Ostinato: a lehetőség kapujában

Címkék: galopp Ostinato

2013.01.23. 00:24

dubai2.jpgNehéz elfogultság nélkül írni az A36 szindikátus kivételes képességű versenylováról, aki három évesen megnyerte a Magyar Derby-t, a Magyar St. Leger-t, majd négyévesen a Millenniumi Díjban és a Kincsem Díjban sem talált legyőzőre, s ezt követően Pozsonyban, Münchenben és Berlinben is dobogós helyen végzett, most az egzotikus keleten, Dubaiban lép a nemzetközi turf világ színpadára.

Az évnek ebben a szakaszában, amikor Európában a galoppsport téli álmát alussza (leszámítva az ilyenkor felélénkülő ugrószezont és a hóban-fagyban futott téli lóversenyeket, mint pl. a White Turf St. Moritz-ban) az Egyesült Arab Emirátusok sivatagi oázisként zöldellő versenypályái felvirágoznak, és mágnesként vonzzák magukhoz a világ legkeresettebb zsokéit és legtehetősebb versenyló tulajdonosait, hogy a lóverseny farsangi ünnepét üljék a keleti gazdagság egyik fővárosában, Dubai-ban.

Ebbe a színpompás, mesebeli forgatagba került most Ostinato, ez a csodálatos adottságokkal rendelkező hazai tulajdonban álló telivér, akit még 2009. őszén választott ki Sárközi Péter, a tulajdonosi csoport (szindikátus) vezetője a németországi Baden-Baden yearling aukción.

Ki gondolta volna akkor, hogy ez a kis csikó valaha a Német Derby győztesét fogja egy berlini versenyben szorongatni a befutóegyenesben? Nem sokan, de valljuk meg a legtöbb lótulajdonos leginkább ebben a reményben vásárol versenylovat valamely külföldi telivér árverésen.

És most itt az újabb csoda, a kis csikó, amely Kovács Sándor idomár kezei alatt nevelkedett és tréningezett, az abrakmester, a munkalovasok és az istállószemélyzet odaadó munkája nyomán világszínvonalú versenylóvá fejlődött, most a híres Racing Post lóversenyújság versenyprogramján szerepel, mint a BAB AL SHAMS TROPHY (HANDICAP) futam indulója a fényűző Meydan Racecourse pályáján.

Magyar részvevő a dubai lóversenyen! Ilyen még nem volt!

A 2000 méteres, 150 ezer dollár összdíjazású futamra magyar idő szerint 16:40-kor kerül sor csütörtökön, és Ostinatoval együtt nyolc telivér áll majd be a startboxokba. Nézzük az ellenfeleket.

Spring Of Fame - tavaly háromszor szerepelt itt a Meydan pályán, szintén hendikepekben, két második hely és egy győzelem volt a mérlege. Ősszel kétszer indult Angliában, ahol egy győzelemmel fejezte be a szezont. Erre kapta 112-es osztályzatát, ami a legmagasabb a mezőnyben. (Emiatt top súlyt is visz.)

Jamr - Tavaly négyszer futott itt Dubaiban, és háromszor nyert hendikep futamokban, egyre javuló teljesítménnyel. Idén már volt egy felhozó versenye mérföldön (1600m), ahol hatodik volt.

Elderly Paradise - Törökországból érkezett ide, túl két győzelmen, és egy hete másodikként ért célba egy mérföldes hendikepben. Nem tudni, 2000 méteren mire képes.

Marching Time - Tavaly Abu Dabi-ban elég messze volt a győzelemtől, és két hete még rosszabbul szerepelt itt Meydanban. 10 hosszra végzett a nyerő mögött és 25/1 volt az odds-sza.

High Twelve - Legutóbb 2011. nyarán tudott nyerni Ascotban, azóta nagyon haloványan szerepel. 10/1-nél nem lesz nagyobb sansz most sem.

Muck 'n' Brass - Írországban versenyzett legutóbb, a Dundalk versenypályán, ahol agárversenyeket is tartanak. Bemutatkozása idén Dubaiban rosszul sikerült, csupán 15-dik helyen végzett.

Novelty Seeker - francia pályákon futkosott háromévesen, ott két győzelmet szerzett. Most fog bemutatkozni Meydanban.

Ami a zsokékat illeti: Novelty Seeker-t az Epsom Derby és Dubai World Cup győztes Mickael Barzalona fogja lovagolni, míg Elderly Paradise-t a francia zsoké fenomén, Christophe Soumillon, akit Overdose kapcsán ismerhetett meg a magyar publikum. Ostinato hátán az a Kieren Fallon ül, aki szinte már mindent megnyert Angliában és tavaly ugyanitt behúzott egy Group 1-es futamot a Dubai fesztiválon.

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr835036785

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása