Kovács Sándor triplázott, Jaroslav Línek négy nyerőt lovagolt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tutanhamon, az Év lova

 

A Kovács istálló teljes sikerét hozta a napi főverseny, hisz a nyerőt és a két helyezettet is Kovács Sándor készíti. A győzelmet a favorit Tutanhamon (J. Línek) szerezte meg, ezzel a győzelemmel biztossá vált, hogy a Vettori mén lesz 2010-ben az „Év lova”.

Kona (S. Georgiev) győzelmével indult a nap, a sárga kanca a vége előtt ötvennel előzte meg a starttól vezető Figurázót (Suták Csenge), a harmadik helyet Rézkígyó szerezte meg. Izgalmas volt a nyeretlen csikók 1600 méteres versenye. A célegyenesbe érve nyolc-kilenc ló is együtt galoppozott, a távoszlopon belül aztán Armagedon Fire (J. Línek) és High Rock (J. Pavlícek) kivált a mezőnyből és külön versenyt vívott a győzelemért. Egy rövid nyakhosszal végül Armagedon Fire bizonyult jobbnak, mögöttük National Gold (Barabás Judit) lett a harmadik. Pár perc múlva az is kiderült, hogy a játékosok közül senki sem találta el az első három sorrendjét, így a következő futamban jackpot növelte a nyereményalapot. Az év legrövidebb versenyével, a 900 méteres Repülő hendikeppel folytatódott a program. A start után Pretty King (Barabás Judit) kapott leggyorsabban lábra, azonban a komáromi telivérnek végül meg kellett elégednie a harmadik hellyel, a távoszlop előtt háromszázzal a biztosan nyerő Double Piccolo (J. Línek) ment el mellette, majd a cél előtt pár méterrel France (S. Georgiev) is megelőzte őt.

Könnyen nyerte a 2100 méteres homokpályás versenyt a favorit Cash Game (Paizs G.). Mögötte azonban nagy volt a küzdelem a helyezésekért, végül az istállótárs Catchoftheday (J. Havlík) lett a második, Moliere (ifj. Fejes L.) a harmadik. Hatalmas küzdelmet hozott a Marianne K. Elmiger Emlékverseny befutója. Az utolsó háromszáz méteren Fiery Wing (J. Pavlicek) és Piramis (Simon F.) fej-fejt küzdöttek, végül egy rövid nyakhossz döntött a szlovák vendég javára. Mögöttük messze lemaradva Alara (J. Havlík) lett a harmadik. Technikai okokból zászlós indítást láthattunk az ötödosztályú hendikepben, amit Csajhos (J. Línek) biztosan nyert Tita (Varga Z.) és Mementó (J. Havlík) előtt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Lesvári Díj utolsó méterei

A 2000 méteres Lesvári Díjjal folytatódott a program, amit a hátulról zárkózó Sarpedon (S. Georgiev) nyert az egymással nagyot küzdő Direct Play (L. Kasal) és Csillaghullás (N. Murru) előtt. Ez a futam hozta a nap legnagyobb hármasbefutó osztalékát, ami több mint félmillió forint volt, ez érthető is, hisz a két legjobban favorizált ló nem került be az első háromba.

Nehezen tudtunk hasonló meglepetést elképzelni a Magyar St. Legerben, nem nagyon volt ember a pályán, aki ne Tutanhamon (J. Línek) győzelmét várta volna. Nem is csalódtunk a sötétpej ménben, Tutanhamon a kanyarban kezdte a zárkózást az élmezőnyhöz, erőlködés nélkül egyre jobb pozícióban galoppozott. A célegyenesbe érve aztán lovasa elindította és néhány galoppugrást követően már nem volt kérdés, hogy ki nyeri a versenyt. A második helyért viszont nagy volt a küzdelem, végül nyakhosszal Unico (A. Ajtebi) lett a második, Szamóca (Varga Z.) a harmadik, így kettős M&S Racing és hármas Kovács istálló győzelem született. Tutanhamon ezzel a győzelmével bebiztosította győzelmét az „Év lova” pontversenyben, én úgy gondolom teljesen megérdemelten. Hisz ez a fantasztikus mén megnyerte a Nemzeti Díjat és a St. Legert, második lett a Derbyben, azaz nagyon kicsit múlt csak, hogy nem lett Hármas Korona nyerő. Ez a cím talán kárpótolja a teamet az elmaradt Hármas Korona miatt. A Magyar St. Leger befutási sorrendje:

I. Tutanhamon (J. Línek)

II. Unico (A. Ajtebi)

III. Szamóca (Varga Z.)

IV. Badguy (L. Kasal)

V. Stewart (ifj. Kozma I.)

Levezetésképp a nap V/b-s hendikepe zárta a napot, ahol az Irmike (Ján Alexandra am.) – Csipke (Tormási Gy.) – Golden Sun (Noska J.) befutási sorrend született. A trénerek közül Kovács Sándor zárta legjobban a versenynapot, három idomítottja is győzni tudott a nap folyamán. Ami a lovasokat illeti Jaroslav Línek négy futamot is megnyert, így rendkívül nyílt a küzdelem a zsoké championátusért. Napközben jó híreket kaptunk külföldről; Ebreichsdorfban a 8000 euro összdíjazású csikóversenyt Ostinato (J. P. Lopez) megnyerte, mögötte fejhosszal a másik magyar, Titulaire (Z. Smida) lett a második. Folytatás most vasárnap, a Kállai Pál Emlékverseny - Budapest Díjjal.

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr652345268

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása