Egy szombat délelőtt Alagon

Címkék: tréning alag Demény

2013.03.02. 12:51

Újabb hangulatjelentéssel jelentkezett Blinov Adrienn, ezúttal Alagról

Demeny_Tamara_web.JPG

Szombat délelőtt látogatást tettünk Alagon. A cél, hogy a nemrég kapott közös lovat, Deményt, végre mindannyian megtekintsük, illetve az Összefogás Futtatói Klub új tagjai is megismerjék egymást. Milyen kellemes is kicsit otthagyni a főváros forgatagát! Már az odafelé vezető úton azon gondolkodtam: áramszünet esetén eljönnék pásztornak. Friss levegő, semmi stressz, nincs főnök… kell ennél több!? Én csak a napi munkába járás során látok hintalovakat, azt is a kirakatban. Odaérkezésünkkor sehol senki. Istállóajtó nyitva, rádió bömböl, (benézek) s ment a dance a legfrissebb diszkóslágerekre. Ki lépegetett, ki a fejével bólogatott, a másik nyerített a sarokban, a harmadik a boxban járkált. Ezek a mai csikók!

Míg a többiek elmentek megkeresni Barna Mónikát, vagy "Pumát", az abrakmestert, tájékoztattam a srácokat, hogy kissé le vagytok maradva fiúk: - mi az esti híradóra vártunk friss infót istállótársatokról, Osziról. - Aki köztudott, még mindig dubajozik. Együtt meghallgattuk az időjárás jelentést. Mindegyik készítette patkóját, mert lovaglásra alkalmas időt jósoltak. Szép sorban előkerültek a munkalovasok is. Még javában folyt a reggeli a zsokészobában. Azt hittem viccelnek, de együttérzésből zabkorpás kekszet ettek. Miután megvitatták étkezés közben a napi feladatokat, közben megérkezett a többi klubtag is. Jöhetett a bemutatkozás, majd Mónika körbevezetett minket az istállókban.

Megnéztük négylábú lakóit. Jelenlétünkben produkálták magukat. Végighúzták a fogukat a vason, a másik meg mintha szívószállal inna, úgy szürcsölt mint egy neveletlen kölyök a reggeli kakaóját. De megállapítottam, hogy csak ez az önitató ilyen zajos. Valamelyik perceken át ropogtatta azt az egy kis pici jutalomfalatot. De a kancák se különbek! Gyöngyös szépe éppen fürdött. Hiába a név, kötelez! Amelyik meg éppen kint volt, billegtették a feneküket a csődörök előtt. Akik pedig a karámban, azok egymás szőrét rágva csinosítgatták. Nem tartozom a jól fésültek közé, lehetséges, éppen ezért tetszett meg az én szénaboglyám. Amíg elfordultam, már kóstolgatta volna a hajam, hacsak nem figyelmeztetnek a többiek. Amely ló még nem lett átmozgatva, az ajtórugdosással jelezte, hogy várja a napi edzést. (Olyan hangosan dübörgött, mint a Flintstones családban amikor a férfi dörömbölt Vilmának, hogy engedje be.) Az egyik versenyzőnek, ha jól értettem a nevét: Krabat (egy mesehős, a találós kérdés az volt, hogy meg kellett fejteni, vajon ki ő? Melyik mesében szerepel?) Én azóta utánajártam, elolvastam, s oly kedves, hogy számomra ő lesz az egyik favorit. A többi mellett.

A kedves abrakmester apró részletességgel elmagyarázott mindent, pl. miből áll a lovak reggelije. Az unalmas zabon kívül kapnak müzlit is, ami zúzott árpából, zöldborsóból, kukoricapehelyből stb. áll. Aztán a vitaminok külön szekrényben sorakoznak, táplálékkiegészítők mellette. Olyan édeskés illatuk van, akár emberi fogyasztásra is alkalmas. Mellette lévő tárolóban megcsodáltuk a lovas eszközöket, köztük a könnyű versenypatkót.

Odaléptünk Deményhez, szegény ott állt megszeppenve a boxában, csak nézett, honnan hirtelen ennyi ember. Még a kötőfék is olyan csálén állt rajta. Kis csutakolás után a kedvünkért kihozta Móni, és millió fotó készült róla. Pózolt jobbra, balra. Aztán hamarosan sorra került, felnyergelték, és irány a jártató bemelegítésnek, majd a nagypályás edzés következett. Hogy utolérjük, és lássuk futás közben, autóba pattantunk, ami roppant vicces volt számomra, mert kitekintve olyan érzést keltett, mintha visszamentünk volna az időben, mindenki lóháton, lovas felszerelésben, térdig sárosan, mint valami westernfilm forgatáson. Éppen csak a revolver hiányzik, meg a Wanted poszter a fákról. Látványos ez a lovasforgalom.

Reméljük Demény a nyeretlen háromévesek futamában majd jól debütál. Vagy, hogy a fogadók szavával éljek: „Placcon lesz”

Írta: Blinov Adrienn

Fotó: Horváth Tamara

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr465113011

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása