Overdose didn't, Margot Did

2011.08.19. 19:27

A yorki Ebor Fesztivál harmadik napján, az 1000 méteres Coolmore Nunthorpe Stakes-ben sajnos nem volt kiért izgulnunk. Júniusban pedig még úgy tűnt, hogy ez a futam lehet Overdose következő komoly feladata, végül azonban az élet ismét átírta a forgatókönyvet és nélküle indult el a tizenöt lovas mezőny.

Régi ismerősök és feltörekvők egyaránt ott voltak a startnál. Sole Power viszont nem indult. Hogy miért? Az ok: a "Good to Soft" talaj nem kedvezett a címvédő számára.

A Gr.I-es verseny meglepő eredménnyel zárult. Bár, ha jobban belegondolunk mégsem, hiszen megszokhattuk már, hogy a sprinter elit rendszeresen körbeveri egymást, így tulajdonképpen akár egy vállvonással nyugtázhatjuk is a hároméves kanca, Margot Did győzelmét. Ráadásul, ha eltekintünk a 20/1-es SP-jétől, nem is oly váratlan egy olyan telivér sikere, aki eddigi összes, azaz mind a tizenkét startjára az első ötben végzett! Másodiknak az a Hamish McGonagall érkezett meg, aki a Temple Stakes óta - ahol a vert mezőnyben tűnt el - három remek versenyt futott. A King's Stand Stakes hőse, Prohibit most futott először a júniusi diadal óta és épphogy felfért a dobogóra Kingsgate Native elé, aki a közelmúltban nyújtott teljesítménye alapján szinte szélső esélynek számított.

 

 

 

 

 

 

 

 

A verseny lefutása után természetesen azonnal az jutott az eszembe, hogy vajon Overdose hogy szerepelt volna? A talaj egyértelműen kedvezett volna neki, és szerintem még az ascoti formája is elegendő lehetett volna egy jó eredményhez. Talán a győzelemhez is? Sosem tudjuk meg, hiszen mindez csak feltételes mód.

A tény viszont az, hogy Overdose egyelőre gyógyul, a tervek és remények szerint jövő héten elkezdheti a munkákat, majd irány Franciaország, Chantilly. Ha minden jól alakul a Prix de l’Abbaye előtt még a Qatar Prix du Petit Couvert-ben is starthoz áll szeptember 11-én. Elképzelhető egyébként, hogy tréningtársa, a hároméves kanca, Alfkona is utazik és fut a galloknál.

 

Visszatérve a Nunthorpe Stakes-re, Margot Did nyergében sokak kedvence, a csinos és nem kevésbé ügyes Hayley Turner kuporgott. A zsokéhölgy élete első Gr.I-es győzelmét egy hónapja, a July Cup-ban aratta Dream Ahead nyergében, és lett ezzel a brit lóversenysport második női lovasa, aki ilyen magas szinten tudott versenyt nyerni. Gyorsan jött a dupla, Margot Did végig nagyon erős volt és igen meggyőző stílusban utasította maga mögé vetélytársait.

 

A futam részletes eredményét itt olvashatják:

http://www.racingpost.com/horses/result_home.sd?race_id=534012&r_date=2011-08-19&popup=yes#results_top_tabs=re_&results_bottom_tabs=ANALYSIS

 

A videóját itt tekinthetik meg:

https://www.youtube.com/watch?v=ioN3ZYRhNGM

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr453165573

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kovács Ödön Pejkó 2011.08.20. 12:40:31

Overdose didn't, Margot Did, Smulo well done.

Ez lenne a legjobb cím. Nagyon jól eltalálta ezzel a címmel a ritmust, kedves Smulo Sporttárs. Superb! :)
süti beállítások módosítása