Zazazoo: ez állati volt!

2012.07.18. 11:29

Zazazoo (Jaromír Kotásek) stílusos győzelme a Konta Dezső Emlékversenyben

 

Érdemes volt ideutazni Csehországból Jaromír Kotáseknek és idomítottjának. Zazazoo járt már nálunk, három évvel ezelőtt azonban nem sok sikerélmény jutott neki a Hungária Díjban. Ez a verseny viszont más volt, és pályafutása 23. győzelmét a Kincsem Parkban aratta a hatéves mén. Pedig féltávhoz érve még a mezőny végén, két-három hosszal kiszakadva versenyzett, de a túlsó egyenesben félelmetes darabot produkált, és háromszáz méter alatt, megkerülve a bombaerős mezőnyt, felment az élen ügető és szívesen küzdő Wale mellé. A befutóban remélhettünk némi küzdelmet, erre azonban nem került sor, Zazazoo a végén teljesen lelassítva is biztosan ért haza. Lehetséges, hogy hamarosan ismét vendégül látjuk majd Budapesten? Wale közeli másodikként ismét remekül sikerült versenyen van túl, a favorit Lester pedig ezúttal egy harmadik helyezést szerzett. A nálunk először futó Vioxx SR szimpatikusan mozgott, de a végére kicsit elfáradt, Leonidas OZ momentum nélkül futott.

A nap első futama, a Katóka Díj teljes papírformát hozott, ami egyébként szinte az összes futamra jellemző volt. A bombaformába lendült Ollyan nincs már a start után élre állt, és Fazekas Andreával ezt követően már nem is engedett senkit maga elé. Végig vezetve, kézből sétált haza, és szerezte meg idei második győzelmét. Jogging a falról kibontakozva jött fel a nyerő mögé, megelőzve a végig a frontban ügető Őrangyalt. A negyedik sansznak tartott Naomi a helyezettek mögött ért célba, a többieknek, a sokáig mutatkozó Nyíres kivételével nem volt esélyük arra, hogy dobogón végezzenek. Öttusázó korrigálta két galoppját, legközelebb már jóval eredményesebb lehet trénerével.

A mezőny erősségét tekintve, akár napi főfutam is lehetett volna a Kincsem II. Hendikep. Sajnos az első érvényes indítást követően, az egykori klasszis, a régen látott Kentish Boy hibázott, majd megvált hajtójától, szerencsére viszonylag hamar sikerült elkapni és senkinek sem esett komolyabb baja. Másodjára is Menedzser és Lencsi vették a legjobb startot, komoly iramot diktáltak, de a hajrára teljesen elfogyott az erejük, így Jackpot Star-nak (Hajnal Tibor) nem okozott gondot, hogy elsétáljon mellettük és könnyű sikert érjen el. Landlord is dinamikusan jött a befutóban, biztos második lett, mögötte azonban nem várt küzdelem alakult ki a bronzéremért. A kanyarban el sem tudtam volna képzelni, hogy Menedzserre veszélyes lehet az akkor még tőle igen messze ügető Imperiál, végül aztán mindössze fejhosszon múlt, hogy utol ne érje. Lézer már a start után elugrálta esélyét.

Folytatta remek sorozatát Lucuska és ezúttal trénerével, Vicen Pállal ért célba elsőként. A fordulóstartos versenyben, az első egyenes közepén állt élre a hétéves kanca, előnyét pedig magabiztosan tartotta, sőt növelte a célig. Az izgalomról Knock-down és Exxon Valdez gondoskodott, kisebb küzdelem után döntötték el egymás között a két helyezés sorsát. Marót sokáig közel látszott, de sem ő, sem a többiek nem tudtak igazán közel kerülni az élen ügető trióhoz. Magda a befutóban szalad fel az ötödik helyre.

Nem volt egyértelmű favoritja a nemzetközi Lővér Díjnak. Előzetesen legalább öt-hat ló is „joggal” reménykedhetett a győzelemben, ez végül ismét Oby Goal-nak sikerült. Bő egy hónap leforgása alatt már harmadszor fordulhatott vissza elsőként a közönség elé a futamot követően Lakatos Csaba idomítottja, és látva a győzelmi stílusát, lehet, hogy maradt még benne egy-két siker. A nyerőn kívül a két szlovén vendég, Donata DZ és Dobra Kobra DZ állhatott még fel a képzeletbeli dobogóra. Olasz Lány a végén esett vissza, Black Coffee és Conway Boko durva hibával futott.

A Nyeretlenek Versenye nem volt túl látványos, izgalmasnak pedig még a legnagyobb jóindulattal sem volt nevezhető, legalábbis ami a győzelem sorsát illeti. Erről persze nem tehet Pentatlon (Juhász Balázs), a nagyreményű hároméves gyakorlatilag porrá zúzta ellenfeleit. A bírói ítélet igen hízelgő a többiekre nézve, a 30 méter duplája, vagy akár triplája is lehetett volna, ha a Atlétanő lánya úgy akarja. Off Road javulással lett második, messze tőle Pásztortűz és Professzor csatázott a harmadik helyért, utóbbi pont a célban érte utol ellenfelét. Májusi eső gyengén ment, Olt durva hibát vétett az első kanyarban.

Végig vezetve, új rekordot ügetve nyerte idei második versenyét Jewel. Az Amatőr Kupa hetedik futamában Balogh Bernadett volt a társa, aki nem győzte fogni a kilencévest, aki a verseny utolsó negyedében sem fáradt el, így igen könnyen sétált haza. Jávor Class tovább szaporította a második helyeinek számát, megérett már egy győzelemre. Fülöp király hasonló helyzetben van, ismét placcon végzett. Impi jó momentummal futott, de nem érte utol a helyezetteket. A favorit és mostanában nem túl megbízható Magic Boy az első egyenesben hibázott és esett ki a versenyből.

Kihasználta remek beállítását és győzelemre váltotta jó formáit May Day (Horváth György) a Lárifári Hendikepben. A sokáig vezető Firtatót a hajrá elején támadta meg a Zsófi istálló kedvence, végül pedig küzdelem nélkül szerezte meg idei első sikerét. Sokáig a mezőny nagy része viszonylag együtt ügetett és többen reménykedhettek egy helyezésben, végül azonban a végig közel látszó és jól hajrázó Hadúr ért még dobogóra Firtatón kívül. Grandfather a befutóban ugrott, Lankadatlan és Escorial visszaesett a finisben. A negyven méteres térhátrányról induló Jópofi az utolsó egyenesre érve már-már utolérte a többieket, ott azonban hibázott.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr424663977

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása