Vasárnap 17:15-kor: II. Derby Koktél Ceremónia 

Egy éve alakult meg a "Magyar Derby Koktél Bizottság" azzal a nyilvánvaló célkitűzéssel, hogy a hazai galopp versenyzés csúcseseményén a rajongók hangulatát valami különleges nedű is fokozni tudja.

A pillanatok alatt majd 100 főre duzzadt társaság vezetője, Misky Károly a világ jó néhány lóversenypályáján megtapasztalta, hogy mily nagyszerű érzés a helyi kulturális adottságoknak megfelelő lóversenykoktél szürcsölgetése a futamok közben. Ezt a hangulatot szándékozott megteremteni a Koktél Bizottság létrehozásával, melyben szerencsére lelkes támogatókra lelt idehaza is.

Az idén gyors és rendkívül konstruktív egyeztetések után, melyben a Kincsem Rendezvényközpont értékesítési vezetője, Király Zsuzsanna volt segítségünkre, a hazai közönség első ízben vásárolhatja meg vasárnap a Magyar Derby Koktél elnevezésű könnyű, nyári italt, amelyet ún. longdrink koktélpohárban szolgálnak majd fel.

A vendéglátó tájékoztatása szerint a koktél összetétele a következő: igazi magyar törköly pálinka, friss citrom, cukorszirup és sok tonic.

A Magyar Derby Koktél Bizottság vezetősége kitörő örömmel üdvözli a 89 év "koktél-nélküliség" után bekövetkezett változást és a tagságot, valamint a t. közönséget egy közös koccintásra invitálja.

A legnagyobb megtiszteltetés számunkra, hogy a Nemzeti Lóverseny Kft. igazgatója, Haál Gábor úr is egyetért a kitűzött céljainkkal, így az idén a Győztesek Körében tarthatjuk meg a II. DERBY KOKTÉL CEREMÓNIA elnevezésű lóverseny-társasági eseményt.

Amennyiben céljainkkal egyetért, Ön is vegyen részt a ceremónián!

A „Magyar Derby Koktél Ceremónia” céljai:

  • A lóversenyzés társasági esemény mivoltának hangsúlyozása, amely a sport és a fogadás mellett az elegáns társadalmi érintkezést helyezi előtérbe, ahogy azt pl. az angliai Royal Ascot rendezvényen is láthatjuk.
  • A világ híres lóverseny pályáihoz hasonlóan a Kincsem Park is rendelkezzen speciális lóverseny koktél itallal, amely a társasági életet felpezsdítő kellék. (Derby Fizz, Ascot Pimm's koktél, stb.)
  • Együttműködésben a Kincsem Rendezvényközponttal az idén megszületett a „Magyar Derby Koktél” ital, melynek ünnepélyes bemutatójára kerül sor

A „Magyar Derby Koktél Ceremónia” eseményre a versenynap 7. futama után (OMÉK- Vidékfejlesztési Miniszter Díja) 17:15-kor kerül sor a Kincsem Park győzelmi körében.

A kb. 10 perces programot a Sport M tévécsatorna élőben közvetíti.

A program maga:

  • turfrajongók bevonulása a Győztesek Köre területére (egyébként csak a győztes lovak tulajdonosai, trénerek, zsokék és versenyközegek léphetnek be)
  • belépés a Győztesek Köre területére kizárólag a Dress Code-nak megfelelő öltözetben
  • belépés a Győztese Köre területére kizárólag Magyar Derby Koktél itallal a kézben
  • köszöntők elhangzása
  • köszönet a 184 éves magyar lóversenyzés nagy elődeinek
  • emeljük poharunk az MFB- 89. Magyar Derby indulói és a telivéreket futtató tulajdonosok előtt (az idén hét országból érkeznek indulók ! )
  • az új Magyar Derby Koktél ünnepélyes megkóstolása.
  • ünnepélyes fényképezkedés.
  • A versenynapot követően a Magyar Derby Koktél Ceremónia egy közös énekléssel zárul, mellyel a Royal Ascot versenysorozatot lezáró „Singing with the band” aktust szeretnénk meghonosítani a Kincsem Parkban.

Ha tetszett az esemény, Ön is csatlakozzon a Magyar Derby Koktél Bizottság Facebook csoporthoz vagy tájékozódjon a hazai lóversenyzés eseményeit összefogó tavoszlop.blog.hu weboldalon, amely fényképes összefoglalót közöl a ceremóniáról.

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr423025927

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hbm4 2011.06.30. 09:08:34

Nagyszerű kezdeményezés! Gratulálok! :)

Remélem hamarosan valaki átveszi a külföldi "módikból" azt a szép szokást is a dresszkód és a koktél mellett, hogy fokozottan ügyelnek a pályák megfelelő minőségére és ezzel az ott futó lovak egészségére. Jelen pillanatban a homokpálya fővédnökségére a Michael Schumacher Fan Club lenne a legalkalmasabb, mert a futófelület keménysége hasonlatos a Hungaroring aszfaltcsíkjához, ahol kedvencük 4 alkalommal is elsőként haladt át a célvonalon...

MISKY KÁROLY 2011.06.30. 11:24:52

@hbm4:
Kedves hbm4!

On remekul ir! Kerem csatlakozzon az oldal lelkes publicistai koze, fordulatai es humora mindannyiunknak peldas es osztonzo.
Jelen kérést Horvath Zalan foszerkeszto Ur neveben is mondom.

MISKY KÁROLY 2011.06.30. 12:51:24

Csak kis kiigazitas:
Royal Ascotnak a Royal Blush a hivatalos koktelja (ugyan iden a sajtopaholyban a pultos kisasszony nem ismerte - mindenhol lehet meg csiszolni a dolgokon). Az angol szivek es izlelobimbok szamara oly kedves Pimm's koktel tulajdonkeppen a wimbeldoni teniszverseny "hivatalos" koktelja.
Csak, hogy kicsin elvesszunk a reszletekben.

hbm4 2011.06.30. 19:30:02

@MISKY KÁROLY: Kedves Misky Úr!

Igazán megtisztelő a felkérés, de egyelőre nem élnék a lehetőséggel. Ha majd úgy érzem, hogy van olyan téma, amiben hosszabb lélegzetvételben tudnék publikálni és az pozitív hangvételű lenne, akkor jelentkezem.
Addig is ajánlom szíves figyelmébe az abrakmester.hu-n a Heti Telivérben tavaly szeptemberben megjelentetett gigászi hosszúságú :) élménybeszámolómat egy napajedlai látogatásról.

Üdvözlettel: hbm4
süti beállítások módosítása