Viva La Diva a BBAG Baden-Baden Díj nyerője

 

Változatos lefolyású versenyt hozott a kétéves kancák nagydíja. Az 1300 méteres futamban a győzelmet végül a favorit Szonáta szerezte meg, az ESDE istálló csikója nagyszerű hajrával biztosan győzött, folytatva eddigi jó szereplését. A versenynap másik rangos futamában a BBAG Baden-Baden Díjban borult a papírforma, itt a hároméves Viva La Diva szerezte meg a győzelmet.

A nap „ötbés” hendikepjével indult a nap, az 1200 méteres futam az utolsó métereken dőlt el. Győzött a nagyot hajrázó Rivalda (Nagy T.), aki egy fejhossznyival tudta megelőzni a második helyezett Nexust (Timár Zsuzsa), mögöttük Kamaftu (Bihari Alexandra am.) szerzett még helyezést.

Tizenhárom csikó próbálkozott ezután megszabadulni nyeretlenségétől, ilyen sok kétéves esetében igazából az lett volna a meglepetés, ha papírforma eredmény születik, nem is született az. Győzött a starttól az élen galoppozó, és a célegyenesben szívósan védekező második startos La Platina (Rácz A.), második lett a favorit Meny Bay (P. Hodán), harmadik Herodes (ifj. Kozma I.). A futam kiugróan nagy befutó osztalékot hozott, a majd’ 160 ezres sima befutó ezzel fel is került a befutók tízes toplistájára.

Harmadosztályú 1400 méteres hendikeppel folytatódott a program, amit a kis súllyal versenyző Olajág (Bihari Alexandra am.) biztosan nyert meg. Második lett a favorit Barack (Deczki A.), harmadik a jól hajrázó Staféta (Suták Csenge).

Mérföldre futottak a nyeretlen lovak, a futam papírforma eredményt hozott. Könnyen győzött Musical Flight (Bakos G.), második lett Aspasia Lokhovo (S. Georgiev), harmadik Borcsi (Fézer R.).

Nem csak a nyerő ló "személye", hanem a győzelem stílusa is meglepetést okozott ezután az 1400 méteres Fóti Díjban (II.kat.). Az idén eddig nem sokat mutató Tiny Smile (ifj. Fejes L.) szerzett könnyű start-cél győzelmet, második lett a szinte mindig helyezett Miss Double Six (Paizs G.), harmadik az idén most legjobban futó Nemulass (Tormási Gy.). Nagyon szép volt a futam hármasbefutó osztaléka is, több mint 442 ezer forint.

Extra rövid távú versennyel, a 900 méteres Repülőhendikeppel folytatódott a program. A győzelmet a szlovák Robinson Cruso (S. Georgiev) szerezte meg, második lett a gyenge startja után nagyot futó Nemzeti Összefogás (Bakos Szilvia), harmadik a mostanában sprinterként bizonyító Chimborasso (ifj. Fejes L.).

Negyedszer rendezték hazánkban a BBAG Baden-Baden Díjat (Elit kat.), ahol a Baden-Baden árverési katalógusban szerepelt és onnan vásárolt hároméves és idősebb lovak mérhették össze gyorsaságukat. Az 1400 méteres versenyt meglepetésre Viva La Diva (Bakos G.) nyerte, a hároméves kanca szívósan védekezett és sikerrel őrizte meg pozícióját a második helyezett Jezsuita (S. Georgiev) előtt. A harmadik helyen a nyerő istállótársa Fiery Wing (ifj. Kozma I.) végzett.

A szlovák vendég bizonyult a leggyorsabbnak ezután 1400 méteres ötödosztályú hendikepben. Az esélyes Warning Hill (P. Lukascik) biztosan nyerte a futamot a jól hajrázó Belnisz (Kocka Á. am.) előtt, mögöttük Apple Stone (Libertényi P.) szerzett még helyezést.

Népes mezőny, tizenegy csikó állt starthoz a kétéves kancák nagyversenyében, az 1300 méteres Gróf Károlyi Gyula Emlékversenyben (Listed). A kanyarban még aránylag együtt mozgott a mezőny, a célegyenes elején még négy-öt ló szinte egyvonalban galoppozott, majd a távoszlop környékén megindult Szonáta (S. Georgiev), ellépett a többiektől és biztos győzelmet aratott. A helyezésekért óriási volt a küzdelem, hárman szinte egyszerre estek be a célba, végül a mezőny második feléből hajrázó lovak értek még helyre, második lett Delinda (Fézer R.), harmadik Havanna (Deczki A.).

Két ló döntötte el egymás közt a nap utolsó futamának, egy negyedosztályú mérföldes hendikepnek a sorsát. Megigéző (Kocka Á. am.) és Zandirhám (Deczki A.) hatvan-nyolcvanméteres fej-fejt küzdelmét követően a célban fél hosszal az Althaus istálló háromévese volt előrébb, két hét alatt második győzelmét szerezve ezzel. Messze mögöttük Sasfiók (Timár Zsuzsa) fért még fel a képzeletbeli dobogóra.

Ami a lovas és tréner győzelmeket illeti, nap folyamán négyen is duplázni tudtak. A lovasoknál a zsokéranglista első két helyezettje Stanislav Georgiev és Bakos Gábor tudott kettőt nyerni, és így volt ez a trénereknél is, ahol Kovács Sándor és Ribárszki Sándor duplázott. A folytatásban újra a kancák játsszák a főszerepet, csak most a hároméves és idősebb korosztály, mivel a vasárnapi főfutam a Gróf Széchenyi István Emlékverseny lesz.

A versenynap hivatalos eredményét itt olvashatják: http://195.228.135.95/web/versenyek/GEREDMEN12-09-16.HTM

A fotókat az alábbi linken tekinthetik meg: http://indafoto.hu/tavoszlop/image/16752903-3700fe9d

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr364787364

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása