Bihari Alexandra ezüstérmes a női amatőr EB-n

 

A favorit Alfkona nyerte az év legnagyobb sprintversenyét. A négyéves kanca rajt után egyből az élre állt, a távoszlopnál ketten is szorongatták, de végül biztos győzelmet aratott. A hétvégén Budapesten és Pozsonyban rendezték a női amatőrlovas EB-t, ahol a magyar színeket képviselő Bihari Alexandra nagyszerűen szerepelt és ezüstérmet szerzett.

A Nyári Nagy Gátversennyel indult a nap, a 2800 méteres futamban a sík klasszisok játszották a főszerepet. Könnyen győzött Morasco (Deczki A.), így a hétéves sárga ugróversenyekben eddig veretlen, második lett a tavalyi kancadíj-második Tormenta (L. Matusky), messze mögöttük a szlovák Elegant Devil (M. Rigo) lett a harmadik.

A versenynap második futama egyben a Női Amatőrlovas EB első futama is volt, az egyenes pályás 1200 méteres V. osztályú hendikepben tizenegyen indultak. A futamot Safaga (Manuela Slamanig am.) biztosan nyerte, nagy meglepetésre Nosza (Barbara Guenet am.) lett a második, Margaret Queen (Bihari Alexandra am.) a harmadik.

Nem született meglepetés a nyeretlenek versenyének első részében, amit nagyon könnyen nyert Színarany (ifj. Kozma I.), második lett Borcsi (Fézer R.), harmadik Gabi (Ján Alexandra).

Nyeretlen csikóversennyel folytatódott a program, a kétévesek az 1200 méteres egyenes pályán mérték össze gyorsaságukat. A győzelmet a lengyel import Bungee (R. Koplík) szerezte meg Maximus Titán (ifj. Fejes L.) előtt, a harmadik helyért nagy volt a küzdelem, végül az újonc szlovák Call Me Tiger (Varga Z.) szerzett még helyezést.

Az amatőr hölgyek kontinensviadalának második futamával folytatódott a program, a futam egy mérföldes „ötbés” hendikep volt a gyep pályán. Győzött a nagyot hajrázó Mutatványos (Barbara Guenet am.), második lett Belnisz (Serena Brotherton am.), harmadik Művészlélek (Olga Laznovska am.).

Meglepetés-nyerője volt a 2000 méteres I. osztályú hendikepnek, amit Insagi (Bakos Szilvia) nyert meg. A kis súllyal versenyző mén végig vezetve eredményesen védekezett a célegyenesben, sikerült maga mögött tartania a második Fejedelmet (Rácz A.) és a harmadik Tamarei-t (M. Rigo).

A Magyar Huszár és Lovashagyományőrző Társaság Díja (III.kat.) volt a nap hetedik futama, az 1400 méteres versenyben a célegyenesbe fordulva Ajánlott (Bakos G.) állt az élre és könnyű győzelmet aratott. Második lett a nagyot finiselő Gárdakapitány (Paizs G.), harmadik Good Racer (S. Georgiev).

Az utolsó galoppugrásokon dőlt el az osztott nyeretlen verseny második része. Nagy küzdelmet követően hárman szinte egyszerre estek be a célba, a célfotó a Jennifer (Varga Z.) – Rénium (Bakos G.) – Momento (Kiss S.) sorrendet mutatta.

Kis mezőny, mindössze hat ló állt a startgépbe a főfutamban, a Kozma Ferenc Emlékversenyben (Listed). A futamot a favorit Alfkona (J. Línek) nyerte, a négyéves kanca start után egyből az élre állt, volt mikor küzdenie kellett pozíciója megtartásának érdekében, de a végén biztosan nyerte a futamot. A második helyet az ötszörös Kozma-nyerő Városbíró (Mészáros Zs.) szerezte meg, a tízéves sárga nagyot futott és küzdelemben őrizte meg helyét istállótársa Jezsuita (S. Georgiev) előtt.

A nap utolsó futama a nap meglepetését hozta. A negyedosztályú mérföldes hendikepben a Perfect Hill (Mészáros Zs) – Sárkányszív (ifj. Kozma I.) – Diadalünnep (Paizs G.) sorrend született, erre a fogadók közül senki sem számított, mivel hármasbefutó találat nem volt. Így a következő versenynap első futama jackpottal indul.

A versenynap a zsokék szempontjából teljesen kiegyenlített volt, a tíz győzelmen tíz lovas osztozott, a trénereknél hárman tudtak duplázni. A hétvégén zajlott a Női Amatőrlovas Európa Bajnokság, a szombati budapesti futamok után Pozsonyban folytatódott a verseny. Az EB második napján Bihari Alexandra két helyezést szerzett, és végül összetettben a második helyen végzett. Ezzel a Női Amatőrlovas EB-k történetének eddigi legjobb magyar eredményét érte el, hisz korábban nem sikerült még dobogóra állnia magyar versenyzőnek. Folytatás szeptember első vasárnapján nagyon komoly programmal, hisz most futják a Kincsem és az Imperiál Díjat, valamint a Kovács Mihály Emlékverseny – Magyar Háromévesek Nagydíját.

A versenynap eredményeit itt olvashatják: http://195.228.135.95/web/versenyek/GEREDMEN12-08-25.HTM

A versenynapon készült fotókat itt tekinthetik meg: http://indafoto.hu/tavoszlop/image/16532945-80031559/user

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr474738866

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása