Orlando Bloom (Nagyváry Andrea) csak sétált a Ménesek Díjában

 

Orlando Bloom jutalomjátékát hozta az idei Ménesek Díja, mely arról is döntött, hogy ki lesz az Év Ügetőlova és ki nyeri az Ügető Kupát. Nos, elmondhatjuk, hogy Zádor fia volt az az egy, aki mindent vitt, megkoronázva ezzel fantasztikus idei teljesítményét. A Hungária Díj és az Őszi Kísérleti Verseny nem alakult optimálisan számára, most azonban egyetlen pillanatig sem volt kétséges a győzelme. A háromévest ismét Nagyváry Andrea hajtotta, akivel jó startot véve, gyorsan több hosszas előnyre tett szert, amit aztán könnyedén tartott meg a több, mint három kilométer alatt. Tréningtársa, Oguz is pazar idényt zár, a Derby-győzelem és a Hungária Díj elsőség után ezúttal másodikként ért célba. Az utolsó fordulóban voltak gondjai, de a befutóban ismét meghúzott és kivédte az érkező támadásokat. A négyévesek közül Night Lady volt a legjobb, és annak ellenére, hogy az utolsó egyenes elején nem volt túl szerencsés a helyezkedése, feljött szoros harmadiknak Nemesúr és Opal River elé. Naná a verseny első felében sokat ment kívül, és a végére nagyon elfáradt, több ló is fennakadt rajta.

 

 

Megismétlődött a múlt heti főfutam befutója a Lecke Díjban, ismét a két testvér, Nobody és Magna Charta küzdött az első helyért. A különbség húsz méter volt, ennyivel állt most jobban az idősebb Gunnel Diadem ivadék, Magna Charta, ennek ellenére ezúttal is Nobody volt a jobb és Csordás Emil közreműködésével, végig vezetve idei hatodik győzelmét könyvelhette el. A többi esélyes sem futott rosszul, bár a taktikai jellegű verseny nem kedvezett nekik, így Leonidas OZ, Meggy és Jackpot Star csak a harmadik díjért küzdhetett. Lencsi kihagyása ellenére mutatkozott, de nem volt túl sok helye a befutóban. Vernon Boko a finisben ugrott.

Ondrék Andrásra emlékeztünk a nap ötödik futamában. A viszonylag kis mezőny ellenére izgalmas versenyre volt kilátás és nem is kellett csalódnunk. A győzelem sorsa csak az utolsó száz méteren dőlt el, amikor Kolozsi László kezében Olajfás robbantott és faképnél hagyta ellenfeleit. A kívül rohamozó Obi Wan Kenobi és a végig helyezettként ügető Nekifutó a helyezéseken osztozott, míg a sokáig vezető Őrangyal lecsúszott a dobogóról. A leginkább favorizált ló, Overnight durva hibája miatt kiesett a versenyből, csakúgy, mint az első kanyarban galoppozó No Bi.

Szintén Kolozsi László örülhetett a Kétévesek Versenyét követően. Philadelphia távollétében jóval könnyebbnek tűnt Patricia dolga, aki ennek megfelelően tetszés szerinti könnyedséggel verte a sokáig élen ügető Princess-t. Pimri jól hajrázott és feljött harmadiknak P. S. Pista elé. A két Jet, Panama és Pamela hibával futott.

A múlt héten elkezdődött pályafelújításnak és feltöltésnek köszönhetően az eddigiekhez képest mélyebb futófelület fogadta a versenyzőket. Ennek következtében valamivel lassabb versenyeket láthattunk, ami nagyjából másfél-két másodperccel gyengébb időket jelentett. Ez egyébként összességében nem borított a papírformán, bár volt néhány ügető, aki kevésbé ment jól az új borításon.

A nap első futamában sokan csak ismerkedtek az „új” pályával, és akik a legbelső spúrban versenyeztek, azoknak bizony nem volt egyszerű dolguk. A versenyt a kis pihenő után induló Jackson Junior nyerte tulajdonosával, Horváth Györggyel. A nyolcéves, a befutóban bújt ki az élen versenyzők mögül és a látottnál is könnyebben verte a jó versenyt futó Ileda Bi-t és Nótás Fanti-t. Kerámia szinte végig helyezettnek látszott. Hetita Nevi sokáig vezetett, de a végét nem bírta. A favoritok közül Noix és Lady Diamond is gyengébb volt a vártnál.

 

Izgalmas versenyt, látványos befutót hozott a Játszi Hendikep. A nagy mezőny viszonylag együtt versenyzett és látszott, hogy csak az utolsó métereken dől majd el a győzelem sorsa. Így is lett. Jódlis végig a frontban ügetett, de hiába rázta le magáról a most is gyorsan kezdő Keep Smiling-ot, Pipistrella támadásával nem tudott mit kezdeni. A hétéves kanca Vezér Emesével megy a legjobban, és ezt most is bizonyította, szorult pozícióból kiszabadulva, pont a célban érte utol ellenfelét. Imperiál most is jól futott és lett harmadik Keep Smiling és Jegenyefa előtt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Old Shatterhand lépett ki a nyeretlenek táborából a negyedik futamban. Nagyon érett már a sárga mén sikere, az elmúlt egy évben több komoly feladatot is kapott, helyezve volt a tavalyi Kétévesek Nagydíjában, idén pedig futott a Ferge László Emlékversenyben és a Derby Kísérleti Versenyben is. Ezúttal gyengébbek voltak az ellenfelek, Kolozsi József kezében Nyári Zápor-t és a sokáig vezető Ostrom-ot verte, méghozzá nagyon magabiztosan. A dobogósokhoz Onyx M. és Olt végzett még közel, Norman jó pozícióban, nyolcszázzal a vége előtt hibázott.

Szabó Krisztina jubileumi, 400. győzelmét hozta az Amatőrverseny Hendikep. Társa Örömtűz volt, aki erőteljes finisének köszönhette sikerét. A sokáig vezető Number One-t a befutó elején előzte meg N. Lady, őt hajrázta le végül Tolnay László idomítottja. Kathy Sun a múlt heti sikerét követően, most is eredményes volt, ezúttal bronzérmet szerzett. Jávor Class szoros negyedik lett, James a befutó közepén hibázott.

Kihasználta kedvező beállítását és megnyerte a Detroit Hendikepet Nebraska. A szürke kanca Lakatos Árpáddal versenyzett, és most jóval eredményesebb volt, mint mostanában. A lüktető versenyben szinte méterről méterre változott a helyzet, a végén pedig Nebraska volt a legerősebb. Mögötte szintén esélyesnek vélt lovak végeztek, sem Luca, sem Napfény jó futása nem meglepetés, azonban ennek ellenére is remekül fizetett a Totalizatőr. Numero Uno jó momentummal versenyezve közeli negyedik lett, mögötte a viszontagságos versenyt futó Ophelia végzett.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A nap végére a Szolnoki Hendikep két része maradt. Az elsőben Miki Manó és Osztalék szinte végigküzdötte az utolsó ezer métert, a célban pedig Veres László idomítottjának orra volt előrébb. Intézet biztos harmadiknak jött fel a szinte lépésben kezdő Mode-ot előzve. Nariwa, Lady Sakura és Napbarna már a verseny első felében elugrálta esélyét.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fél órával később a Papp István kezében általában jól futó Low Fox volt a főszereplő. Bombasztikus startjának köszönhetően, negyven méteres térhátránya ellenére már az első kanyarhoz érve az élen ügetett, innentől kezdve pedig nem volt kérdéses a győzelme. A trénerével jól futó Hexe Sörn végig mögötte ügetett és meg is tartotta ezt a pozícióját az egyre jobb formába lendülő K Vonal ellenében. Jópofi közel végzett, rajta kívül még Klementina és Neveletlen lány mutatkozott.

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr943421528

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása