Angel Sirrius (Ajda Dolinsek) remek idővel nyerte az Allyhills Hico Díjat

 

Szlovén sikerrel zárult az egykori klasszis Allyhills Hicoról elnevezett napi főfutam. A pazar formában lévő Angel Sirrius utolsó nyolc versenyéből hetet megnyert, ráadásul komoly lovak előtt, így nem volt meglepetés, hogy ezúttal sem talált legyőzőre. Végig a frontban ügetve úgy nyert, ahogy akart. Még az is belefért, hogy Ajda Dolinsek alaposan megnézze a pálya szélét, majd a befutó elején teljesen középre sodródjon. A szlovén-specialista Jackpot Star mindent megtett a győzelemért, de nem bírt ellenfelével, aki 15,8-as időt ügetett. A harmadik díj a jól hajrázó, egész évben nagyon megbízhatóan teljesítő Joyous Woman-nek jutott.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aki látta a Calorina Díjat, az tudhatja, miért írtam, hogy a vendégek nagyon ügyeltek a pálya szélére. Tara Star könnyű nyerője lehetett volna a futamnak, de Dusan Zorko az utolsó fordulóban előbb leborotválta a „gyepet”, majd kívülről került egy oszlopot, így diszkvalifikálták. A nevető második Overnight így győztesként térhetett pihenőre, Márton Lajos háromévese remek futással javította hibáját és idei ötödik versenyét nyerte. Az egyre jobbnak tűnő Nekifutó mögött Nobile és Őszi Fény vívott csatát a harmadik díjért. A többi szlovén lónak volt ugyan momentuma, de nem játszottak főszerepet.

Ismét Jódlis és Dr. Bényi Szabolcs győzelmét hozta a celebek futama, a Joker Kupa, amit most Komlós András emlékére futottak. A nyolcéves mén sokáig a mezőny végén ügetett, de amikor elindult, nem volt ellene orvosság. Könnyedén kerülte meg ellenfeleit és tetszés szerint tartva előnyét ért haza. A nagyot küzdő Nikon megtartotta második helyét az utolsó százon nagyon meginduló Nanucy Molly előtt. Fülöp király szinte csak a célban nem volt dobogós. Ibi Lobell jól kezdett, de az első egyenesre fordulva hibázott.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jó napja volt a Judit istállónak. A nyitó futamban Mephisto megérdemelt győzelmét láthattuk. A Fábián Zsolt által hajtott mén két jó futás után itt már favoritnak számított és realizálta is esélyét. A sokáig vezető Jetti Lobell-t a befutó közepén érte utol és ezután már nem volt kérdéses a sikere. Maroshévíz végig közel látszott, Handa pedig szinte már vert helyzetből jött vissza a dobogóra. Ivett és Indiana Rosa nem tudta ledolgozni negyven méteres térhátrányát, maradt belőle néhány hossz a végére. Malta Sun ismét hibával futott.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az istálló második győzelmét Ninette szállította. A kanca Balogh Bernadettel a kocsijában, az Amatőrversenyben ért haza, méghozzá komoly javulást mutatva. A megbízható Képzőművész mellett a korántsem ennyire biztos jármódú, a versenyben sokáig vezető Királyhágó lett még helyezve. A favoritok hiába futottak formát, sem Nelli Gull, sem Jávor Class nem fért a háromba.

Meglepetést hozott a Nyeretlenek Versenye. Az élen sokáig Ostrom és Old Shatterhand haladt, mögöttük a favorit Nyári Zápor húzódott meg. Utóbbi az egyenes elején támadást indított, de élete első sikerére még várnia kell, mert megérkezett az első kanyarban hibázó, majd remekül zárkózó Nemzetesúr és Várhidi Róbert vezényletével letakarta a cél előtt. Old Shatterhand és Ostrom mögött Olt és Oro Noble végzett még közel. Onyx M. és Oberon ugrott.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Solo Díjat követően azok a fogadók örülhettek, akik a „tutit” játszották. Kiskarcsi ebben a mezőnyben klasszist képviselt és ennek megfelelően nem is kellett izgulnia Kolozsi Józsefnek. A győzelemhez azért nem volt elég csak körbemennie a hétévesnek, mert Louvre jó tempót diktált az élen, így a nyerő formája a múltkori időeredményénél csak kicsivel rosszabb. Kandidátus remek finisének köszönheti a bronzérmet, a sokat javuló Knock-ot szorította le a dobogóról.

Hamar eltűntette negyven méteres térhátrányát és az élen ügetett Magda a Brown Lady Hendikep második részében. Tolnay László idomítottja legutóbb Friebert Attilával tudott győzni, erre duplázott rá ebben a futamban. Miután átvette a vezetést, már egy pillanatra sem volt kérdéses az újabb sikere, csak a helyezésekért alakult ki küzdelem. Life Dibielle, Intézet, Miller és Mamma Roma, ebben a sorrendben, egymáshoz közel értek célba. Luca és Jópofi jó pozícióból, a befutó elején szállt ki a versenyből.

A nap legzavarosabb versenyét hozta a Dorottya Hendikep. A favoritok hibáját Nemo használta ki a legjobban, bár a 18.5-ös nyerő kilométerátlag és a stílus alapján aligha kell kisebbíteni Lakatos Árpád lovának érdemén. Az utolsó félkörben más sebességi fokozatra kapcsolva, állva hagyta a még versenyben lévő ellenfeleit, Klaudetta-t, Jegenyefa-t és Igloo-t. Nebraska és Láss csodát! gyengén kezdett, a többiek hibával futottak, míg Kiskegyed az érvényes indítás előtt került szabadra, majd lejelentették.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Biztató utolsó formáját győzelemre váltotta Number One a záró futamban. Molnár Kata kedvence végig jó pozícióban ügetett, a befutóban robbantott és biztosan nyerte idei második versenyét. Egy másik favorit, Marót végzett hozzá a legközelebb, a mezőny végéről kibontakozva jött fel a nyerő mögé, megelőzve Felduna-t. Linda Gull és Gejzír sokáig az élen járt, de végül lecsúsztak a legjobban fizető helyekről.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Már csak két hónap és kilenc versenynap van hátra az évből, de a november is tartogat izgalmakat. Hétvégén, az Őszi Kísérleti Versenyben idén már nem lesznek ott az idősebbek, három-és négyéves klasszisokat szólítanak a starthoz, hó végén pedig a Ménesek Díja ígér kiváló sportélményt.

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr103344310

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása