Folytatta nagyszerű szereplését Completta, aki a Magyar Kancadíj, és a Kovács Mihály Ev. – Magyar Háromévesek Nagydíja után sorozatban a harmadik kiemelt versenyét, a Magyar St. Legert is megnyerte. A sárga kanca végig vezetve biztosan nyerte a 2800 méteres futamot, győzelme azt is jelenti, hogy hat év után újra magyar tenyésztésű telivér lett a legjobb az év leghosszabb távú klasszikus versenyében.

Dynamit (Nagy T.) könnyű győzelmével indult a nap, a Telivér Farm kancája egy 1200 méteres ötödosztályú hendikepet nyert meg gond nélkül. A második helyet a gyengén startoló Nexus (Bakos Szilvia) szerezte meg, a harmadik helyen Maxima (Kunstár S. am.) végzett.

Nem látjuk többé nyeretlen versenyben Borcsit (Fézer R.), a hároméves kanca a nyeretlen futamok gyakori vendége volt, most biztos győzelemmel búcsúzott ettől a kategóriától. Második lett a most bemutatkozó Galetta (J. Parigál), harmadik Aspasia Lokhovo (S. Gerogiev).

A magas favorit Delinda (Fézer R.) nyerte a nyeretlen kétévesek versenyét, a Gróf Károlyi Emlékverseny második helyezettje könnyen realizálta esélyét az 1400 méteres futamban. Második lett az újonc Zephir (Paizs G.), harmadik a sokáig vezető Speedtest (Varga Z.).

Komoly küzdelmet hozott az Októberi Díj (IV.kat.), ahol a topsúlyt és a legkisebb súlyt vivő két telivér közt dőlt el a győzelem. Végül rövid nyakhossz különbséggel győzött a féltávtól élen galoppozó és szívósan védekező Fanbuddytastic (Varga Z.), második lett a homokon szinte mindig jól futó Yeti (Timár Zsuzsa), mögöttük meglepetésre Paola Princess (ifj. Kozma I.) szerzett még helyezést.

A nyeretlenek versenyének második részét futották ezután, az 1400 méteres futamot a szürke Picasso (S. Georgiev) biztosan nyerte meg. Második lett Momento (ifj. Kozma I.), harmadik Rénium (Bakos G.).

Komoly küzdelmet és a nap meglepetését láttuk ezután a Marianne K. Elmiger Emlékversenyben (III.o.). A mérföldes futamban Avatar (Timár Zsuzsa) és Staféta (Suták Csenge) a kanyar túloldali bejáratától kezdve szite végig fej-fejt küzdöttek, a végén aztán a szlovén tenyésztésű ló volt erősebb és ő szerezte meg a győzelmet. A harmadik helyért is nagy volt a küzdelem, azt végül Tábortűz (ifj. Fejes L.) szerezte meg. A befutót és hármasbefutót találó játékosok pedig komoly osztalékot könyvelhettek el maguknak, a „sima” majdnem 200 ezer, a „hármas” pedig 415 ezer forintot fizetett.

Idén is kiírásra került a Duna Kupa sorozat az amatőrök részére, a nemzetközi verseny második fordulóját rendezték a Kincsem Parkban, ami egy negyedosztályú 1400 méteres hendikep volt. A futamban a Comm Il Faut (Manuela Slamanig am.) – La Festa (Michaela Kuchariková am.) – Szarkaláb (Virág A. am.) sorrend született, így két forduló után továbbra is Ausztria áll az élen Magyarország és Szlovákia előtt.

Az amatőrök után a napi főverseny következett, a leghosszabb távú hároméves klasszikus futam, a 2800 méteres Magyar St. Leger (Listed). Az már pár nappal ezelőtt eldőlt, hogy idén nem lesz hármaskorona nyerő, mivel a Nemzeti Díjat és a Derbyt megnyerő Latin Lover sérülés miatt nem tudott elindulni a versenyben. Kicsi, mindössze négylovas mezőnyt láttunk az idei Legerben, ahol végül tökéletes papírforma eredmény született. Biztosan győzött a start után egyből az élre álló Completta (Kerekes K.), második lett Raphael Santi (Bakos G.), harmadik Astraios (S. Georgiev). A magyar tenyésztésű Completta ezzel zsinórban a harmadik versenyét nyerte meg, ráadásul mindhárom futam Listed besorolású volt.

Ritkán találkozhatnak egy futamban a csikók és az idősebb lovak, de a Tiszai Díj (II.kat.) ezek közé a versenyek közé tartozik. Idén szerencsére sor is került erre, mivel neveztek két csikót a futamba. És a két induló csikóból egynek nagyszerűen sikerült a verseny, mivel a győzelmet a kétéves Pirkadatkor kelő (Varga Z.) szerezte meg. Második lett Meloneras (Bakos G.), harmadik New Warlord (Fézer R.).

A Magyarországi Angol Telivér Futtatók Egyesülete Díjával (I.kat.) folytatódott a versenynap, a futtatói egyesület által felajánlott tiszteletdíjakért 2200 méteres távon futottak a telivérek. A futamot az idei évben komoly javulást mutató Gárdakapitány (Kerekes K.) nyerte, meglepően könnyen. A második helyen meglepetésre High Season (Bakos G.) végzett, és Fejedelem (ifj. Kozma I.) lett a harmadik.

Egy V/b-s hendikep zárta a napot, az 1400 méteres verseny izgalmas utolsó száz métert hozott. A futamot a szívósan védekező Destiny’s Colt (Barabás Mónika) nyerte, második lett Szélforgó (S. Georgiev), harmadik Gianina (Varga Z.).

Október első versenynapján öten is eljutottak a duplázásig, a lovasoknál Fézer Róbert, Kerekes Károly és Varga Zoltán, az idomároknál Németh Ildikó és Kovács Sándor mehetett kétszer is a winner’s circle-be. A folytatásban legjobb középtávú lovainké lesz a főszerep, hisz a következő versenynap főfutama az 1400 méteres Kállai Pál Emlékverseny – Budapesti Díj (Listed) lesz.

A versenynap eredményét itt olvashatják: http://195.228.135.95/web/versenyek/GEREDMEN12-10-07.HTM

A versenynapon készült fotókat itt tekinthetik meg: http://indafoto.hu/tavoszlop/image/16968053-12f0a97b

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr594830164

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása