Magic Dream a Bogárzói Díj nyerője, Línek és Ribárszki tripla a Kincsem Parkban

 

Az Abbeva istálló kettős sikerét hozta a Szent István Díj, a 2200 méteres futam első két helyén az istálló két lova végzett. A győzelmet a Category Five szerezte meg, a derbymásodik győzelme az utolsó százon már nem forgott veszélyben, a hároméves telivér biztosan szerezte meg első nagydíj győzelmét.

Favoritgyőzelemmel indult a versenynap, az 1900 méteres negyedosztályú futamot biztosan nyerte a játékosok kedvence Ludwig von Bayern (S. Georgiev). Második lett Aula (Virág A. am.), harmadik Noble Groom (Toronyi Zsanett am.).

Jött a papír a nyeretlen kétévesek versenyében is, ahol a két már futott ló döntötte el a győzelmet egymás közt. Százméternyi fej-fejt küzdelem után Tickle The Queen (J. Línek) legyőzte Demokráciát (Bakos G.), messze mögöttük Nordberg (Nagy T.) lett a harmadik.

Kétévesek futották a nap harmadik futamát, az 1200 méteres Remény Díjat (I.kat.) is. Az első helyezést itt is a favorit szerezte meg, Pirkadatkor kelő (Suták Csenge) egyhosszas győzelmet aratva második futására második győzelmét szerezte. Malibu (Varga Z.) lett a második, Cassiopeia (Paizs G.) a harmadik.

Változatos lefolyású versenyt hozott az 1400 méteres ötödosztályú hendikep első része. Az utolsó százon Comm Il Faut (Suták Csenge) volt a legerősebb, biztosan verte Megigézőt (Deczki A.). A harmadik helyen a szlovák tréningből érkező Ary (P. Lukascik) végzett.

Egyenes pályás sprintfutam, a Vass Lajos Emlékverseny (II.o) következett ezután, amit a jól hajrázó Canadian Princess (J. Línek) nyert meg. A sokáig vezető Chimborasso (ifj. Fejes L.) lett a második, Almaszüret (ifj. Kozma I.) a harmadik.

A kanyarba még az utolsó helyen érkezett, a befutó egyenes elején azonban már az élen állt Frog House (S. Georgiev) a mérföldes, harmadosztályú hendikepben, amit a végén aztán biztosan meg is nyert a szenttamásiak háromévese. Második lett Álomvilág (Suták Csenge), harmadik Sasfiók (Timár Zsuzsa).

A táv és a pálya maradt a következő futamban is, a verseny azonban egy I. kategóriás futam volt, amit a hétéves Ypsilon King (J. Línek) biztosan nyert meg. A helyezésekért nagy volt a küzdelem, második lett a falon támadó Vanity Queen (Tormási Gy.), harmadik Makaam (ifj. Fejes L.).

Egy kört tettek meg a homokpályán a Németh Ferenc Emlékkupa (V/b.) sorozat negyedik futamának résztvevői, a hosszú távú versenyt Martinius (Ján Alexandra) nagyon könnyen, nagy fölénnyel nyerte meg. A második helyen Belnisz (Dickinson Judit am.), a harmadikon Belle Lord (Bihari Alexandra am.) végzett.

Nyolc telivér állt a startgépbe a nap legrangosabb futamában, a 2200 méteres Szent István Díjban (Listed), ahol jó öreg lovak mellett két hároméves, a derby két helyezettje is indult. A célegyenesbe fordulva a két hároméves vezette a mezőnyt, itt aztán Category Five (N. Polli) sebességet váltott, az élre állt és biztos győzelmet aratott. A második helyre némi meglepetésre istállótársa Footsie (Timár Zsuzsa) érkezett meg, a harmadik helyet a derbyharmadik Raphael Santi (Bakos G.) szerezte meg. Így Klimscha Albert kettős sikert könyvelhetett el a futamban, hisz az első két helyezett telivér az ő idomításában áll.

A versenynap az osztott ötödosztályú hendikep második részével zárult, ahol az első három helyezett telivér a többiek előtt külön versenyt vívott. Végül győzött Bárányfelhő (Varga Z.), második lett Okosság (Suták Csenge), harmadik Skirt Chaser (Tormási Gy.).

A Kincsem Park mellett vasárnap Orosházán is rendeztek hivatalos futamot, itt az 1200 méteres Bogárzói Díjat (V.kat.) futották. A futam zászlós indítású volt, hét telivér állt rajthoz benne. A győzelmet a pályafutását a közelmúltban kezdő Magic Dream (Kiss S.) szerezte meg, második lett Káin (Kövesdy Zs. am.), harmadik Picasso (Szendrei-Balogh Ágnes).

A budapesti versenyeknél egy-egy triplázót találunk a lovasok és idomárok közt, Jaroslav Línek és Ribárszki Sándor mehetett háromszor fotózásra a győztesek körébe. De Ribárszki Sándornak ezen a versenynapon négy idomítottja győzött, hisz az orosházi nyerő is az ő idomításában áll. Most hétvégén újra napot cserél a galopp és az ügető, így szombaton láthatjuk a galopp futamokat, a napi főverseny az év legnagyobb sprintfutama a Kozma Ferenc Emlékverseny (Listed) lesz.

A versenynap hivatalos eredményeit itt olvashatják: http://195.228.135.95/web/versenyek/GEREDMEN12-08-19.HTM

A versenynapon készült fotókat itt tekinthetik meg: http://indafoto.hu/tavoszlop/image/16465201-574edc1b

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr544725383

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása