Forrás: hatharom.hu

KISBÉR DÍJ (Elit kat.).jpgVasárnap délután futották a Kincsem Parkban a szezon első komolyabb évjárat összehasonlító versenyét, a 2000 méteres Kisbér Díjat, ahol a tavalyi év lova, Ostinato toronymagas favoritként indult, mégis csupán a negyedik helyen ért célba. Az A36 istálló négyéves ménjének győzelme papíron borítékolható volt, amit jól mutatott a totalizatőrnél esetleges osztaléknak nevezett 220-as kurzusa is: amennyiben ő győzött volna, a 200 forintos alaptétre csupán 220 forintot kapott volna vissza a "tuti biztosra" játszó fogadó. (Ez 1,10-es odssz-nak felelne meg a bukinál.)

A turf világában azonban nem először fordul elő, hogy a zöld gyepen alaposan felborul a papírforma. A célegyenesre fordulva már érett egyfajta meglepetés, hiszen a totál outsidernek tartott Fejedelem hatalmas tempóban hozta a befutóra a mezőnyt, míg a favoritot lovasának, Stanislav Georgiev-nek már alaposan biztatnia kellett, hogy vegye fel a ritmust az élen haladókkal. Fejedelem bomba meglepetésnek számító győzelmét (az egész pályán és a fogadóirodákban senki sem játszotta tétre) végül nagy küzdelemben az a Raphael Santi (Bakos Gábor) tudta megakadályozni (a képen 7-es számmal), aki a három héttel ezelőtti 90. Magyar Derby-ben harmadik volt, most pedig a célfotó tanúsága szerint egy orrhosszal (!) előbb galoppozott át a célvonalon.

A cikk folytatása: http://www.hatharom.hu/blog/zsoke-klub

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr894688632

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása