Idén is megrendezik az immár hagyományos Ügető vs. Galopp Labdarúgó Mérkőzést. Ezzel kapcsolatban kértem interjút Nagy Istvántól úrtól, a Magyarországi Angoltelivér Futtatók Egyesületének titkárától, aki évek óta nagy sikerrel szervezi ezeket a rendezvényeket.

Először is azt kérdezném, hogy honnan jött az ötlet ezekre a meccsekre?

Még valamikor 7-8 éve az Abrakmester fórumán valaki felvetette, hogy jó lenne a téli galopp szünet alatt valami kispályás focit összehozni. Én szereztem egy sátortetős fedett salakos pályát, öltözővel és hamarosan minden kedden este 2-3 órán keresztül focizgattunk. Vegyesen, ügetősök és galopposok. A második tél után valaki felvettette, hogy jó lenne egy nagypályás meccset is játszani. Akár úgy is, hogy az ügetősök a galopposok ellen. Nekem nem is kellet sok. Azonnal hozzákezdtem az első buli megszervezéséhez. Mondhatom, hogy várakozáson felül sikerült. Rengetegen jöttek játszani és szurkolni is. Először még csak vagy 15 karton ásványvíz, egy karton sör és zsíros kenyér volt hagymával. Akkor döntöttük el, hogy ezt minden évben megrendezzük, de legközelebb már főzünk is. Sajnos a következő évben önhibámon kívül nem tudtam megszervezni a meccset. Kaptam is szépen hideget-meleget az egész lóverseny társadalomtól, de következő évben már minden összejött. Azóta viszont minden évben játszunk és bulizunk.

Hol voltak ezek a mérkőzések?

Az első évben Kőbányán a KISE pályáján, de a többi, az Dunakeszin a Kinizsi pályán. Mindkét helyszínen nagyon szívesen fogadtak minket. Az alagi meccsek utáni bográcsolás mindig a tréningközpontban volt, ahol nagy segítségünkre volt Bus Antal, a tréningtelep vezetője is.

Idén hol és mikor lesz a mérkőzés?

Haál Gábor segítségével idén július 8-án, délelőtt 10 órakor a Kincsem Parkban lesz a II. helyi tribün előtti gyepen. Igaz, ez nem egy teljes nagypálya (a szokásos júliusi hőségben nem is igazán bánjuk), hanem egy ¾ pálya lesz és 5x2-es kapukra fogunk játszani.

Ráadásul ígéretünk van arra, hogy az idei mérkőzést egy sokszoros válogatott labdarúgó fogja levezetni. Neve egyelőre legyen titok, bár aki igazi lóversenyre járó, az egyből kitalálja!

Tudom, hogy egy kicsit naiv a kérdés, de mi az igazán jó ezekben a meccsekben?

Nem a végeredménye! Annyira nem, hogy magam sem tudom már pontosan az eddigi meccsek eredményeit. Elsősorban az, hogy a két szakágat még közelebb hozza egymáshoz. Engem mindig elégedettséggel töltött el, ahogy a meccsek után egymás mellet ülve beszélgetett, evett, ivott és természetesen élcelődött egymással a két szakág minden résztvevője. Véleményem szerint minden egyes ilyen rendezvény közelebb hozza egymáshoz a lóverseny szereplőit.

Kik szoktak ezeken a mérkőzéseken játszani?

Tulajdonképpen mondhatnám, hogy mindenki, akinek egy kis köze is van a lóversenyhez. Tenyésztők, tulajdonosok, idomárok, hajtók, lovasok, lovászok, ezek gyermekei stb. Mondom! Jó buli volt ez mindig!

Ki szokta állni ezeknek a rendezvényeknek a költségeit?

Az első meccs még az én „szponzorálásommal” történt, de az utána következőkön már két részre osztottuk a költségeket. A felét állta az ügetős, a másik felét meg a galoppos csapat. Természetesen a nézőktől sosem kértünk pénzt – idén sem fogunk -, de nekik is jutott mindig a Csordás-Tormási páros által főzött finomságokból és az italokból is. Ebben az évben viszont lesz egy támogatónk is. Nevét nem árulhatom el sajnos, a hozzájárulása nélkül.

Nem gondoltak még arra, hogy esetleg egy hármas tornát rendezzenek, kiegészítve a Kincsem Nemzeti Kft. alkalmazottaival és a versenyközegekkel?

De! Idén már felmerült a gondolat, de sajnos elég későn, így idén nem hiszem hogy összejön, de ígérem, hogy a jövő évit már úgy fogom szervezni.

Köszönöm az interjút és ígérem, hogy ha másként nem is, de nézőként ott leszek és képviselem a Távoszlopot.

Én köszönöm és várunk mindenki szeretettel július 8-án, 10 órakkor a Kincsem Parkban.

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr644601427

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása