Isten éltesse Pubi Bácsi!

2013.02.08. 18:46

86 éves Aperianov Zakariás

A legendás Imperiál trénere, Aperianov Zakariás február 8-án, pénteken ünnepli 86. születésnapját. Pályafutását lovászfiúként kezdte Alagon, gróf Pejacsevich János istállójában 1939. augusztus 10-én. Versenyben 1941-ben debütált Daru nyergében, az első győzelmét Caracallával aratta '43-ban. Állandósuló súlyproblémái miatt, a versenyszerű lovaglást 1952-ben hagyta abba.

1953-2009 között galopp idomárként dolgozott. A tréneri pályán eltöltött 56 év alatt számtalan rekordot állított fel, mellyel a magyar és az egyetemes lóversenysport legnagyobb alakjai közé került. 17 Derbyt nyertek idomítottjai. Legkiemelkedőbb lova, a XX. század legjobb magyar versenylovának választott, Imperiál 1963-ban győzött az Osztrák és a Magyar Derbyben.

2009-óta visszavonultan él VIII. kerületi otthonában. A Kincsem Parkban tavaly szeptemberben az Imperiál Díj napján találkozhattunk vele a díjátadáson és Imperiál szobrának koszorúzásakor.

Jó egészséget kívánva, bízunk benne, hogy idén is találkozhatunk Pubi bácsival a Derby és az Imperiál Díj napján a Kincsem Parkban.

Mester, Isten éltesse!

Krebs András írása

Forrás: magyarturf.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr585069954

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása