Frankel-alone-371.336x254.jpgNem okozott problémát a 13-as szám a világ jelenleg legjobbjának tartott versenylovának, Frankelnek, aki az angliai York versenypályán megtartott Juddmonte International Stakes futamában továbbra is megőrizte hosszan tartó veretlenségi sorozatát és ezúttal 411 ezer fontot (kb. 150 millió forint) keresett gazdájának.

Hogy mit is jelent a 13 futásból 13 győzelem? Nos, ez valami egészen különleges dolog a galopp versenyzés nemzetközi világában. Frankel ezzel a teljesítményével jelenleg a valaha volt veretlen lovak statisztikájában máris előkelő helyen tartózkodik, hiszen nagyon kevesen mondhatják el magukról, hogy egész karrierjük során nem találtak legyőzőre. Az all time tabellát "természetesen" a magyar csodakanca, Kincsem vezeti a maga 54 győzelmével, és nem valószínű. hogy valaha is születik versenyló, amely ezt a döbbenetes számot megdönti! Utána egy jelenleg is versenyző telivér, az ausztrál szuper sprinter Black Caviar következik a második helyen 22 futásból, 22 győzelemmel. Őt követi az amerikai Peppers Pride egy 19-es sorozattal, majd a már Kincsem előtt 100 évvel élt Eclipse 18 győzelemmel. Ezen kívül további tizenegy telivér dicsekedhet 13-18-as sorozattal, úgy hogy soha senki nem előzte meg őket. Ne feledjük, korunk legismertebb magyar csodalova, Overdose, a Budapesti Puskagolyó is egészen 2010. augusztusáig tartotta magát ezen a kivételes toplistán amíg 14 futásból 14 győzelem szerepelt a neve mellet. Ezután sajnos, megszakadt a csodálatos sorozat. (Jelenleg 19-ből 16 győzelem a statisztikája.)

Folytatás a hatharom.hu blogján: Zsoké Klub

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr764728766

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása