t a legeredményesebb korszakában lovagolta. Aki arra is emlékszik, milyen érzés volt vele versenyezni...

Azért is különleges e páros, mert ahogy Overdose, úgy Suborics is komoly sérülés után tért vissza. A háromszoros német sampion-zsokét ugyanis tavaly márciusban fejbe rúgta egy ló munka közben. Hong-Kongban műtötték, majd augusztusban orvosai tanácsára bejelentette a visszavonulását. Ám szerencsére teljesen felépült és decemberben visszatért a pályára...

Idén Németországban 7 versenyt nyert és 10 helyezést szerzett, Franciaországban pedig 2 győzelem mellett 27-szer volt helyezve lovaival. Suborics újra a régi, nincsenek kétségeink afelől sem, hogy Overdose nyergében a maximumot fogja nyújtani a sikerért.

Mennyiben volt tudatos a zsokéválasztás?

Teljes mértékben, a már említett közös sikerek mellett azonban arra is figyelemmel voltunk, hogy Hoppegartenben egy a pályát jól ismerő, németországi bázisú zsoké vigye Overdose-t. Suborics már rá is kérdezett, hogy a jövőben máshol is lovagolhatja -e majd, én pedig azt válaszoltam, ha Overdose a jövőben még indulni fog Németországban, akkor mindenképpen az ő kezeire bíznám.

(forrás: pannoniaoverdose.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr672830261

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása