Naná vigasztalódott

2012.09.13. 12:11

Naná (Fazekas Imre) nyerte a Virágos Díjat

 

Hajnal Tibor duplája

 

Az idén tíz versenyben már futott, de komolyabb futamot nem nyert ügetők álltak starthoz a napi főfutamban, a Virágos Díjban. A mezőnyből klasszisa révén kiemelkedett Lali Király, Naná és Mellby Schwim triója, szinte mindenki az ő küzdelmüket jósolta. A verseny papírformának megfelelően alakult, Lali Király diktálta az iramot, őt szorosan követte Naná és Mellby Schwim, majd a libasort folytatva Jorvik Viking vezetésével következtek a többiek. A hajrához közeledve a favoritok távolodni kezdtek, az egyenesre még Lali Király hozta a kis csapatot, de Naná (Fazekas Imre) erősített, és könnyedén váltotta győzelemre stabil, remek formáit. Mellby Schwim szombaton gyilkos tempóban kezdett, most sokkal jobb beosztással versenyzett, jól jött a befutóban és második helyezést szerzett Lali Királyt előzve. Jorvik Viking végig negyedikként ügetett, ezt a pozícióját nem veszélyeztette senki.

Hajnal Tibor nemrég triplával indította a versenynapon, most két győzelemmel kezdett, hajtásainak fele dobogós helyezéssel végződik.  A Nyeretlenek Versenyében sokáig Postagalamb győzelme lógott a levegőben, a favorit 1700 méteren keresztül elöl volt, de a futamot végül nem ő, hanem a trénerével ismét jobban, sőt rekordot futó Odry szerezte meg. A négyéves kancának voltak már biztató futásai, de utolsó két versenye nem sikerült, most viszont nagyon erős volt a végén és kilépett a győzelem nélküliek táborából. Postagalamb mögött Ösztönző végig harmadikként versenyzett, és életében először dobogóra állhatott – utolsó két versenye alapján nem érdemtelenül. Palmira Saf talán halványabb volt a vártnál, így is negyedik lett, mögötte Priscilla végzett.

Fél órával később ismét Hajnal Tibor hajthatott vissza nyerőként a futamot követően, Nyíres győzelme a nap legbiztosabb tippjének tűnt. A remek formába lendült Virágos ivadék komoly esélyét szinte sétálva váltotta győzelemre, idomárhajtója csak annyit kért tőle, amennyi a biztos első helyhez kellett. Indíts! legutóbb jól mozgott, azt a formáját közelítette most is, második helyét nem veszélyeztette senki. Gólyaláb, csakúgy, mint mindig, most is küzdelembe ért, és megszerezte a bronzérmet a három galoppját korrigáló Handa előtt. Otti az első kanyarban ugrott.

Jewel ismét igazolta, hogy topon van, újabb versenyt tudott nyerni Balogh Bernadettel. Az Amatőrverseny Hendikepben, a szombati győzelmét követően most sem talált legyőzőre, bár nagyot kellett küzdenie a sikerért. Legkomolyabb ellenfele Lejtők hölgye volt, aki a befutó elején már-már nyerőnek tűnt, de a szívósan védekező Jewel-t felrázta hajtónője, és mivel Lejtők hölgye lendülete is megtört, duplázni tudott a Norbi istálló kilencévese. Lady Diamond gyengébb startját követően felment a frontba, és harmadik helyét meg is őrizte a célig. Nubia egy ideig közel látszott, helyére a finisben Jávor Class érkezett meg.

A nap egyetlen meglepetését a Herbária Hendikepben regisztrálhattuk. Az idős, mostanában nem remeklő lovak versenyében Kapitány dominált és Vudi Lajos kezében szinte lesétálta a többieket. A nyolcéves mén győzelmére kevesen számítottak, de talán még váratlanabb volt, az a fölény, amivel szétszórta a mezőnyt. Készpénz sokáig próbálta szorongatni a későbbi nyerőt, a végét azonban nem bírta, így is megőrizte második helyét, mivel Lili Lobell mozgása szétesett a finisben. A harmadik helyért kisebb küzdelem folyt, végül Grandfather érkezett meg a dobogóra, Hadúr és Jólelkű elé. Klasszikus hibával kezdett.

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr834774629

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása