Tormási Gyula lovasként és trénerként is duplázott

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szinte napra pontosan három évvel pályafutása legnagyobb sikere után Bugenwillea újra egy versenynap főszereplője lett. A hétéves mén a mérföldes Hesp Róbert Emlékversenyben (Elit kat.) várásra lovagolva fantasztikus hajrát mutatott be, biztosan utasítva maga mögé ellenfeleit.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maxima kivédte Kamaftu támadását

Az amatőrlovasok felülmúlták a profikat a nap V/b-s hendikepében, a futam első három helyén ugyanis csak amatőröket találunk. Az 1100 méteres homokpályás versenyben Maxima (Kunstár S. am.) start-cél győzelmet szerzett, második lett Kamaftu (Rácz A. am.), harmadik Nexus (Dickinson Judit am.).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Prince Cro megérdemelte a simogatást

Könnyen nyerte a favorit a csikóversenyt, Prince Cro (L. Kasal) féltávnál állt az élre, és néhány galoppugrás után látszódott, hogy nem verik meg a pej mént. Második lett a most debütáló Ezüstnyíl (S. Georgiev), harmadik Mai Tai (Varga Z.).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Poker Face és lovasa egy pillanatra sem engedett senkit maga elé

Idei első győzelmét szerezte a 2200 méteres homokpályás hendikepben Poker Face (Suták Csenge). A Magyar Háromévesek Nagydíjára készülő kanca a start után egyből az élre állt és erőlködés nélkül biztosan verte ellenfeleit. A második helyet Sasfiók (Tímár Zsuzsa am.), a harmadikat Noble Groom (Mészáros Zs.) szerezte meg.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Méregcsók sebességet váltott és otthagyott mindenkit

A két részre osztott nyeretlen verseny első részével folytatódott a program, az 1200 méteres futamban Méregcsók (Paizs G.) annak ellenére biztosan vesztette el nyeretlenségét, hogy ez a rövid táv nem igazán fekszik neki. A második helyen Helina (J. Pavlicek), a harmadikon meglepetésre az eddig nem sokat mutató Bojtorján (Varga Z.) végzett.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szélvihar a célban

Favoritgyőzelmet láttunk az egyenes pályás II. osztályú hendikepben. Az 1100 méteres futamot Szélvihar (S. Georgiev) nyerte Tyrannus (Simon F.) előtt, a harmadik helyért nagy volt a küzdelem, végül Zylan (Bakos Szilvia) szerezte meg azt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Salvador és üldözői

A győztesen nem, a helyezetteken viszont annál inkább meglepődtünk a nyeretlen verseny második részében. A győzelmet Salvador (Paizs G.) könnyen szerezte meg, mögötte a hatévesen még csak negyedszer futó Rudolf (ifj. Fejes L.) lett a második, az újonc Meseszépség (Németh S.) a harmadik.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Belül Kissi Missi, kívül King Cobra

Nagy küzdelmet hozott az 1800 méteres Gödi Díj (II.kat.) befutója, az izgalmak aztán a célba érkezés után is folytatódtak, ugyanis a célba másodikként érkező lovasa óvást emelt az első helyen beérkező ellen. A Versenyintézőség az óvásnak helyt adott, így a futamot az eredetileg fejhosszal második Kissi Missi (J. Pavlicek) nyerte, a célba elsőként beérő King Cobra (J. Havlík) így csak második lett. A harmadik helyet messze mögöttük Father’s Dream (S. Georgiev) szerezte meg.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Katyusa pár méterrel a cél előtt

Biztosan nyerte a IV. osztályú 1400 méteres hendikepet a falon versenyző Katyusa (Tormási Gy.). A második helyen Vidocq (Bihari Alexandra am.), a harmadikon a távoszlopig vezető Luciano (Varga Z.) végzett.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bugenwillea az élre áll

Az idősebb telivérek játszották a főszerepet a magyar tenyésztésű lovak részére kiírt Hesp Róbert Emlékversenyben (Elit kat.), az első két helyen ugyanis a mezőny két legidősebb tagja végzett. A győzelmet Bugenwillea (Tormási Gy.) szerezte meg, a 2008-ban Szent István Díjat (Gd-3) nyert sárga hosszú kihagyás után tavaly csak árnyéka volt régi önmagának, az idén azonban többször is évekkel ezelőtti formáját idézte, kisebb győzelmek után most napi főversenyt is tudott nyerni. A második helyen a favorit Apple Luro (ifj. Fejes L.) végzett, a harmadik némi meglepetésre az a Figurázó (Varga Z.) lett, aki mostanában rövidtávon ért el jó eredményeket.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comm Il Faut könnyen nyert

A nap utolsó futama a nap legnagyobb hármasbefutó találatát hozta. A 2000 méteres ötödosztályú hendikepben a Comm Il Faut (Bakos G.) – Ben Hur (Fodor S.) – Voldemort (J. Pavlicek) befutási sorrend született, erre több mint 700 ezer forint osztalékot vehetett fel az szerencsés fogadó, aki telibe találta ezt.

Mind lovasoknál, mind trénereknél elég egyenletesen oszlott meg a tíz futamgyőzelem. Dupláig a zsokéknál Paizs Gábor, az idomároknál Ribárszki Sándor jutott. És volt egy idomár-lovas duplázónk, Tormási Gyula ugyanis mindkét győzelmét saját trenírozású lóval szerezte, így ő mindkét kategóriában elkönyvelhet magának egy duplát. Folytatás augusztus 21-én vasárnap, mikor a napi főverseny a 2200 méteres Szent István Díj (Listed) lesz. A versenynap hivatalos eredményét itt olvashatják: http://dragon.intrex.hu/lovi/web/lovi/GEREDMEN11-08-14.HTM

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr673158894

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása