2012.07.26. 11:47

Őrangyal (Lakatos Csaba) győzött a Rendfőnök Díjban

 

Öt magyar és két francia futam szerepelt a szerdai programban és összességében átlagos napot zártunk. A favoritok, többségében jól futottak, ez az osztalékokon is látszott. Másfél héttel a Derby előtt, néhány hároméves még megpróbált javítani az idején, hogy kiderüljön, érdemes-e velük indulni az év versenyében.

A napi főfutam, a Rendfőnök Díj tizenkét lovat szólított a starthoz, mely meglehetősen vegyesen sikerült. Overnight mindenesetre remekül indullt és sokáig vezetett, bevallom, én az gondoltam, haza is ér. De nem így történt. Őrangyal folyamatosan, az egész verseny alatt presszionálta, a befutóban pedig rátett még egy lapáttal, megelőzte ellenfelét, és biztosan nyerte a versenyt. Lakatos Csaba idomítottjának ez volt idén a harmadik sikere. Őszi Fény hiba nélkül mindig jó időt üget, most is így tett, és az utolsó százon jött fel a második helyre. Orinoco még később indult meg, az utolsó lépéseken érte utol és előzte meg Overnight-ot, aki így még a dobogóról is lecsúszott. A többiek közül Örömtűz mutatkozott sokáig, illetve Nobile-t érdemes kiemelni, a sárga jó futással korrigálta hibáit, legközelebb már döntős lehet.

Az első futam különösen érdekesnek tűnt, hiszen Peter Strooper és Pentatlon esetében ez a verseny dönthetett a Derby-indulásról. Kettejük közül, előbbi nem sokáig reménykedhetett, már az első kanyarban kiszállt, durva hibája révén. Egy másik „P” betűs, az olasz Poetica Saf viszont nem ugrott és Oby Goal-al egyetemben végig komoly tempót diktált az élen. A kedvezőbb pozíció Oby Goal-é volt, Hajnal Tibor idomítottja azonban jól bírta a végét, és az utolsó százon bebiztosította győzelmét. Pentatlon fölényes győzelmét követően, javulva lett harmadik. Onyx M. és Gallado végig a helyezettek mögött ügetett, az osztrák hároméves lett a negyedik. Pimri zsinórban harmadszor is hibázott, így őt is kihúzhatjuk a Derby esetleges indulóinak listájáról.

Izgalmas versenyt hozott a nyeretlenek futama, három ló szinte egyvonalban érte el a célt. Az esélyes lovak közül Pákó Yankee váratlanul hibával kezdett, Pipacsos, Postagalamb, Primusz és Off Road viszont jól startolt és hamar jelentős előnyre tettek szert a mezőnnyel szemben. Eleinte Pipacsos, majd a keveset látott Postagalamb járt az élen. Utóbbi mellé, a hajrához közeledve Primusz ment fel és úgy tűnt, hogy ketten döntenek a győzelem sorsáról. Az utolsó százon azonban Off Road-ot is támadásba dobta hajtója, így ő is bejelentkezett az első díjért, melyet azonban a középen versenyző Primusz nyert meg trénerével, Lakatos Csabával. Off Road nagyon szoros második lett, Postagalamb szintén nagyon közel járt élete első sikeréhez.

Mindössze hatan vágtak neki az Amatőrverseny 1800 méteres távjának. A top favorit Mariska végig könnyen ügetett, sokáig csak „kísérte” a vezető Kairo Sun-t, a befutóban aztán könnyen gyorsított és úgy nyert, ahogy akart, Turbucz Sándornak egy pillanatra sem kellett aggódnia. Firtató most is hozta jó átlagformáját és feljött másodiknak, a bronzérem Kis Herceg zsákmánya lett, annak ellenére, hogy a nyolcéves a befutóban, a falon, teljesen bezárva versenyzett, már-már reménytelen pozícióban. Jolly Guardian ismét ugrott, Lear Király nagyon kívül kezdett hajrázni, így nem maradt ereje az egyenesre érve.

Ugrás nélkül, ismét könnyű győzelmet aratott Magiszter a nap záró futamában, a Zaba Hendikepben. Juhász Balázs idomítottja óvatosabb startját követően, az első egyenesben produkált egy igen látványos szakaszt, és felment a szintén gyorsító Jármi mellé. Sokáig együtt ügettek, a verseny utolsó harmadához érve aztán Magiszter lerázta megáról ellenfelét és a látottnál könnyebben duplázott legutóbbi győzelmére. Legutóbb is írtam, így csak ismételni tudom magam, a hatéves mén, képessége alapján jóval komolyabb feladatokat is megoldhat, ha teljesen megkomolyodik. Lady Sakura formába lendült, ezt egy jó finissel és újabb helyezéssel igazolta. Jármi végül harmadik maradt, hiszen a Milli Nevi által vezetett üldözőboly nem tudott hozzá közelíteni. Knock-down momentum nélkül futott, eredményesebb szereplésére számítottunk.

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr814679401

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása