Kovács Sándor triplázott

Remek hangulat, izgalmas futamok, szépszámú nézőközönség, ez jellemezte a derbynapot, kis panaszunk egyedül az időjárásra lehetett. A nap csúcspontja természetesen a 89. Magyar Derby volt, ahol hatalmas küzdelemben az A36 istálló pej ménje Ostinato szerezte meg a győzelmet.

Az ünnepi versenynap a két részre osztott negyedosztályú hendikep első felével indult. Az 1400 méteres homokpályás versenyt Argonauta (Mészáros Zs.) biztosan nyerte, idei első győzelmét megszerezve ezzel. Második lett a sokáig vezető Merkució (S. Georgiev), harmadik Aula (Virág A. am.).

Második futására második győzelmét szerezte meg Dvorníky Dream (V. Janácek) a kétévesek részére kiírt Babieka Díjban (III.kat.). A pej mén biztosan utasította maga mögé az újonc Lake Lousie-t (Bakos G.). A harmadik helyért nagy volt a küzdelem, végül Lennifer (ifj. Kozma I.) szerezte meg azt.

Az Attestation hendikeppel (II.o.) folytatódott a program, a mérföldes, homokpályás versenyt Ideal Match (Godó P.) nagyon könnyen nyerte meg. Második lett a mini súllyal versenyző Zengős (Barabás Judit), harmadik a nyerő ló istállótársa Outrider (Simon F.).

Következett a Flandorffer Tamás Emlékverseny (I.kat.), ekkor a tribün cél felőli oldalán már nehéz volt helyet találni, hisz folyamatosan érkeztek a nézők a parkba. A sprintverseny nagy küzdelmet hozott, célfotó volt az első és a harmadik helyre is, végül az első három helyezett a Double Piccolo (M. Tellini) – Sunset Crest (D. Perovic) – Mr. Dario (E. Dubrawka) sorrendben ért célba.

A hosszú távú Vatinius Díjjal (II.kat.) folytatódott a program, a 2000 méteres homokpályás verseny komoly meglepetést hozott. Győzött Footsie (N. Polli), Miss Mary (ifj. Kozma I.) és Hadúr (J. Línek) előtt. Pár perc múlva aztán kiderült, hogy egyetlen fogadó sem volt, aki ezt a három lovat ebben a sorrendben tippelte volna, így a következő futam komoly hármasbefutó Jackpottal indult.

Ez a futam az Erste Bank – Buccaneer Díj (Elit kat.) volt. Ahogy vártuk, ez a verseny három kancáról szólt; győzött Quissisana (V. Janácek), második lett a Kincsem Parkban először futó Alfkona (C. Chan), harmadik Letty (N. Polli). A Jackpot pedig éreztette hatását, ugyanis ez a papírforma hármasbefutó is majd’ 14 ezer forintot fizetett.

Papírforma eredmény született a nap leghosszabb távú futamában, a 2800 méteres OMÉK-VM Díjban (Elit kat.) is. A versenyben címvédést láthattunk, ugyanis a tavalyi évhez hasonlóan Garabonciás (Varga Z.) nyerte a futamot. Második lett Rendezvous (P. Cosgrave), harmadik Unico (J. Línek). Ez a verseny így már negyedik éve az ESDE Bt. győzelmét hozta, 2008-ban és 2009-ben Kopja, tavaly és idén pedig Garabonciás szállította a győzelmet a fehér-kék istállónak.

A derby előtt még az egyenes pályára irányult a figyelem, ott futották a Horze-Nemzetközi Amatőrverseny hendikepet. A verseny nagy küzdelmet és szoros befutót hozott, Mutaraakim (Carolin Stummer am.) győzött Bombajó (Lenka Duskova am.) és Corona Bin (Kocsis Edina am.) előtt.

És elérkeztünk a főfutamhoz, a 12 millió forint összdíjazású, 2400 méteres MFB 89. Magyar Derbyhez (Gd-1). A lejelentés miatt 19 lovas mezőny jó iramban galoppozott, a célegyenes előtti kanyarban nagy volt a helyezkedés, a befutó egyenesbe érve a mezőny élén a Lenz (V. Janácek), Ostinato (N. Murru), Mediplomat (P. Cosgrave), Exlibris (C. Chan) négyes galoppozott. Ez a vezető négyes aztán a 2011-es szezon talán legizgalmasabb, legszorosabb, legélvezetesebb finisét produkálta. Nem véletlen a szuperlatívuszok használata, az utolsó párszáz méter valóban fantasztikus volt. A sorrend szinte galoppugrásonként változott a lovak között, ráadásul az utolsó ötvenen megjelent egy ötödik pályázó is a derby-győzelemre, a nagy lendülettel érkező Wallisto (E. Dubrawka) személyében. Az utolsó métereken végül Ostinato volt a legerősebb, rövid fejhosszal verte Mediplomatot, ő pedig rövid nyakhosszal bizonyult jobbnak Wallistonál. Fantasztikus versenyt láthattunk, a galoppsport igazi reklámját. A hármasbefutó osztalék pedig a lóversenyfogadás reklámja volt, a helyes sorrend ugyanis 1.228.160.- forintot ért.

Nem volt unalmas a derby után futott ötödosztályú hendikepben sem, a győzelem itt is a végén dőlt el. A futamot az idén még csak másodszor futó Gordius (Virág A. am.) nyerte, második lett Namila (Mészáros Zs.), harmadik Nexus (Nagy T.).

A nap az osztott negyedosztályú hendikep második részével zárult. Az 1400 méteres versenyt Nordika (Kerekes K.) biztosan nyerte Csatadal (Simon F.) és Rézkígyó (J. Línek) előtt.

A tizenegy futamgyőzelmen kilenc lovas osztozott, egyedül Václáv Janáceknek sikerült egynél több futamot nyernie. A trénereknél Jozef Roszival és Ribárszki Sándor duplázott, de a legeredményesebbnek Kovács Sándor bizonyult, aki három futamgyőzelmet is behúzott, ráadásul az ő idomítottja nyerte a háromévesek nagyversenyét. Folytatás július 24-én, a nyári szünet után.

A versenynapon készült fotókat az alábbi linken találják: http://indafoto.hu/tavoszlop/image/12290109-b2cf3eb9

A versenynap eredményét itt olvashatják: http://dragon.intrex.hu/lovi/web/lovi/GEREDMEN11-07-03.HTM

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr423044864

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása