16616783_332848c5081a0a3b095ddfb91ee80b2a_m.jpg

A Sárközi Péter nevével fémjelzett A36 versenyistálló újabb komoly sikert könyvelhetett el vasárnap a Kincsem Parkban, amikor a tavalyi második hely után idén Ostinato ellenállhatatlan volt a Kincsem Díjban és a Németországból hazalátogató Kerekes Károllyal a nyergében 3/4 hosszal győzött Latin Lover előtt.

A tavalyi és az idei Derby győztesek várható csatája előzetesen már kellő mértékben felfokozta a hangulatot a pesti lóversenyközönség soraiban és ki-ki a saját kedvence mellett tette le a voksát, no meg helyezte el tétjeit a kasszáknál. A 2400 méteres futam nem csak díjazásánál fogva az év második legmagasabban jegyzett versenye (7,4 millió Ft összdíjazás), hanem a galopp versenyrendszerben is kitüntetett a szerepe, hiszen itt nyílik először alkalom arra, hogy a Derby győztes és helyezettek ugyanezen a távon találkozzanak az idősebb évjáratok legjobbjaival. 

Ennek megfelelően az idei Derby első három helyezettje is képviseltette magát a startnál: a Latin Lover, Category Five és Raphael Santi trióból a Derby után utóbbi kettő két futamban keresztbe verte egymást, így megjósolhatatlan volt a köztük lévő várható sorrend. Sajnos a befutó egyenesben egyikük sem tudott beleszólni a dobogós helyekért folyó küzdelembe, mert mint utóbb kiderült, Category Five a jobb első lábára lesántult, míg Raphael Santi-nak nagyon úgy tűnik, nem tetszett a száraz napok után aránylag kemény gyepfelület, de mi arra tippelünk, hogy neki inkább a mérföldes (1600) táv esetleg az 1800 lenne a megfelelőbb. A háromévesek becsületét így Latin Lover mentette meg, de a végeredmény érdekessége, hogy akár magát a futamot is megnyerhette volna, ha lovasa, Jaroslav Línek nem kénytelen +1,5 kg túlsúllyal lovagolni partnerét. (a kirótt teher 57 kg volt, de a zsoké nem tudta vállalni csak az 58,5-et).

Folytatás: hatharom.hu - Zsoké Klub

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr824753633

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása