Magna Charta (Vezér Emese) végig vezetve győzött a Kali Díjban

 

Akik izgalomra vágytak, azoknak csalódniuk kellett a napi főfutam, a hosszútávú Kali Díjat követően. Magna Charta ugyanis remekül kezdett és hamar élre állt, majd jó tempót diktált a csapatnak. Vezér Emese klasszisa a végén sem lankadt, a befutóban könnyedén rázta le üldözőit és tetszés szerint sétált haza. Nemesúr és Jackpot Star csak a helyezésekért küzdött, előbbi pont a célban előzte meg vetélytársát. Montgomery végig a falon versenyzett, a finisben viszont már nem tudott újítani.

Lényegesen szorosabb versenyt hozott az Újlengyeli Lovas Klub Kupa idei negyedik etapja. A zavarosra sikerült első félkör után, az esélyesek nehéz pozícióban látszottak, de mivel a hajrára érve nagyon elfáradt a front, mégiscsak papírízű lett a befutási sorrend. Miller, Bazsonyi Zsolttal a kocsijában, a finisben tört az élre és bár nagyon megállt a végén, hazaért a peches versenyt futó Nixon előtt. A harmadik helyért is ádáz csata dúlt, amit végül Kaméliás hölgy nyert meg Kathy Sun és Nudli ellenében. Low Fox és a favorizált Ibi Lobell a verseny elején hibázott.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az Amatőrkupa aktuális futama Keeper sikerét hozta. Turbucz Sándor remekül hozta a hétévest, aki biztosan verte a megbízható Kitty Magic-et. May Day ismét jó formáját futott és lett harmadik a dobogóról lemaradó favorit, Maggie Cristal előtt. Kiskegyed remek momentummal versenyzett, de csak ötödik lett.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nem volt nehéz dolga Ligh Lady-nek a Tábla Díjban. Veljko Mazsity idomítottja csak játszott a mezőnnyel és könnyen nyerte a vigaszversenyt. Mivel Kandidátus hibával kezdett, Lardoné lett a második hely, aki Jeanne Sun-t finiselte le a befutóban.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A nap nyitó futama nem hozott meglepetést. Örs magas esélyt képviselt és ennek megfelelően győzött is. Csordás Emil nyugodtan hagyhatta, hogy a startnál kis hibát vétő O.J. megszökjön, mert Örs annyival erősebb volt a második pályán a többiekhez képest, hogy így is játszva ért haza. Not For Sale! jól ment és lett harmadik. Messzi negyedikként Ostrom végzett.

A régi-új istállójába visszakerülő Jonatán sikerével zárult a Love Story Hendikep első része. Márton Lajos a végletekig várt, így Ildóka és Glitter Star vezetésével érkezett a mezőny a befutóra. Az utolsó százon Jonatán más sebességi fokozatra kapcsolt és leterítette ellenfeleit. Názáret a második kanyarban hibázott, Lankadatlan sokáig vezetett.

Osztalék nem nyeretlen többé. Hajnal Tibor háromévese most jól indult és a jó származású mén biztosan verte a győzelemre lassan megérő Oberon-t és a trénerével korrigáló Oro Noble-t. Norman és a debütáló Ördög Hegedűse jó versenyt futott.

Jól fizetett a Totalizatőr a nap negyedik futamát követően. Noix, kocsijában Varga Sándorral az utolsó ötvenen indult meg igazán, ekkor érte utol és verte meg a kihagyása után jó versennyel jelentkező Kairo Sun-t. Number One végig jó pozícióban versenyzett és lett harmadik Hadúr, valamint a peches versenyt futó Ophelia előtt. A favoritok csődöt mondtak, Neveletlen Lány és Gejzír is hibával futott, Open pedig nem ért küzdelembe.

Szép küzdelmet, látványos befutót és Márton Lajos újabb győzelmét hozta az Erzsébetváros Díj. Sokáig Nubia és a folyamatosan támadó Cartagena látszott a frontban, de a befutóra érve már az új kézben futó Orient Boy volt elöl. A falon azonban megjelent a legutóbb nyerő pozícióban hibázó Overnight és a célig megverte ellenfelét. Nubia-t az utolsó lépésen előzte meg a messziről érkező Orinoco és lett harmadik. A favorizált Nikki az első kanyarban hibázott.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A nap végén a hetes startszámú lovakat játszó fogadók örülhettek. A Celentano Hendikepben a keveset futó Háry János izgalmas finist követően verte ellenfeleit, trénerével, Kovács Dórával. James remek versenyt futott, a cél előtt néhány méterrel még nyerőnek tűnt, végül azonban csak harmadik lett, mert Igama Di Re is megelőzte. Jackson Junior a falon próbálkozott, de óriási momentuma után végül csak negyedik lett. Jorvik Viking szorosan mögöttük ért célba.

Mausi realizálta esélyét az utolsó futamban. Lakatos Csaba lova már legutóbb is nyerhetett volna, akkor azonban hibázott. Most nem tette és könnyedén verte a végén kibontakozó Hamburg-ot. Karamella helyezéssel igazolta jó formáját. Imagine sokáig vezetett, Indiana Rosa nagyon megállt a befutóban. Inspe a második kanyar bejáratánál ugrott.

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr353223860

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása