No Not Me triplázott

2011.05.17. 15:10

 No Not Me (Veljko Mazsity) a Vas Lady Díjat is megnyerte

 

Remek szombatot zárt a Hico istálló, mindhárom indulójuk győzni tudott. A napi főfutamban, a hosszútávú Vas Lady Díjban újra starthoz állt a Négyévesek Nagydíjára készülő No Not Me. A klasszis mindkét idei versenyét megnyerte, és ez a feladat sem okozott számára gondot. Veljko Mazsity ásza most is könnyedén hagyta le vetélytársait a befutóra fordulva, és esélyesként várhatja a közelgő nagy erőpróbát az évjárattársaival. Impi most is remekül hajrázott és lett második, megelőzve Menedzsert. Kazein mutatkozott, Miki a finisre érve fáradt el.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Rondina Díj zavaros versenyt hozott. Sokan hibáztak a futam során, nem tette viszont az idén még nem látott Nőcsábász és Marko Siminnel a kocsijában biztosan sétált haza. Egyetlen komoly ellenfele Ontario R. lehetett volna, aki viszont az utolsó fordulóban galoppozott. Ennek köszönhetően az élete első versenyét teljesítő Nixon szerezte meg a második helyet, míg a bronzérmes Őszi Fény lett. Az esélyesek közül Őrangyal és Number One is a verseny elején ugrott.

Az istálló tripláját Nevegal szállította a Zoli Díjban. A négyéves mén vagy hibázik vagy 17.7-ben győz, ez utóbbi történt most is, egy erős első egyenest követően állt élre, a végén pedig kivédte Netto és a remekül futó Norbert támadását. Nigel lett a negyedik, míg a sokáig az élmezőnyben versenyző Nanucy Molly visszaesett a végén.

Kishölgy és Nyilasi Bálint sikerét hozta a délután első versenye. A favorit Karamella nyolcszáznál hibázott, ezt követően úgy tűnt, hogy Jegyzőnő hazaérhet. Az utolsó kétszázon azonban nem tudott újítani, így a lendületesen zárkózó Kishölgy, sőt Jackson Junior is megelőzte a célig. Glitter Star korrigált, Kerámia viszont ezúttal is galoppozott.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az Amatőrverseny Hendikep nem tartogatott túl sok izgalmat, legalábbis, ami a nyerőt illeti. Féltestvér kihasználta kedvező beállítását és start-célban ért haza Nagyváry Andreával. Jólelkű próbálta szorongatni a végén, de nem jelentett igazi veszélyt rá. A bronzérmet kis küzdelem után Fülöp király kaparintotta meg Lucuska ellenében. May Day kis hibával indult, Lejtők hölgye és Jávor Class momentum nélkül futott.

 

Látványos hajrát követően hirdettek győztest a Nyeretlenek Versenyében. A Fergében is kipróbált Örömtűz sokáig az élen ügetett, de az utolsó százon nem tudott mit kezdeni a kézből rohamozó Ortega-val, így meg kellett elégednie az ezüstéremmel. Márton Lajos higgadtan oldotta meg a feladatot, a nem mindig megbízható háromévessel a végsőkig várt, majd éppen időben indított támadást. A harmadik helyre a végére kissé elfáradt Opal River érkezett meg Open elé. Nyári Zápor az első kanyarban, Olajbáró a start előtt, majd a második fordulóban is hibázott.

 

Meghívott hajtók vehettek részt a Herceg Tibor „Morgi” Emlékversenyben. A futam egyértelműen a hölgyeké volt, a dobogó mindhárom fokára ők állhattak. Veres Éva szépen hozta a favorit Ileda Bi-t és küzdelemben verték a nagyot küzdő Kitty Magic-Fejszés Kitti párost. Milli Nevi jól jött a végén Czank Szilviával és lett harmadik a sokáig vezető Mokány-t megelőzve. K Vonal már a startnál elugrálta esélyét.

A Gyaur Díjban maximális mértékben érvényesült a papírforma. Jason Ask jó startot vett és végig vezetve abszolválta a futamot. Az ellenfelek közül csak Lamella jelentett rá némi veszélyt, de igazán ő sem tudta megnehezíteni Lakatos Csaba lovának dolgát. A harmadik helyre a formáját tartó Lardon zárkózott fel tréningtársa, Hamburg elé.

 

Favorit győzelmet hozott az Óceán Hendikep. Királyhágó idei második versenyében is meggyőző volt és a többieknek esélyt sem hagyva sétált haza. Man in Black komoly ellenfele lehetett volna, de hibázott, így Rácz János lova üldöző nélkül győzött újra. Jolly Guardian második helyezését senki sem veszélyeztette, messze mögötte Mephisto jött be harmadiknak.

Izgalmasnak tűnő futam, a Defilé Hendikep zárta a napot. Tequila Baldwin őrült tempóban kezdett, sokáig vezetett is, de az utolsó félkörben már látszott, hogy Joyous Woman lehet a legerősebb a végén és Szennovitz Adél lova végül dominált is a befutóban, biztosan védte ki Jogging támadását. Jorvik Viking lehetett volna a harmadik, ha az utolsó fordulóban nem hagyja el a pályát, így a valós bronzérmet végül Guernica kaphatta meg. A hármasbefutóra nem született találat, így a szombati első futam jackpottal indul!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr562911205

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása