A Royal Ascoton győztes zsoké, Cosgrave üli Mediplomatot

A nevezettek közül egy lovat nem adtak indulónak, egy ló viszont utónevezéssel érkezik, így végül a maximálisan megengedett 20 telivér áll starthoz az MFB 89. Magyar Derby-ben vasárnap.

A 12 millió forinttal díjazott, 2400 méteres futamban hat ország lovai indulnak, ami példa nélküli a Magyar Derby történetében. A 13 hazai indulóból a szakemberek az Alagi Díj nyerő Mediplomat-ot tartják a legjobb esélynek, akinek nyergében az ír világklasszis Pat Cosgrave ül majd. Utóbbi pályafutása egyik legnagyobb sikerét alig több, mint egy hete a Royal Ascoton aratta, ahol az 1200 méteres Golden Jubilee Stakes-ben győzött Society Rock nyergében. A tiszteletdíjat maga a királynő II. Erzsébet adta át a nyerő zsokénak, akihez hasonló képességű lovast keveset láthatott a magyar galopprajongó közönség.

A külföldiek közül a szlovák Oldfieldroad, a hozzá hasonlóan általában Olaszországban futó szerb Parmeenion, a Németországból érkező San Siro és a vasárnapi Cseh Derby ötödik helyezettje Wallisto egyaránt veszélyes lehet a magyar résztvevőkre.

(forrás: kincsempark.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr853021741

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása