Négy-négy duplázó lovas és idomár a versenynapon

Kisebb meglepetés született az utolsó júniusi versenynap főfutamában. A négyéves fekete mén Black Mast ugyanis nem számított az esélyesek közé, az utolsó százon mégis ő volt a legerősebb, így megérdemelten szerezte meg első idei győzelmét.

Élvezetes versenyt, és a jackpotnak köszönhetően komoly forgalmat hozott a nap első futama. A győzelmet a nagyszerűen hajrázó Praire Hill (ifj. Fejes L.) szerezte meg, a starttól sokáig vezető Titok (Tormási Gy.) előtt. A harmadik helyért nagy volt a küzdelem, végül Szfinx (Németh S.) léphetett fel a képzeletbeli dobogó legalsó fokára.

Az idén eddig minden futásakor helyen végző Igor Herceg (ifj. Fejes L.) búcsúzott a nyeretlenségétől a nap első nyeretlen versenyében. A hároméves mén a célegyenesben alaposan szétszórta a mezőnyt, csak a második helyezett Amidala (ifj. Kozma I.) tudott vele valamelyest lépést tartani. A harmadik helyre Mizantróp (S. Georgiev) érkezett meg.

Meglepetés nyerője volt a nyeretlen kétévesek versenyének, nem kelt el a Yearling Bonus. A magyar tenyésztésű Meteorit (Simon F.) ugyanis fantasztikus hajrát produkált és fél hosszal megelőzte a 10.000 angol font különdíjra pályázó Category Five-ot (Nagy T.). Így a nagy összegű bónusz a július 24-i csikófutamhoz került át. A futam harmadik helyét Prince Cro (Németh S.) szerezte meg.

Biztosan nyerte a három részre osztott nyeretlen verseny második részét a folyamatosan javuló Black Night (Paizs G.). A második helyen Mazsola (ifj. Fejes L.), harmadikon meglepetésre Káin (Mészáros Zs.) végzett.

A nap legnagyobb mezőnye, 14 ló állt starthoz a Geist Gáspár Emlékverseny Hendikepben. A futamot az idén először futó Szélvihar (Varga Z.) nyerte Vanity Queen (Tormási Gy.) előtt. A harmadik helyet az előző futamhoz hasonlóan itt is egy kevésbé játszott ló, Melody Girl (Barabás Mónika) szerezte meg.

Könnyű nyerője volt a nyeretlen verseny harmadik részének. Analiz (Simon F.) a start után három-négyszáz méterrel állt az élre, ettől kezdve gond nélkül tartotta pozícióját, folyamatosan növelte előnyét. A második helyen az újonc Sárkányszív (Németh S.), a harmadikon Masterpiece (ifj. Fejes L.) végzett.

Negyedik idei futására már a harmadik győzelmét szerezte a Csákói Díjban Banyalbufar (L. Kasal). A sárga mén egyből az élre állt, és végig vezetve erőlködés nélkül nyerte a futamot. A második helyet Ideal Match (Varga Z.), a harmadikat One Carpatty Cat (ifj. Fejes L.) szerezte meg.

Az esélyes In God We Trust (S. Georgiev) nyerte az 1600 méteres III. osztályú hendikepet. A hároméves mén a falon indított támadást, és a végén egy hosszal verte a sokáig vezető Sasfiókot (Tímár Zsuzsa am.). A harmadik helyre meglepetésre a hatalmas lendülettel zárkózó Merlo (ifj. Kozma I.) érkezett meg.

A főfutamban aztán nem a helyezettek jelentették a meglepetést, hanem a győztes. Három héttel ezelőtt Pozsonyban Black Mast ugyan megelőzte a favorit Makaam-ot, mégis kevesen gondoltuk volna, hogy ez az Orosházi Díjban (I. kat.) is megismétlődhet. A futam élvezetes versenyt hozott, a vége előtt százzal még legalább négyen is esélyesek voltak a győzelemre. A hajrá aztán amerikai tenyésztésű négyévesnek sikerült a legjobban, Black Mast (L. Kasal) végül egy hosszal verte Makaam-ot (Varga Z.), aki a célban rövid nyakhosszal volt Apple Luro (ifj. Fejes L.) előtt. Ez a befutási sorrend Ribárszki Sándor sikerét is jelentette, mivel mindhárom telivér az ő idomításában áll.

A nap meglepetését láthattuk ezután a Bogárzói hendikepben. A szlovák tréningből futó Saida (Michaela Kucháriková am.) két értékelhetetlen futás után (mindkétszer a startgépnél maradt) most megmutatta, hogy mire képes, ha elindul, ugyanis a féltávnál az élre állt és könnyű győzelmet szerzett. Második lett a szürke Safaga (Varga Z.), harmadik Maiko (Bakos G.).

A nap záró futama is északi szomszédaink sikerét hozta, az 1900 méteres versenyt az erősen favorizált Galija (Varga Z.) nyerte, ezzel a négyéves kanca egymás után második győzelmét szerezte. Második lett Mister Bin (Paizs G.), harmadik Voldemort (Suták Csenge).

A tizenegy futamos versenynapon sokan dupláztak, négy lovas és négy idomár is két-két győzelemnek örülhetett. A zsokéknál ifj. Fejes Lajos, Simon Ferenc, Varga Zoltán és Lukas Kasal, a trénereknél Németh Ildikó, Ribárszki Sándor, Kovács Sándor és Ludovít Végh mehetett kétszer fényképezkedni a winner’s circle-be. Folytatás július első vasárnapján az év legnagyobb érdeklődésére számot tartó napjával a derbynappal, ahol a főfutam természetesen a 89. Magyar Derby lesz.

A versenynap hivatalos eredményét az alábbi linken olvashatják: http://dragon.intrex.hu/lovi/web/lovi/GEREDMEN11-06-26.HTM

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr853022541

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása