Kovács Sándor négy győzelemnek örülhetett

Kettős Gyolai sikert és kis híján nagy meglepetést hozott az év utolsó kiemelt csikóversenye, sokáig ugyanis úgy tűnt, hogy az istálló kevésbé esélyes lova Billy Tiger képes lesz a célig tartani első helyét, a végén azonban Springolina erősebbnek bizonyult. A nap másik rangos versenye a Köztársasági Díj volt, amit Gárdakapitány biztosan nyert meg, a négyéves sárga ezzel a sikerrel idén már negyedik győzelmét aratta.

Izgalmas utolsó száz métert hozott a nap első futama, az 1200 méteres V/b-s hendikep végül a legutóbb egy osztállyal feljebb már mutatkozó Ben Hur (S. Georgiev) sikerét hozta. A sokáig szívósan védekező El Hierro-nak (Tormási Gy.) végül meg kellett elégednie a második hellyel, mögöttük az orosházi Maxima (Kustár S. am.) szerzett még helyezést.

Meglepetést és komoly befutó találatot láthattunk ezután az első nyeretlen csikóversenyben. A győzelmet a második startos Április (ifj. Kozma I.) szerezte meg, második lett a favorit Gyöngyös Szépe (Kerekes K.), harmadik Álommanó (Rácz A.). A nyerő lovat különösen a befutó játékosok hanyagolták, pár perc múlva kiderült ugyanis, hogy a sima befutó majdnem 127 ezer forintot ér. Érdekesség, hogy ez csak párszáz forinttal lett kevesebb, mint a hármasbefutó osztaléka.

Papírforma eredményt hozott ezután a belföldi tenyésztésű idősebb nyeretlen lovak versenye. Nagy fölénnyel győzött a magas favorit Finálé (Bakos Szilvia), mögötte az a két ló szerzett még helyezést, akiktől ezt leginkább vártuk, második lett Rénium (Suták Csenge), harmadik Momento (Bakos G.).

Újból a nyeretlen kétévesek következtek, a mérföldes versenyt a már rutinosnak mondható New Gift (Paizs G.) biztosan nyerte meg. Második lett a kisebb kihagyás után futó Whisky (N. Polli), harmadik Orkán-Wiro Dancing (Tormási Gy.).

Nagy mezőny, tizennégy ló ált ezután starthoz a Horák János Emlékverseny Hendikepben (II.o.), amely futam után a nap legkomolyabb hármasbefutó osztalékának örülhetett egy szerencsés fogadó. A mérföldes versenyt a falon nagyot hajrázó Dvorníky Dream (S. Georgiev) nyerte Avatar (Varga Z.) előtt, a harmadik helyen meglepetésre Musical Flight (Bakos G.) végzett. Elsősorban ennek volt köszönhető, hogy az első három ló helyes sorrendje több mint 580 ezer forintot ért.

A szezon utolsó csikónagydíja, az 1600 méteres Kétévesek Kritériuma (Listed) folytatta a futamok sorát, ahol idén hat kétéves próbálta megszerezni a győzelmet. Start után nem sokkal Billy Tiger (Mészáros Zs.) állt az élre és nagy lendülettel vezette a mezőnyt a célegyenesbe. Ott aztán többen is támadták, azonban a pej mén kitartóan védekezett. Ez azonban a célig nem tartott ki, mert az utolsó ötvenen Springolina (Varga Z.) nagyon megindult és végül megszerezte a győzelmet istállótársa előtt. A harmadik helyen a végig a frontban galoppozó Tickle The Queen (S. Georgiev) végzett.

Tábortűz (ifj. Fejes L.) nagyon biztos start-cél győzelmét láttuk ezután a 2200 méteres Bayer András Emlékverseny Hendikepben (III.o.). A hároméves kanca végig több hosszal a mezőny előtt galoppozott, a célig csak megközelíteni tudta őt a második helyezett Landolf (Nagy T.)és a tőle alig elmaradó Noble Thuoght (N. Polli).

Látványos küzdelmet hozott a Kedvesi József Emlékverseny Hendikep (IV.o.) utolsó négyszáz métere, ahol az első három helyezett a hosszakkal a többiek előtt különversenyt vívott a győzelemért. Végül győzött a favorit Nadír (Kerekes K.), második lett Margaret Queen (Ján Alexandra), harmadik Skirt Cheaser (Tormási Gy.).

Ha a szezon elején valaki azt mondja nekem, hogy a Köztársasági Díj (Elit kat.) favorit lova Gárdakapitány lesz, akkor azt hiszem egy hitetlenkedő mosoly lett volna a válaszom, az élet azonban rám cáfolt. Az Althaus istálló négyévese ugyanis hatalmasat fejlődött az idén, így már semmi meglepő nem volt abban, hogy Gárdakapitány (Kerekes K.) biztosan nyerte meg ezt a versenyt is. Küzdelem csak a helyezésekért volt, végül második lett Astraios (N. Polli), harmadik Fiery Wing (S. Georgiev).

Egy izgalmas befutót hozó futammal zártuk a napot, az 1400 méteres ötödosztályú hendikepben a jól hajrázó Warning Hill (P. Lukascik) lett az első, mögötte Marcus (Virág A. am.) a második, Lagrisi (Farkas L. am.) közeli harmadik.

Ami a zsokékat, trénereket illeti, a legtöbb győzelmet az idomár Kovács Sándor gyűjtötte be, négy futamban is általa idomított telivér tudott győzni. Dupláig többen is eljutottak, a lovasoknál Kerekes Károly és Stanislav Georgiev, a trénereknél Friebert Attila szerzett két győzelmet. Folytatás a szezon utolsó kiemelt versenyével, a Lovaregyleti Díjjal.

A versenynap hivatalos eredményét itt olvashatják: http://195.228.135.95/web/versenyek/GEREDMEN12-10-21.HTM

A versenynapon készült fotókat itt nézhetik meg: http://indafoto.hu/tavoszlop/image/17091321-72c75331

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr564865961

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása