forrás: hatharom.hu

frankel-guineas_1884514c.jpg12 start, 12 győzelem: ez a mérlege annak az angol telivérnek, akit a mai idők magasan legjobb versenylovának tartanak. A Frankel névre hallgató négyéves mén a szaud arábiai hercegnek, Khalid Abdullahnak a ménesében látta meg a napvilágot és a dúsgazdag tulajdonos színeiben futja versenyeit Anglia elit lóversenypályáin. A 75 éves Khalid 1960-ban kapott rá a lóversenyzésre, no nem mint megrögzött fogadó, hanem mint tenyésztő és futtató. Angliában, Írországban és az USA-ban tart fent első osztályú méneseket, és évről-évre több mint 200 telivért tart tréningben, amelyek rendre ott szerepelnek a magas díjazású futamokban.

Frankel 2008. február 11-én látta meg a napvilágot Angliában. Nevét a 2009-ben leukémiában elhunyt neves amerikait tréner, Bobby Frankel után kapta, aki a herceg lovait is egykor sikerrel trenírozta. Már kétéves korában kiderült, hogy rendkívüli képességű négylábúról van szó, hiszen felhozó versenyeit 10-13 lóhosszal nyerte, majd legjobb évjárattársait simán verte az 1400 méteres Dewhurst Stakes-ben, ezzel 180 ezer fontot keresve gazdájának.

A cikk folytatása itt: http://www.hatharom.hu/blog/zsoke-klub/entry/6a6a5a-35-milliardot-er-a-vilag-legjobb-versenylova

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr64693003

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása