Stanislav Georgiev triplázott, Kovács Sándor négy idomítottja győzött

 

Nem várt eredményt hozott a Hesp Róbert Emlékverseny, a magyar tenyésztésű telivérek részére kiírt mérföldes futamot ugyanis az esélyesnek nem mondható Legális nyerte. A Telivér Farm háromévese a mezőny hátsó feléből indulva az utolsó százon átszaladt a többieken és biztosan nyerte a futamot.

Három héten belül második győzelmét szerezte Galagonya (Suták Csenge), aki most egy 1600 méteres ötödosztályú hendikepben bizonyult a leggyorsabbnak. A nyerő mögött Aula (Mészáros Zs.) lett a második, Szélforgó (Rácz A.) a harmadik.

Fantasztikus hajrát láttunk a nyerőtől a nyeretlen csikóversenyben, ahol az újonc Szonáta (S. Georgiev) gyengébb rajt után féltávnál sebességet váltott, és a mezőny végéről indulva villámgyorsan átszaladt a mezőnyön. Második lett Delinda (Simon F.), harmadik Zizania (ifj. Kozma I.).

Az utolsó métereken dőlt el az osztott nyeretlen verseny első részének a sorsa. Százméteres fej-fejt küzdelem után győzött Noble Thought (S. Georgiev), második a favorit Samantha For Love (ifj. Kozma I.), harmadik Musical Flight (Bakos G.).

Sok helyezés után vasárnap győzni tudott Miss Double Six (Paizs G.) az 1400 méteres másodosztályú hendikepben, ahol a megbízható kanca biztosan utasított maga mögé mindenkit. A helyezéseken némi meglepetésre Pöttyös Panna (ifj. Fejes L.) és Bársonyka (Nagy T.) osztozott.

Könnyen nyerte a favorit a nyeretlenek versenyének második részét. Principessa (ifj. Kozma I.) a vége előtt háromszázzal lépett el a többiektől, ettől kezdve csak a győzelem a mértéke volt a kérdés. Második lett Flop Chop (Bakos g.), harmadik Gabi (Ján Alexandra).

Komoly küzdelmet és nagyon szoros befutót láthattunk az 1800 méteres Gödi Díjban (II.kat.). ahol az első három helyezett szinte egyszerre ért célba. Nyakhossz különbséggel győzött Love Craft (S. Georgiev), második lett Choir Solo (Bakos G.), aki szintén nyakhossz különbséggel verte a harmadik Footsie-t (Timár Zsuzsa).

Az első két helyezett különversenyét láttuk az Esch Győző és Sándor Emlékversenyben, amit Ajánlott (Bakos G.) nyert meg Insagi (Fézer R.) előtt. Messze mögöttük küzdelem folyt a harmadik helyért, amit végül Rézkígyó (Suták Csenge) szerzett meg.

A napi főfutam a hazai tenyésztésű lovak részére kiírt 1600 méteres Hesp Róbert Emlékverseny volt, ahol nyolc telivér állt a startgépbe. A verseny sokáig nyílt volt, a távoszlopnál az egész mezőny néhány hosszon belül volt, így az utolsó kétszáz méter döntött. A hajrá Legálisnak (Bakos Szilvia) sikerült a legjobban, a végére biztosan előzte meg Figurázót (Suták Csenge), aki mögött Bugenwillea (Tormási Gy.) lett a harmadik.

A nap végére egy „ötbés” hendikep jutott, amit a remek szezont produkáló Rudolf (Fézer R.) nyert meg. Második lett Helina (ifj. Kozma I.), harmadik az idén keveset futó Kamaftu (Bihari Alexandra am.).

Ellentétben az előző héttel, most a lovasoknál és az idomároknál is találunk olyanokat, akik sűrűn mehettek fotózásra a győztesek körébe. A lovasoknál Stanislav Georgiev háromszor, a trénereknél Kovács Sándor négyszer örülhetett a győzelemnek. Georgiev így tovább növelte előnyét a zsokéranglistán, már öt győzelemmel szerzett többet, mint üldözője. Folytatás vasárnap egy hosszú távú nagyversennyel, a 2200 méteres Szent István Díjjal (Listed).

A versenynap hivatalos eredményét itt olvashatják: http://195.228.135.95/web/versenyek/GEREDMEN12-08-12.HTM

A versenynapon készült fotókat itt tekinthetik meg: http://indafoto.hu/tavoszlop/image/16392717-6f4323f7

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr774713173

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása