Óriási meglepetés született a York-i meeting első napjának főversenyén. A tizenkét lovas mezőny egyik legidősebb lova, a hatéves Prime Defender (Bertolini – Arian Da, Superlative) élete első Group besorolású versenyében hősies küzdelemben, rendkívül szoros versenyben fél hosszal verte a futam favoritját Showcasing-et, aki csupán fejhosszal haladt át a célvonalon a kasszáknál szintén erősen támogatott őt követő, azonos színeket vivő Main Aim előtt. A dobogós lovak tulajdonosának, Khalid Abdullah hercegnek át kellett engednie a helyet a fotózásnál a Falle, Franklin, Sumsion szindikátusnak. A tulajdonosok felhőtlen örömében Barry Hills tréner és a lovas, Robert Winston is egyaránt osztozott. Az utolsó versenyét négy napja Haydock-ban futó kőkemény sprinter végig a frontban galoppozva diadalmaskodott, Showcasing-et későn indította lovasa, Main Aim a távoszlopnál elvesztette lendületét.

 

A győztes zsoké, Robert Winston a verseny után rendkívül szerényen csak ennyit mondott: „Darryll [Holland] nagyszerűen lovagolta lovamat szombaton Haydock-ban, s ez meghozta Prime Defender önbizalmát. Hátracsapta a füleit és mindent megtett a győzelemért. Nagyon bíztam a győzelmében, nagyszerű sprinternek tartom.” Charlie Hills segédtréner egy „eddig meg nem énekelt hősnek” nevezte a telivért, és angolos hidegvérrel csak ennyit mondot még: „... nagyon elégedettek vagyunk.” Hills nyilatkozatában utalt még Prime Defender indulására a Golden Jubilee Stakes-ben is, amelyre reagálva a bukmékerek az addigi 100/1-ről 25/1-re és e kurzus környékére változtatták az előfogadások odds-ait.

 

Prime Defender tenyésztője Chistopher Mason 14.000 guinea-ért adta el csikóját 2005-ben a jelenlegi tulajdonosoknak, akik egyből Barry Hills gondjaira bízták a yearling-et. 2006 óta negyvenegy versenyéből hatot nyert meg a maival együtt, pályafutásának össznyereménye meghaladja a 242.000 fontot. Az életében tizenhárom brit pályán megforduló, Írországban, az Egyesült Arab Emirátusokban és Szingapúrban is starthoz álló rutinos telivérről túlzás nélkül elmondhatjuk: többet felejtett már erről a sportról, mint amennyit mi, egyszerű halandók valaha is tudni fogunk róla.

 

Hivatalos befutási sorrend: Prime Defender, Showcasing, Main Aim.

Futottak még: Doncaster Rover, Startspangledbanner, Inxie, Damien, Edge Closer, Sayif, Anglezarke, Mullionmileanhour, Judd Street.

 

Bírói ítélet: ½ hosszal nyerve, fejhosszal harmadik, Doncaster Rover rövid fejhosszal negyedik, Startspangledbanner 1 ¼ hosszal ötödik. A verseny lefutási ideje: 1 perc 11.59 másodperc. Talaj: good.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr611998652

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása