Szabó József volt a nap egyetlen duplázója

 

Városbíró fantasztikus! A kilencéves sárga 2007 óta minden évben megnyerte a Kozma Ferenc Emlékversenyt, idén már ötödik alkalommal tette ezt, ami példa nélkül álló a magyar galoppsport történetében.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kamaftu idei első győzelmét szerezte

Az elmúlt hetekben leginkább második helyezéseket gyűjtögető Kamaftu (Rácz A. am.) győzelmét hozta a versenynapot indító V/b-s, 1000 méteres hendikep. Második helyen a megint jól futó Maxima (Kunstár S. am.), a harmadikon a sokáig vezető Bojtorján (Varga Z.) végzett.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

McMahon lovasa már érzi, hogy nyert

A Női Amatőrlovas Európa Bajnokság két futamát rendezték szombaton a Kincsem Parkban, először a homokpályán 1600 méteren küzdöttek meg egymással a résztvevők. A negyedosztályú hendikepben a McMahon (Manuela Slamanig am.) – Rézkígyó (Berit Weber am.) – Csatadal (Silja Storen am.) befutási sorrend született, így az EB osztrák győzelemmel indult.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gát felett a mezőny

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tanger úton a győzelem felé

Élvezetes küzdelmet hozott a 2800 méteres Nyári Nagy Gátverseny. Az utolsó ugrás előtt még öt telivérnek is reális esélye volt a győzelemre, a vége aztán Tangernek (J. Brecka) sikerült a legjobban, így az egykori derbyharmadik egy hónapon belül már második gátversenyét nyerte. Második lett a favorit Holdfény (M. Stancik), harmadik a gáton újra helyezés szerző Rachel (M. Rigo).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vidocq és lovasa

Az Európa bajnoki címért küzdő hölgyek következtek ezután, akik most az egyenes gyep pályán, egy 1200 méteres III. osztályú hendikepben mérték össze lovaglótudásukat. A futamot a nagyszerűen hajrázó Vidocq (Catherine Burri am.) nyerte Wiro-Dzserix (Lenka Duskova am.) és Admirális (Evanna McCutcheon am.) előtt, így az amatőrlovasok versenyének második futamában svájci győzelem született.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lindberg és Tia

A táv és a pálya változatlan maradt a következő futamra, mikor a nyeretlen kétévesek mérték össze gyorsaságukat. A futamot könnyen nyerte a most másodszor futó Lindberg (Fézer R.), a második helyet a lengyel tenyésztésű Tia (Simon F.), a harmadikat Tábortűz (Varga Z.) szerezte meg.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

My Little Star, a falon Budapest Jo

Papírforma eredményt hozott a háromévesnél idősebb nyeretlen lovak 1400 méteres homokpályás versenye. Győzött a toronymagas tétfavorit My Little Star (J. Havlík), a második helyen a falon nagyot hajrázó Budapest Jo (Ján Alexandra am.), a harmadikon Jaszuna (Tormási Gy.) végzett.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Silent Blessing esélyeshez méltóan nyerte a futamot

A favorit nyerte a Magyar Huszár és Lovashagyományőrző Társaság Díját (III.kat.). Silent Blessinget (Paizs G.) még a mellette galoppozó szabad ló sem zavarta, biztosan nyert az 1400 méteres futamot. A második helyet a minden távon jól teljesítő Figurázó (Varga Z.), a harmadikat a szürke Canadian Princess (J. Pavlicek) szerezte meg.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nadine csak sétált a végén

Kisebb meglepetés született a nyeretlenek versenyének második részében, amit pályafutása második startjára Nadine (ifj. Kozma I.) könnyen nyert meg. Második lett Stílszerű (Fézer R.) a harmadik helyen kisebb küzdelem után Picasso (Németh S.) végzett.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Városbíró, akarom mondani VÁROSBÍRÓ!!!

Erős mezőny jött össze a Kozma Ferenc Emlékversenyben (Listed), ahol a legjobb magyar sprinterek mellett a közép-kelet-európai régió több országából is üdvözölhettünk indulókat. A futam legnagyobb kérdése az volt, hogy a nagy öreg Városbíró (S. Georgiev) megszerzi-e sorozatban ötödik győzelmét ebben a versenyben. És a kilencéves klasszis újra bizonyított, féltávnál már az élen galoppozott és biztosan nyerte a futamot, sorozatban ötödször. Küzdelem csak a helyezéskért volt, végül Double Piccolo (N. Murru) lett a második, Makaam (Varga Z.) a harmadik. Külön örömünkre szolgált, hogy a nemzetközi mezőny ellenére a futamban a magyar lovak játszották a főszerepet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Csajhos és a harmadik helyezett Saida

A rég látott Csajhos (Varga Z.) biztos győzelmét hozta a nap utolsó futama, az 1300 méteres ötödosztályú hendikep. A második helyért nagy volt a küzdelem, végül nyakhossz különbséggel Pöttyös Panna (ifj. Fejes L.) lett a második a szlovák Saida (Michaela Kucháriková am.) előtt.

A tíz futamgyőzelem egyenletesen oszlott el a lovasok és idomárok közt, egyedül a tréner Szabó József volt az, aki kétszer mehetett fotózásra a győztesek körébe. Ami pedig a Női Amatőrlovas EB-t illeti, a versenyt a pozsonyi két futam után végül az osztrák Manuela Slamanig nyerte, a magyar Ján Alexandra a tíz résztvevő közül a nyolcadik helyen végzett. Folytatás most vasárnap egy parádés versenynappal, ahol a Kincsem Díj, az Imperiál Díj és a Magyar Háromévesek Nagydíja lesz a fő attrakció.

A szombati versenynap hivatalos eredményét itt olvashatják: http://dragon.intrex.hu/lovi/web/lovi/GEREDMEN11-08-27.HTM

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr733191486

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása