Orient Boy (Tóth László) és Jódlis (Juhász Balázs) sikerei

 

Öt magyar és két francia futam, azaz a megszokott program várta az ügetőrajongókat a szerdai versenynapon. A legizgalmasabb versenynek rögtön az elején, a Crown Star Hendikep ígérkezett. A játékosok nagyon bíztak a bombaformában lévő Nekifutóban, az ötéves azonban többször is hibázott, és kiesett a versenyből. A többi esélyes azonban jól mozgott, leginkább Jódlis, és Juhász Balázs vezényletével megszerezte régóta esedékes győzelmét. A lefutási idő is kitűnő, 16,8, azaz egyéni rekordbeállítás. Ibi Lobell istállótársai múlt héten nagyon jól mentek, ezt tette a rutinos kanca is, másodiknak jött be Norbert és Numero Uno elé. Exxon Valdez, Nanucy Molly és Jamaica Man mutatkozott. A hármasbefutó meglepően sokat fizetett, mindössze egyetlen találatot számláltak.

Ami nem sikerült Nekifutóval, az sikerült Orient Boy-jal. Tóth László második esélyes lovát már győzelemhez segítette, a Négyévesek Nagydíjában is kipróbált mén magabiztos versenyzéssel szerezte meg idei első sikerét, ehhez a befutóban a jól mozgó Ördög Hegedűsét kellett lehajráznia. Örs megkomolyodni látszik, legutóbbi negyedik helyéhez képest most eggyel előrébb tudott lépni és a messziről érkező Názáret orra elől elhalászta a bronzérmet. Louvre jó versenyt futott, a hároméves Pán Péter viszont most sem hozott javulást.

Karamella minden évben megnyeri a maga egy-két versenyét, idén az elsőre mostanáig kellett várni. Fazekas Imrével, a számára talán kedvező hosszú távon végig erős volt a Taki istálló kedvence. A második kör kezdetén gyorsított vele idomárja, élre állt, de hatszáznál Miller elszáguldott mellette és komolyabb előnyre tett szert. Karamella a befutóban azonban újra belelendült és végül biztosan ért haza, a kívül rohamozó Gólyaláb és a védekező Miller ellenében. Ivett és Káleb sokáig elöl volt, a végét azonban nem bírták. Miki Manó bíztató futással korrigált, ugyanez Jávorszarvasnak nem sikerült. Marót némi meglepetésre, momentum nélkül versenyzett.

Az Ügyvivő Díjban meglehetősen heterogén mezőny állt starthoz, félő volt, hogy hamar szétesik a mezőny. Így is történt, de a befutóra azért maradt izgalom, mert öten nagyon közel versenyeztek egymáshoz. Az élen Polémia haladt és Hegedűs Sándor legújabb szerzeménye meglepetésre ki tudta védeni a kis hibával futó Pik As és a favorit Pákó Yankee támadását. Előbbi ugrás nélkül, legközelebb már első lehet, utóbbi meg elég peches versenyző, mindig annyit tud menni, amennyi egy pénzes helyhez elég, de a győzelem csak nem akar összejönni számára. Pinokkió a befutóban ugrott, így Pásztortűzé lett a negyedik díj. Ösztönző szinte lépésben kezdett, így nem csoda, hogy hasonló formát futott, mint elsőre, igaz akkor hibával.

Az Amatőrverseny Hendikepről, ellentétben az előző versennyel, nem gondolhattuk, hogy zavaros lesz majd, mégis így alakult. Az első kanyarig négyen – Lili Lobell, Jármi, Klasszikus és Lady Sakura – is hibáztak, úgyhogy öten vágtak neki érdemben a távnak. Poltergeist M végig elöl ügetett, és csakúgy, mint legutóbb, most sem talált legyőzőre Kelemen Tamás lova. Az egész verseny során Fülöp király szorongatta, de az utolsó százra elfogyott az ereje, így épphogy meg tudta tartani a második helyét a késve érkező Nubia előtt. Nudli relatíve lassan kapott lábra, majd a falon tudott zárkózni, végül szoros negyedik lett Nikont előzve.

A két francia futam egyaránt favorit sikert hozott, Ujosh de Mahey és Toque Orange is élvezte a játékosok bizalmát. Folytatás szombaton, délután fél négykor!

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr294647191

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása