Just A Star (Kelemen T. am.) biztos sikere a Fácánkerti Ménes Díjában

 

Hét futamot rendeztek a hétközi versenynapon az Ügetőn. Jól ment a Viktória istállónak, Kelemen Tamás duplázott, de Fazekas Imre idomítottjai is kétszer fordulhattak vissza győztesként a futamok után. Jól futottak a favoritok, kivétel nélkül olyanok diadalmaskodtak, akikre számítottak a fogadók.

A nap legjobb versenyében nyolcan álltak starthoz és előzetesen kiegyenlítettek voltak az esélyek. Az élről forduló Kiskarcsi sokáig nagyon magabiztos volt, úgy tűnt, talán nem is érik utol. Mögötte Mambo Girl és Itaka helyezkedett, de féltávnál megjelent Just A Star. Fokozatosan közelített a vezetőkhöz és mire a befutóra ért a mezőny már egyértelművé vált: a németországi kirándulás után idén újra itthon futó hétéves erősebb ellenfeleinél! Az egykori kitűnő kanca, Coral Star lánya újra győzött, köszönhetően Kelemen Tamás remek hajtásának. A lefutási idő szenzációs: 1,16.7! Kiskarcsi és az erősebbek között is bizonyító Mambo Girl jó versenyt futva szerezték meg a helyezéseket.

Az istálló másik sikerére az utolsó futamig kellett várni. A legutóbb nagy stílusban nyerő Thors Scarlett ezúttal is kedvező beállításból indulhatott, ki is használta azt és nagyon biztos győzelmet aratott az erősen favorizált, jól futó Kolostor-ral szemben. Az alaptávról forduló esélyes trió végig dominált a verseny során, a többiek szinte egyetlen pillanatra sem veszélyeztették a dobogós helyeiket. Kivétel talán Lardon, aki azonban ezúttal is elfáradt a végére, így Levendula könnyedén őrizte meg a bronzérmét.

A nap elején is volt sansz arra, hogy Kovács Dóra idomítottja győzzön. A gyors Miss Germany nem vett túl jó startot, sokat versenyzett kívül. A második körben aztán élre tudott állni, de ekkorra már ott volt mellette az a Nacho Nico, amely a Fergében hibával kezdett, most azonban nem volt ilyen gondja. Sőt, semmilyen problémája nem akadt, mert egészen könnyed stílusban korrigált és továbbra is úgy tűnik, hogy Varga Sándor háromévesének évjárata elitjében a helye. Kitti folytatta szériáját és újabb helyezéssel gyarapította gyűjteményét.

A Pongrác Díj, a maximális létszámú és kiegyenlített mezőnynek köszönhetősen nagyon izgalmasnak ígérkezett. A verseny optikája végül nem sikerült túl szépre, mert néhány versenyzőn kívül, a többiek tisztes távolságból tudták csak követni az élen haladókat. A két hiba után futó, megbízhatatlan, de jó képességű Királyhágó, Kolozsi Lászlóval ezúttal jó arcát mutatta és gyakorlatilag más osztályt képviselve sétálta le a mezőnyt. Hexe Sörn is javított, szépen finiselt a végén és vette el a sokáig vezető Klementina-tól az ezüstérmet.  Muzsikaszó későn szabadult a falról és csak közeli negyediknek szaladt fel, míg az erősen favorizált Louvre ezúttal is hibával versenyzett.

Két lovat is lejelentettek a harmadik futamból, de az esélyesek starthoz álltak, közülük végül a legnagyobb favorit, Kopogj! aratott újabb győzelmet. Molnár Katával szinte megtáltosodott a hatéves kanca és a stílus alapján úgy tűnik, szerez még idén örömet a benne bízóknak. Indiana Rosa több remek forma, de helyezetlen futás után ezúttal már dobogóra állhatott, csakúgy, mint a gyengén kezdő Just For Fun. Klarissza gyenge startja után csak a negyedik helyig jutott, a többiek nagyon elfáradtak a végére.

A Szervác Díjból nagyon kilógott a kétszer már jó versenyt futó Nigel. Végül is behúzta az első helyet, de meg kellett érte izzadnia, mert a sokat javuló Mr. Fishbone komoly ellenállást tanúsított végig a verseny során. Fazekas Imre háromévese csak az utolsó százon tudta bebiztosítani a sikerét, jöhetnek talán a komolyabb feladatok. Markota-B. jól mozgott és könnyedén jött fel harmadiknak. A csapatból még egyértelműen kiemelendő az a Neveletlen lány, amely az első kanyarban vétett hibája után óriási lendülettel támadott az utolsó hatszázon, de a fordulóban újra eldobta magát. Úgy tűnik, ez a Betolakodó-ivadék is jó képességű, de egyelőre elég megbízhatatlan, ha leszokik az ugrásról, szép jövő állhat előtte.

A Medárd Hendikep második részében abszolút jött a papír. Ivett remek startot véve a hajráig vezetett, de a hűséges Ida June (Gáspár A. am.) a végén erősebb volt nála és több helyezése után, megszerezte idei első győzelmét. Karola Magic nagyot küzdve megszorongatta Ivett-et, de megelőzni mát nem tudta. Knock-down és Jackson Junior legközelebb már érmes lehet, most is közel végeztek a helyezettekhez.

Szombaton jön a 101. Nemzeti Díj!
 

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr222017851

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

election sc.monitor (törölt) · http://www.valasztas.eoldal.hu 2010.05.26. 09:26:20

Kedves Szerkesztők!
Van most már egy csomó lóversenyes portál, de mégis furcsa, hogy az év 3.legnagyobb galopp versenyének indulóit a versenynap kezdete előtt 52 órával nem ismerjük.

election sc.monitor (törölt) · http://www.valasztas.eoldal.hu 2010.05.26. 09:26:21

Nagyon meglepődtem, hogy törölték a hozzászólásomat, pedig ez itt a blog.hu oldalakon soha nem fordult elő.
Kíváncsi vagyok a szerkesztőtől a részletes magyarázatra, mert semmilyen sértő állítás nem volt benne.

thury 2010.05.26. 09:44:40

Kedves election sc. monitor!
Az indulókkal,programmal kapcsolatban a hivatalos oldalra támaszkodhatunk, sajnos onnan elég későn jönnek az információk. Ezért nem tudtuk péntek délelőtt sem mi, sem pedig a többi lóversenyes oldal feltenni az indulókat.

Ami a hozzászólást illeti, nem törölve lett, csak beállítási probléma miatt nem jelent meg az oldalon. A technikai probléma miatt elnézést kérünk!

election sc.monitor (törölt) · http://www.valasztas.eoldal.hu 2010.05.28. 09:40:01

Köszönöm szépen a választ, azt hittem, hogy csípőből lettem törölve (kissé maradi emberke vagyok, nálam nagyon fontos az entrée), nem tudtam, hogy technikai probléma volt.
Igérem nem fogok többet hőbörögni (arra van már fórum is), csak előrevivő szándékkal fogok hozzászólni ezen a reményteli oldalon.
süti beállítások módosítása