A favoritok helyett Gipsy Dream-ről szólt a Kincsem Park Díja, a hároméves kanca ugyanis további javulást mutatva nagyon könnyen nyerte a múlt vasárnapi főversenyt. A BIH-MA Kft. lova már a távoszlopnál biztos nyerőnek tűnt, az utolsó kétszázon már csak a győzelem mértéke volt kérdéses.

Szeptember második versenynapján született néhány meglepő eredmény, a sorban az első mindjárt a nap első futama (V/b. hendikep) volt, ahol senkinek sem sikerült eltalálnia az első három helyen célba érő ló helyes sorrendjét. Belle Lord (Boros Hédi am.) – Művészlélek (Bihari Alexandra am.) – Kesző (Timár Zsuzsa) tikett egyetlen fogadó zsebében sem lapult, így a következő futam jackpottal indult.

Ez egy 1300 méteres nyeretlen csikófutam volt, amit Kansas (ifj. Fejes L.) óriási hajrával nyert meg. Második lett Demokrácia (Bakos G.), harmadik Akaba (S. Georgiev). Azaz a futamban különösebb meglepetés nem született, a jackpot azonban éreztette hatását, mert a hármasbefutó 35 ezer forint feletti összeget ért.

A régi Tyrannust (Nagy L.) láthattuk az 1200 méteres Szeptemberi Díjban (IV. kat.), amit az idén eddig nem sokat mutató hatéves sárga nagyszerű hajrával nyert meg. Második lett Fanbuddytastic (S. Georgiev), harmadik Nemzeti Összefogás (Bihari Alexandra am.).

Nagyon könnyen nyerte a nyeretlen kétévesek versenyének második részét Rendimento (Rácz A.). A második futására nagyot javuló kanca mögött csak a helyezésekért folyt némi küzdelem, második lett a nagyot hajrázó New Gift (Paizs G.), harmadik a favorit Rush (Fézer R.).

Izgalmas befutót, komoly küzdelmet hozott az 1800 méteres harmadosztályú hendikep, ahol Voldemort (Varga Z.) és Sasfiók (Timár Zsuzsa) az utolsó száz méteren fej-fejt küzdöttek egymással a győzelemért. Végül a nyíregyházi telivér bizonyult erősebbnek, nyakhosszal volt előrébb a célban ellenfelénél. A harmadik helyet Blue Imp (Deczki A.) szerezte meg.

Folytatta idei jó szereplését Rudolf (Fézer R.) az 1000 méteres negyedosztályú hendikep első részében. A hétéves herélt legutóbbi „ötbés” győzelmét követően most két osztállyal feljebb is bizonyított. Második lett Nadír (Nagy T.), harmadik Escala (C. Gnesi).

Az osztott V/b-s hendikep második részével folytatódott a program, az 1400 méteres futamot Double W. (Paizs G.) nagyon könnyen nyerte meg. A második helyért viszont komoly küzdelem folyt, végül a szívósan védekező Indigo Star-nak (Hermann Szabina) sikerült megőriznie azt Kengyelfutó (Varga Z.) előtt.

A startszemélyzet által felajánlott tiszteletdíjakért futották a Bevezetőszíj hendikepet (V.o.). Az 1900 méteres futamot Martinius (Ján Alexandra) könnyen nyerte, így a négyéves mén egymás után másodszor nyert erre a távra. Itt is a helyezésekért folyt csak küzdelem, végül második lett Mementó (S. Georgiev), harmadik Magic Dream (Bihari Alexandra am.).

Az I. kategóriás Kincsem Park Díja volt a napi főverseny, az 1800 méteres versenyben hét telivér állt startgépbe. A mezőny együtt kanyarodott be a célegyenesbe, ahol aztán a vége előtt háromszázzal Gipsy Dream (C. Gnesi) robbantott, több hosszra ellépett a többiektől és könnyen nyerte a versenyt. Kisebb küzdelmet követően a favorit Footsie (Timár Zsuzsa) lett a második, az idén egyetlen kivételtől eltekintve mindig dobogón végző Miss Double Six (Bakos Szilvia) a harmadik.

Egyenes pályás sprintversennyel, a negyedosztályú hendikep második részével búcsúzott a versenynap. A futamot Titana Club (Ján Alexandra) biztosan nyerte, második lett Okosság (Suták Csenge), harmadik Natália (ifj. Kozma I.).

Lovas, tréner szempontból kiegyenlített versenynapot láttunk vasárnap, a tíz futamon kilenc-kilenc zsoké és idomár osztozott, Ján Alexandra és Friebert Attila mehetett egynél többször fotózásra a győztesek körébe. A folytatásban a kétéves kancák játsszák a főszerepet, a soron következő versenynap főversenye ugyanis a Gróf Károlyi Gyula Emlékverseny (Listed) lesz.

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr434767958

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása