A július 3-án lefutásra kerülő 89. Magyar Derbyre az indulóadás csak június 27-én lesz, ám már most biztosan állítható, hogy az utóbbi évek legnyitottabb klasszikus futamára számíthatunk.

A magyarok mellett, szlovák, szerb, horvát és német lovakat is várunk, így soha nem tapasztalt színes mezőny áll starthoz a 12 millió forinttal díjazott hároméves mének és kancák számára kiírt versenyben.

Mediplomat az Alagi Díj után a Derbyben is hazaér?

Az erős nemzetközi konkurencia ellenére bízhatunk a hazai lovak jó szereplésében, különösen az itthon három futására veretlen Mediplomat-ban, aki a 2000 méteres Alagi Díj előtt már 2200 méteren is bizonyított, így papíron nem lehet probléma számára a 2400 méteres táv.

Igazi különlegesség lehet a német San Siro futása, a hároméves mén az egykori sprinter klasszis Shakira Mia fia tavaly került hazánkból Münchenbe és amennyiben a vasárnapi zárógaloppján tetszetősen mozog, Kerekes Károllyal lesz ott a startnál.

A hagyományokhoz híven a keretprogram is roppant színvonalas és nemzetközi, a Babieka Díjban a kétévesek, a Flandorffer Tamás Emlékversenyben a sprinterek, a Buccaneer Díjban a mérföldesek, míg a Vidékfejlesztési Díjban a steherek bizonyíthatnak. A versenynap 14 órakor kezdődik, a belépés díjtalan, a gyereket állatsimogató és pónilovaglás várja, a kalap sátor Ascot hangulatát idézi, a kivetítő segítségével újra élhetjük Overdose ascoti fuitását és az elmúlt évek "kék szalagért" folytatott küzdelmeit, a Derby futamára a világhírű hegedűmész Mága Zoltán hangolja a közönséget, a hangulat fokozásához pedig nagyban hozzájárul a kibővített, színvonalas vendéglátás.

(forrás: www.kincsempark.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr843018579

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása