Zsokéja marad, a táv viszont jelentősen növekszik Ostinato következő dubaji futamában.

Az ötéves versenyló menedzsmentje a legutóbbi szereplés után úgy döntött a Dubai Word Cup Carnival elnevezésű versenysorozat utolsó napján, március 30-án, az 1 millió dollár díjazású 3200 méteres Dubai Gold Cup versenyét célozzák meg. Ez az elképzelés egy évvel ezelőtt talán még megmosolyogtatta volna a hazai turfbarátokat, de Ostinato azóta több ízben bizonyította, hogy rendkívül erős nemzetközi mezőnyben is helyt tud állni, fáradhatatlansága nem ismer határt, ahogy azt láthattuk legutóbb is, amikor lehengerlő hajrával jött fel a célegyenesben a negyedik helyre.

A kincsempark.hu, a hazai lóversenyzés hivatalos oldala így haragozza be a hétvégi futamot:

„A Dubai-ban vendégszereplő Ostinato két hendikep után ezúttal egy Gr-3-as, 2810 méteres gyeppályás futamban áll starthoz szombaton. Az A36 szindikátus istálló ötévese 11 erős ellenfelet kapott a 200.000 dollár összdíjazású versenyben, többek között a hétéves angol Jakkalberry-t, aki egy éve harmadik lett Meydan-ban az 5 millió dolláros Dubai Sheema Classic-ban, majd novemberben az ausztrálok legnagyobb futamában a 3200 méteres Melbourne Cup-ban. A népszerű Oszi két hete hatalmas finissel lett negyedik egy 2200 méteres futamban, amennyiben sikerült regenerálódnia újra pénzdíjas helyezést szerezhet. Az idomár Kovács Sándor maximálisan elégedett volt előző lovasával Ted Durcan-nal, így ezúttal is az angol zsoké ül a magyar versenyló nyergében a szombaton délután öt órakor kezdődő versenyben.„

Valóban, ez a verseny már nem hendikep, ahol a lovak közötti képesség különbségeket súlyokkal kiegyenlítik. Eddig Ostinato mindig a legtöbb teherrel a hátán futott ellenfeleivel, most azonban 58 kg-ot fog vinni, csakúgy, mint a mezőny többsége. (A kancák kapnak 2 kg engedményt.) Ez azonban azt is jelenti, hogy a nála magasabbra értékelt lovakhoz képest most hátrányba kerül.

A cikk folytatása a hatharom.hu ZsokéKlub blogon.

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr35109063

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása