Temple Stakes, 1000m (2011. május 21., szombat 16:00 Haydock Park, Anglia)

Ennyi kimagasló képességű telivér között minden versenyben akad pár, akik nagyon magas formát futnak, így borítékolható, hogy Overdose dolga roppant nehéz lesz. Ugyanis hiába Group II-es e verseny besorolása, Group I-es mezőny jött benne össze, mivel az ascoti indulók közül sokan nézték ki ugyanezt a futamot felkészülés gyanánt. Overdose ilyen társaságban csak az érvénytelenített párizsi versenyében futott. (forrás: PannoniaOverdose.hu)

Az angol sajtó sztárolja, a bukmékereknél első esély, mi ezt inkább a szeretet és tisztelet megnyilvánulásának tartjuk, semmint a reális erőviszonyok tükröződésének. Számára nem az a tét, hogy nyer-e, hanem, hogy képes lesz-e magas formát futni, és küzdelemben lenni az élbollyal. Ugyanezek a lovak az elmúlt évben sok olyan versenyt futottak, ahol az első és az ötödik között mindössze egy-két hossz távolság volt, ilyenkor pedig a szerencse és a helyezkedés is döntő lehet, utóbbi pedig nem a lovon, sokkal inkább lovasán múlik. A címvédő Kingsgate Native mellett a Haydock Parkban az ősszel Group I-est nyerő Markab, és az eddig 21 Group-versenyen az első háromban végző Borderlescott a legnagyobb ellenfél szerintünk, de egy jó formával a tavaly Yorkban a teljes sprinter-élmezőnyt lehajrázó Sole Power, és a legutóbbi nyolc futamából hatot nyerő Tangerine Trees győzelme sem lenne meglepetés. Közéjük kellene Overdose-nak beférnie.

(A résztvevők teljes bemutatása a www.pannoniaoverdose.hu oldalon található.)

Overdose futamát a Sport M élőben közvetíti

Overdose első angliai versenyét, a Group II-es Temple Stakest magyar idő szerint 16.00-kor futják a Liverpool és Manchester közötti Haydock Parkban. Ez lesz a mindössze egy órával hamarabb kezdődő versenynap harmadik futama, amit a Sport M televízió 15.30-tól élőben közvetíti, az adás 17.15-ig tart. Ugyan a csatorna már több mint egymillió háztatásban elérhető, de azok kedvéért, akik nem tudják fogni, még aznap leadnak egy fél órás összefoglalót a Sport 2-n, 17.30-tól, amit másnap reggel 8.30-tól ugyanott ismételnek.

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr22916079

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása